Meeste interesse NTvG-lezers voor antikwakzalver-artikel

Aan het eind van de middag, direct na de prijsuitreiking op de NTvG-dag in de Rode Hoed in Amsterdam, twitterde internist i.o. Martijn van den Hoogen van het Universitair Medisch Centrum St. Radboud het zelf als eerste de wereld in: ‘Geslaagde dag in A'dam! Fantastische prijs gewonnen. Ons artikel over alternatieve geneeswijzen was het meest gedownload in 2012!’.
Door: Broer Scholtens | Geplaatst: 8 nov 2012

Van den Hoogen is de eerste auteur van het opinieartikel 'Vergoeding van alternatieve geneeswijzen in Nederland: onbegrijpelijk', dat op 7 februari dit jaar werd gepubliceerd in het Nederlands Tijdschrift voor Geneeskunde (NTvG). Het artikel, dat hij samen schreef met Nijmeegse collega-internisten en internisten in opleiding, was dit jaar het meest gedownloade artikel van de NTvG-site. In het artikel verbazen de auteurs zich over de brede acceptatie van alternatieve behandelingen, onder meer bij zorgverzekeraars terwijl, zo betogen ze, 'overtuigend is aangetoond dat de meeste alternatieve behandelwijzen niet werken en dat wetenschappelijk onderzoek naar veiligheid en effectiviteit ontbreekt'

http://www.ntvg.nl/publicatie/vergoeding-van-alternatieve-geneeswijzen-nederland-onbegrijpelijk/volledig.

De prijs gaat ook een beetje naar Rob Koene, bestuurslid van de Vereniging tegen de Kwakzalverij. Hij leverde 'waardevol commentaar', zo is te lezen in het dankwoord aan het eind van het artikel.

Lees ook