Symposium 2023Fysiotherapie en de grens met niet-reguliere behandelwijzen

Schrijf u nu in
Door: de Webredactie | Geplaatst: 20 juni 2017

Nieuws uit het Buitenland (7)

Voortaan hoge boetes voor Duitse ouders die hun kinderen weigeren te vaccineren. Dat en meer in de buitenlandrubriek.

Nieuws uit het Buitenland (7)

Met enige regelmaat plaatst de Vereniging tegen de Kwakzalverij een overzicht van ontwikkelingen in het buitenland. In deze aflevering: Voortaan hoge boetes voor Duitse ouders die hun kinderen weigeren te vaccineren / Amerikaanse beleidsmakers proberen een accupunctuur-behandeling tegen verslavingen te laten vergoeden / Italiaans jongetje overlijdt nadat ouders alleen homeopathie wilden toepassen / Aanhangers Noord-Ierse politieke partij DUP wil dat creationisme op scholen onderwezen wordt.

Duitsland: Voortaan hoge boetes voor ouders die hun kinderen weigeren te vaccineren

Een nieuwe Duitse wet schrijft voor dat ouders die weigeren om hun kinderen te laten vaccineren voortaan een hoge boete kunnen krijgen. Wie de wet overtreedt moet 2500 euro betalen. De discussie tussen voor- en tegenstanders lijkt in heel Europa te woeden. In Duitsland bepaalde een rechter onlangs dat een vader het recht had om zijn kind te laten inenten, ondanks dat de moeder van kind tegen was. De rechter oordeelde dat een inenting in het belang van het kind was, dus daarom voorrang had. De nieuwe wet moet vaccinatie-sceptici verder op hun plek zetten.
Lees meer in de Inquisitr.

Verenigde Staten: Beleidsmakers proberen een accupunctuur-behandeling tegen verslavingen te laten vergoeden

Beleidsmakers uit de staten Maine en Virginia zijn positief over auriculaire acupunctuur, een methode die volgens het National Acupuncture Detoxification Association helpt bij het tegengaan van verslavingen. De politici zijn van mening dat ieder beetje zou kunnen helpen en bereiden wetgeving voor die dat soort behandelingen zouden vergoeden. Er is geen enkel wetenschappelijk bewijs gevonden dat de werking van auriculaire acupunctuur onderschrijft.
Lees meer op het blog van Society for Science Based Medicine.  

Italië: Jongetje overlijdt nadat ouders alleen homeopathie wilden toepassen

De zevenjarige Francesco Bonifazi is overleden aan encephalitis (hersenontsteking). Eerder had hij een otitis (middenoorontsteking) opgelopen. Zijn ouders wilden dat hij alleen homeopathisch behandeld zou worden. Hoe de encephalitis uiteindelijk is ontstaan wordt nog onderzocht. Ook kijkt de politie naar de rol van de ouders en de homeopaat.
Lees meer bij Ansa.  

Noord-Ierland: Aanhangers politieke partij DUP wil dat creationisme op scholen onderwezen wordt

Uit een rondgang langs aanhangers van de Democratische Unionistische Partij (DUP) in Noord-Ierland, blijkt dat maar liefst 40% van hen vindt dat creationisme onderwezen moet worden op scholen. Creationisten geloven dat de wereld, dieren en planten zo’n 10.000 jaar geleden door een bovennatuurlijk wezen zijn gecreëerd.
Lees meer in The Belfast Telegraph.

de Webredactie

Gerelateerde artikelen

artikelen - 19 september 2023

De website Kanker.nl, het tijdschrift LINDA en de Nederlandse Vereniging voor Medische Oncologie (NVMO) staan op de shortlist voor de Meester Kackadorisprijs 2023. De winnaar zal op 7 oktober bekend gemaakt worden tijdens het jaarlijkse symposium van de VtdK.

artikelen - 24 augustus 2023

Buitenlandrubriek met o.a.: CfI roept Amerikanen op te protesteren tegen Homeopathie-amendement / Amerikaanse dokter mag niet meer praktiseren na claims dat vaccin magnetisch maakt.

artikelen - 26 juli 2023

Buitenlandrubriek met o.a.: Vier mannen veroordeeld in Florida wegens verkopen van bleek- als wondermiddel / Chiropractor uit Iowa veroordeeld wegens fraude van een miljoen dollar.