UitgelichtHet boek “Met het oog op Kackadoris” van Cees Renckens is weer beschikbaar!

Koop hier het boek
Door: de Webredactie | Geplaatst: 27 mei 2019

Netwerk verspreidde bleekmiddel onder 50.000 Ugandezen tegen hiv

Buitenlandrubriek met o.a.: Netwerk verspreidde bleekmiddel onder 50.000 Ugandezen tegen hiv / Groei Amerikaanse stamcelklinieken.

Netwerk verspreidde bleekmiddel onder 50.000 Ugandezen tegen hiv

Iedere maand plaatst de Vereniging tegen de Kwakzalverij een overzicht van ontwikkelingen in het buitenland. In deze aflevering: Netwerk verspreidde bleekmiddel onder 50.000 Ugandezen tegen hiv / Groei Amerikaanse stamcelklinieken terwijl er weinig bewijs is dat ze werken / Belgische osteopaat voor rechter om doodslag meisje (14) / Surinaams ministerie van Volksgezondheid helpt bij opzetten Acupunctuur-academie.

Uganda: Netwerk verspreidde bleekmiddel onder 50.000 Ugandezen tegen hiv

Een netwerk onder leiding van de Amerikaanse pastoor Robert Baldwin van de Global Healing Ministry heeft Miracle Mineral Solution (MMS), een bleekmiddel, onder 50.000 Ugandezen verspreid met de mededeling dat het middel zeer geneeskrachtig is en zelfs hiv en kanker kan genezen. Ook is een Brit, Sam Little (25), opgepakt die 10.000 dollar aan het netwerk had gedoneerd en experimenten met MMS uitvoerde. Hem is het ‘vergiftigen van het publiek’ ten laste gelegd.
Lees meer in The Guardian.

Verenigde Staten: Groei stamcelklinieken terwijl er weinig bewijs is dat ze werken

De Amerikaanse Food and Drug Administration is te makkelijk geweest in het toestaan van stamcelklinieken die mensen beloven hen te genezen met stamcelbehandelingen terwijl er weinig bewijs is dat deze behandelingen werken. Er worden bijvoorbeeld stamcellen uit iemands beenmerg gehaald en geïnjecteerd in gewrichten die pijnlijk of beschadigd zijn (denk aan heupen en knieën), zonder dat vaststaat dat dit werkt.
Lees meer in The New York Times
Uit onderzoek van Propublica en The New Yorker blijkt dat de industrie rond stamceltherapie gebruik maakt van onwetenschappelijke methodes, bedrieglijke marketing, opgedreven prijzen en weinig oog voor het welzijn van de patiënt.
Lees meer hier

België: Osteopaat voor rechter om doodslag meisje (14)

Osteopaat Christopher Read uit Beersel moest zich voor de rechtbank verantwoorden voor het onwettig uitoefenen van de geneeskunde en voor opzettelijke doodslag van een veertienjarig meisje. In 2015 overleed het meisje aan tuberculose. Een huisarts had haar antibiotica voorgeschreven. Haar pleegouders consulteerden daarna osteopaat Read die een alternatieve diagnose stelde en een behandeling voorstelde. Daarop overleed het meisje.
Meer bij Het Nieuwsblad

Suriname: Ministerie van Volksgezondheid helpt bij opzetten Acupunctuur-academie

Psycholoog en acupuncturist Dr. Ruben Kanhai zegt samen met het Surinaamse ministerie van Volksgezondheid een Academie voor Acupunctuur op te gaan zetten in Suriname. Ook wil Kanhai toestemming vragen aan het ministerie om een alternatief middel tegen diabetes te importeren dat hij in Sri Lanka heeft ontdekt.
Lees meer bij Waterkant

 

de Webredactie

Gerelateerde artikelen

artikelen - 17 januari 2024

De bijscholingscursus ‘completere’ tandarts van bedrijf Bio-basics stroomt over van kwakzalverij zoals acupunctuur en ozontherapie.

tijdschrift - 15 januari 2024

Symposiumverslag: Mogelijkheden en beperkingen van fysiotherapie.

artikelen - 25 oktober 2023

Buitenlandrubriek met o.a.: Antivaxers ontvingen miljoenen van Amerikaanse charitatieve instellingen / Het Center for Inquiry waarschuwt Amerikaanse senaat voor zelfregulering homeopathie.