Door: de Webredactie | Geplaatst: 24 maart 2021

Middlesex University verbreekt band met homeopathie-organisatie

Buitenlandrubriek met o.a.: Amerikanen die homeopathische middelen gebruiken sneller geneigd covid-complottheorieën te geloven

Middlesex University verbreekt band met homeopathie-organisatie

Foto: https://en.wikipedia.org/wiki/Middlesex_University

Iedere maand plaatst de Vereniging tegen de Kwakzalverij een overzicht van ontwikkelingen in het buitenland. In deze aflevering: Amerikanen die homeopathische middelen gebruiken sneller geneigd covid-complottheorieën te geloven / Middlesex University verbreekt band met homeopathie-organisatie / CfI roept Amerikaanse apothekers op om klanten bij homeopathische middelen weg te houden / Tanzaniaanse corona-ontkenner President Magufuli overlijdt aan corona / Openbaar Ministerie Maryland neemt vijfde domeinnaam in beslag waarop covid-geneesmiddelen verkocht worden.

Verenigde Staten: Mensen die homeopathische middelen gebruiken sneller geneigd covid-complottheorieën te geloven

Uit nieuw onderzoek van de University of Colorado School of Medicine onder 1020 Amerikanen blijkt dat zij die zelf homeopathische middelen en alternatieve geneeswijzen toepassen, sneller geneigd zijn om in complottheorieën rond Covid te geloven. De deelnemers aan het onderzoek kregen verschillende berichten die op Twitter en Facebook geplaatst waren te zien en moesten zeggen of ze de informatie geloofden.
Lees meer bij Daily Mail.

Groot-Brittannië: Middlesex University verbreekt band met homeopathie-organisatie

De Middlesex University heeft de band met het Centre for Homeopathic Education verbroken omdat laatstgenoemde een anti-corona-middeltje promootte waarin speeksel was verwerkt. Waarom de Middlesex University uberhaupt een band met het centrum had en waarom het zo lang heeft geduurd voordat ze die verbrak is onduidelijk. Het centrum promoot al langer allerlei onbewezen middeltjes.
Lees meer bij The Times.

Verenigde Staten: CfI roept apothekers op om klanten bij homeopathische middelen weg te houden

Het Amerikaanse Center for Inquiry (CfI), de onderzoekstak van het Committee for Skeptical Inquiry (CSI), heeft apothekers opgeroepen om te voorkomen dat hun klanten hun toevlucht zoeken tot homeopathische middelen omdat niet bewezen is dat die werken.
Lees meer bij het CfI.

Tanzania: Corona-ontkenner President Magufuli overlijdt aan corona

De grootste corona-ontkenner van Afrika, President Magufuli van Tanzania, is overleden aan de gevolgen van Covid-19, althans zo luidden de speculaties. Magufuli geloofde niet in gezichtsmaskers, lockdowns en afstand houden en dacht dat het vaccin tegen het coronavirus een buitenlands complot was om Afrikaanse eigendommen te plunderen. Tanzanianen zouden volgens hem tegen het virus beschermd zijn door alternatieve geneeswijzen als stoombaden. Magufuli is 61 jaar geworden.
Lees meer in De Volkskrant

Verenigde Staten: Openbaar Ministerie neemt vijfde domeinnaam in beslag waarop covid-geneesmiddelen verkocht worden

Het Openbaar Ministerie van de staat Maryland heeft inmiddels vijf domeinnamen van websites in beslag genomen omdat daar zogenaamde geneesmiddelen tegen Covid-19 werden aangeboden terwijl niet is bewezen dat die middelen werken. Alle websites probeerden het middel REGEN-COV2 te verkopen en deden daarbij claims die niet wetenschappelijk vaststonden.
Lees meer bij het OM van Maryland

 

de Webredactie

Gerelateerde artikelen

artikelen - 25 november 2023

Buitenlandrubriek met o.a.: artikel over de werking van homeopathie bij ADHD ingetrokken / Vaginale crème als anticonceptie moet direct van Amerikaanse markt.

artikelen - 25 oktober 2023

Buitenlandrubriek met o.a.: Antivaxers ontvingen miljoenen van Amerikaanse charitatieve instellingen / Het Center for Inquiry waarschuwt Amerikaanse senaat voor zelfregulering homeopathie.

artikelen - 24 augustus 2023

Buitenlandrubriek met o.a.: CfI roept Amerikanen op te protesteren tegen Homeopathie-amendement / Amerikaanse dokter mag niet meer praktiseren na claims dat vaccin magnetisch maakt.