UitgelichtHet boek “Met het oog op Kackadoris” van Cees Renckens is weer beschikbaar!

Koop hier het boek
Door: de Webredactie | Geplaatst: 25 juni 2021

Nieuw-Zeelandse artsen die Covid ontkennen, mogelijk geschorst

Buitenlandrubriek met o.a.: Nieuw-Zeelandse artsen die Covid ontkennen, mogelijk geschorst / Subsidiestop Belgische Levensschool.

Nieuw-Zeelandse artsen die Covid ontkennen, mogelijk geschorst

Iedere maand plaatst de Vereniging tegen de Kwakzalverij een overzicht van ontwikkelingen in het buitenland. In deze aflevering: Nieuw-Zeelandse artsen die Covid ontkennen, mogelijk geschorst / De Belgische Levensschool krijgt geen overheidssubsidie meer / Huisartsen verbaasd dat corona-ontkennende collega nog praktiseert / Bremen wijst rechtszaak om behoud homeopathie-titel af / Surinaams NDP-Assemblee-lid gelooft in natuurgenezing bij Covid-19.

Nieuw-Zeeland: Artsen die Covid ontkennen, mogelijk geschorst

Een klein aantal Nieuw-Zeelandse artsen die het coronavirus bagatelliseren en de ook de gezondheidsgevolgen van Covid-19 in twijfel trekken, moeten geschorst worden, vindt de Medische Raad. De desinformatie die ze helpen verspreiden is schadelijk, stelt de raad.
Lees meer bij RNZ

België: De Levensschool krijgt geen overheidssubsidie meer

De Levensschool raakte eerder dit jaar in opspraak omdat ze mensen opleidde tot gezondheidsconsulent door de omstreden Nieuwe Germaanse Geneeskunde te onderwijzen. Dat werd na eerdere ophef geschrapt tot De Morgen ontdekte dat dit nog altijd onder een andere naam onderwezen wordt. De Nieuwe Germaanse Geneeskunde ontkent het effect van chemotherapie op kanker. Ook werkte de Levensschool niet mee aan controles. Daardoor is haar subsidie uiteindelijk geschrapt.
Lees het persbericht hier

Canada: Huisartsen verbaasd dat corona-ontkennende collega nog praktiseert

Dr. Stephen Malthouse werd vorig jaar een bekende Canadees doordat er ophef ontstond over zijn drang om de maatregelen tegen het coronavirus tegen te spreken en te ondermijnen. Aanhangers van complottheorieën begonnen zijn bedenkingen druk te verspreiden. Andere huisartsen snappen niet dat Malthouse nog altijd zijn beroep mag uitoefenen.
Lees meer bij CBC

Duitsland: Bremen wijst rechtszaak om behoud homeopathie-titel af

Nadat de Bremen Medical Assocation de titeltoevoeging ‘homeopathie’ van haar postdoctoraal-opleiding schrapte, kwam een voormalige student in opstand en probeerde via de rechter die titel alsnog te krijgen. De rechtbank heeft de zaak afgewezen wat volgens Edzard Ernst goed nieuws is omdat er in meerdere Duitse districten dit soort zaken aangespannen zijn die daardoor mogelijk ook worden afgewezen.
Lees meer op de website van Edzard Ernst

Suriname: NDP-Assemblee-lid gelooft in natuurgenezing bij Covid-19

Melvin Bouva, die namens de NDP zitting neemt in de Nationale Assemblee, is het niet eens met de Surinaamse minister van Volksgezondheid, die stelt dat natuurgenezing niet helpt tegen Covid-19. Bouva vindt dat als iets niet wetenschappelijk bewezen is, het toch complementair kan zijn aan reguliere methoden.
Lees meer bij DB Suriname

de Webredactie

Gerelateerde artikelen

artikelen - 25 juni 2024

Buitenlandrubriek met o.a.: Britse dokter verliest bevoegdheid wegens aanbevelen geluidtherapie / Oplichters proberen geld te verdienen aan Ozempic-hype.

artikelen - 29 april 2024

Buitenlandrubriek met o.a.: Canadees medium veroordeeld wegens miljoenenfraude / Australiërs meest geneigd om gezondheidsadvies op TikTok te geloven.

artikelen - 25 maart 2024

Buitenlandrubriek met o.a.: Vier op de tien Zweden geloven in paranormale zaken / Indiaas ayurvedisch topmerk mag geen reclame meer maken.