UitgelichtHet boek “Met het oog op Kackadoris” van Cees Renckens is weer beschikbaar!

Koop hier het boek
Door: de Webredactie | Geplaatst: 25 november 2021

Oostenrijkse verzekering stopt met vergoedingen van homeopathie

Buitenlandrubriek met o.a.: Oostenrijkse verzekering stopt met vergoedingen van homeopathie / Handleiding om coronamisinformatie te spotten.

Oostenrijkse verzekering stopt met vergoedingen van homeopathie

Foto: Pixabay

Iedere maand plaatst de Vereniging tegen de Kwakzalverij een overzicht van ontwikkelingen in het buitenland. In deze aflevering: Oostenrijkse verzekering stopt met vergoedingen van homeopathie / Surinaamse stichting voor alternatieven probeert wetsvoorstel door te drukken / Amerikaanse verpleegkundigen opgeroepen geen misinformatie rond Covid-19 te verspreiden / Canadese apothekers adviseerden homeopathische middelen / Handleiding om coronamisinformatie te spotten gemaakt.

Oostenrijk: Verzekering stopt met vergoedingen van homeopathie

The Austrian Health Insurance Fund, de zorgverzekeraar voor 82 procent van alle Oostenrijkers en daarmee de grootste van het land, vergoedt geen behandelingen die niet wetenschappelijk zijn bewezen waaronder homeopathie. Dit verzekeringsfonds is vorig jaar ontstaan door een fusie van negen kleinere fondsen. En in de nieuwe reglementen staat dat homeopathie niet meer voor vergoeding in aanmerking zal komen.
Lees meer bij Edzard Ernst.

Suriname: Stichting voor alternatieven probeert wetsvoorstel door te drukken

De Stichting Alternatieve Geneeswijze Grantangi Kondre Mama (SAGK) heeft met een ingezonden brief duidelijk gemaakt dat ze vindt dat de minister voor Volksgezondheid een door hen opgestelde wet moet doorvoeren waarin is geregeld dat traditionele geneeswijzen worden beschermd.
Lees meer in Waterkant. 

Verenigde Staten: Verpleegkundigen opgeroepen geen misinformatie rond Covid-19 te verspreiden

De National Council of State Boards of Nursing (NCSBN) en aanverwante organisaties hebben verpleegkundigen opgeroepen om niet zomaar allerlei informatie over Covid-19 te verspreiden. De organisaties herinneren de zorgverleners eraan dat ze in hun beroepscode hebben staan dat ze alleen evidence-based behandelingen zouden moeten promoten.
Lees de brief met de oproep hier. 

Canada: Apothekers adviseerden homeopathische middelen

Met een verborgen camera is vastgelegd hoe enkele apothekers homeopathische middelen adviseerden te gebruiken om griep en verkoudheid bij kinderen te behandelen. Er is ophef over de beelden ontstaan omdat apothekers alleen wetenschappelijk bewezen middelen aan zouden moeten prijzen.
Lees meer bij de CBC

Mondiaal: Handleiding om coronamisinformatie te spotten gemaakt

Vier psychologen hebben een handleiding gemaakt waarmee het makkelijker wordt om misinformatie rond het coronavirus en Covid-19 op te sporen. Er gaat doet veel nepnieuws de ronde waardoor het moeilijk is om te zien wat wel en niet op waarheid berust. De handleiding moet dat makkelijker maken.
Bekijk de handleiding hier

 

de Webredactie

Gerelateerde artikelen

artikelen - 25 maart 2024

Buitenlandrubriek met o.a.: Vier op de tien Zweden geloven in paranormale zaken / Indiaas ayurvedisch topmerk mag geen reclame meer maken.

artikelen - 23 februari 2024

Buitenlandrubriek met o.a.: Vraag naar Australische wichelroede-lopers neemt toe / Welke therapie gaat homeopathie-liefhebber Koning Charles gebruiken?

artikelen - 25 januari 2024

Buitenlandrubriek met o.a.: Homeopathie niet meer vergoed in Duitsland / Amerikaanse verloskundige gaf 1500 kinderen nep-vaccinaties.