Piet Borst geëerd voor zijn strijd tegen kwakzalverij

De Vereniging tegen de Kwakzalverij heeft de Gebroeders Bruinsma Erepenning toegekend aan prof. Piet Borst. Deze prijs is bedoeld voor personen of instellingen die zich bijzonder verdienstelijk hebben gemaakt bij het bestrijden van kwakzalverij.
Door: Bestuur VtdK | Geplaatst: 29 sept 2010

Piet Borst is voormalig directeur van het Nederlands Kanker Instituut, waaraan hij na zijn aftreden als directeur nog steeds als onderzoeker verbonden is. Hij is, behalve een gerenommeerd wetenschapper, een belangrijke opinion leader in de gezondheidszorg en popularisator van de medische wetenschap. Hij heeft talloze columns op zijn naam staan waarin hij in heldere taal uitlegt wat er mis is met alternatieve behandelwijzen. Hij is daarmee een actief en effectief bestrijder van kwakzalverij.

Op zaterdag 2 oktober om 12.00 zal de onderscheiding tijdens de jaarvergadering van de Vereniging tegen de Kwakzalverij aan hem worden uitgereikt. Plaats: Felix Meritis, Keizersgracht 324 in Amsterdam. Daarna volgt ‘s middags vanaf 13.30 uur een belangrijk symposium met als titel 'Bewijs geleverd', over bewijsvoering in de wetenschap en het recht.

Coiumns van Piet Borst op deze site:

De chronische Lyme-ziekte : een nieuwe ziekte?
Valse profeten
Vitamine C terug?

Andere artikelen van Piet Borst op deze site:
Strijd zonder einde tegen kwakdokters
Omzien naar Moerman 

 

Lees ook