Door: de Webredactie | Geplaatst: 03 april 2018

President China promoot Chinese kwakzalverij

Buitenlandrubriek met o.a.: President China promoot Chinese kwakzalverij / Youtube schrapt Natural News-kanaal

President China promoot Chinese kwakzalverij

Iedere maand plaatst de Vereniging tegen de Kwakzalverij een overzicht van ontwikkelingen in het buitenland. In deze aflevering: President China promoot Chinese kwakzalverij / Youtube schrapt Natural News-kanaal / Groot homeopathie-centrum London kan geen therapieën meer aanbieden die vergoed worden / Spaanse vrouw overlijdt na bijensteektherapie.

China: President China promoot Chinese kwakzalverij

In elke stad in China is er een groot ziekenhuis, een universiteit waar traditionele heelkunde de standaard is. Acupunctuur, aura-lezen en aderlating, het zijn zaken die het westen lang geleden achter zich heeft gelaten omdat er voor deze placebogeneeskunde geen wetenschappelijke onderbouwing is. De voor het leven benoemde president Xi Jinping wil deze ‘geneeskunde’ echter verder promoten, ook buiten China. Lees meer op Foreign Policy.

Groot-Brittannië: Groot homeopathie-centrum kan geen therapieën meer aanbieden die vergoed worden

The Royal London Hospital for Integrated Medicine (voorheen het Royal London Homeopathic Hospital)kan geen therapieën meer aanbieden die door de National Health Service (NHS) vergoed zullen worden. De vergoedingen zijn geschrapt. Dit omdat de homeopathische therapieën niet evidence based zijn. Lees meer bij de BBC

Verenigde Staten: Youtube schrapt Natural News-kanaal

Wie zoekt op Natural News op Youtube, krijgt geen enkele hit te zien. Het videokanaal heeft alle video’s van haar site gehaald. In de video’s vertelde Mike Adams, die zichzelf Health Ranger noemt, over allerlei alternatieve methoden om de gezondheid te bevorderen. Wetenschappers zijn blij dat Natural News offline is gehaald, omdat er een hoop onzin werd verkondigd. Lees meer op Daily Kos

Spanje: Vrouw overlijdt na bijensteektherapie

Een vrouw is overleden nadat ze bijensteektherapie had gekregen. Ze liet zich daarbij door echte bijen steken. Het bijengif zou iemand moeten genezen, is wat kwakzalvers verkondigen. Maar mensen die er gevoelig voor zijn kunnen juist een allergische reactie op het gif krijgen. Lees meer in het Journal of Investigational Allergology and Clinical Immunology.

de Webredactie

Gerelateerde artikelen

artikelen - 21 oktober 2022

De Vereniging tegen de Kwakzalverij (VtdK) staat op de shortlist voor de Anti Fraude Award 2022; de winnaar van de prijs wordt begin november bekend gemaakt.

artikelen - 05 oktober 2022

Duitse documentaire Homöopathie unwiderlegt? over homeopathische dokters te zien op het Fraude Film Festival te Amsterdam.

artikelen - 26 september 2022

Buitenlandrubriek met o.a.: ‘Alternatieven zouden niet meer mogen opereren in India’ / Koning Charles III is lang een promotor van alternatieve behandelingen geweest.