UitgelichtHet boek “Met het oog op Kackadoris” van Cees Renckens is weer beschikbaar!

Koop hier het boek
Door: de Webredactie | Geplaatst: 26 januari 2022

Meerderheid jonge Canadezen gelooft in astrologie

Buitenlandrubriek met o.a.: Meerderheid jonge Canadezen gelooft in astrologie / Amazon verkoopt berg pseudowetenschappelijke artikelen.

Meerderheid jonge Canadezen gelooft in astrologie

Iedere maand plaatst de Vereniging tegen de Kwakzalverij een overzicht van ontwikkelingen in het buitenland. In deze aflevering: Meerderheid jonge Canadezen gelooft in astrologie / Amazon verkoopt een keur aan pseudowetenschappelijke artikelen / Alex Jones van complotwebsite InfoWars moet verkoop ‘coronamedicatie’ stoppen / Spotify aangesproken op misinformatie podcast Joe Rogan / Indiase homeopaat opgepakt voor het toedienen van een dodelijke injectie / Amerikaanse antivax-dokter ontslagen bij ziekenhuis wegens toedienen ivermectin.

Canada: Meerderheid jonge Canadezen gelooft in astrologie

Uit een enquête onder Canadezen van alle leeftijden blijkt dat veel mensen in pseudowetenschap als astrologie en helderziendheid geloven. Onder jongvolwassenen van 18 tot 34 jaar zei zelfs 55 procent te geloven in astrologie. Dat percentage gaat naar beneden naar mate de bevolking ouder wordt.
Lees meer bij Vancouver is Awesome

Verenigde Staten: Amazon verkoopt een keur aan pseudowetenschappelijke artikelen

De Fairfield Times ging op onderzoek uit op de website van Amazon, de webshop die aan het uitgroeien is tot de grootste in de wereld. De krant keek naar wat voor pseudowetenschap er op de site te koop is en vond niet alleen allerlei pillen, preparaten en boeken, maar ook een set voor oor-acupunctuur, magnetische armbanden die de gezondheid zouden bevorderen en reflexologie sandalen.
Lees meer bij de Fairfield Times

Verenigde Staten: Alex Jones van complotwebsite InfoWars moet verkoop ‘coronamedicatie’ stoppen

Alex Jones, bekend van de complottheorie verspreidende website InfoWars moet per order van de Attorney General van de staat New York, stoppen met de verkoop van coronamedicatie. De werking van de middelen die hij aanbiedt is niet bewezen.
Lees meer op de website van de Attorney General. 

Verenigde Staten: Spotify aangesproken op misinformatie podcast Joe Rogan

Joe Rogan presenteert een van de bekendste en meest beluisterde podcasts ter wereld en heeft meerdere controversiële figuren aan het woord gelaten. Onlangs liet hij een antivax-dokter uitgebreid vertellen over problemen met vaccinatie. Ook zijn er meer dubbelzinnige figuren aan het woord gekomen in zijn podcast. Spotify, die de podcast verspreidt, is aangesproken op de misinformatie die zo op haar platform verspreid wordt.
Lees meer bij The Insider

India: Homeopaat opgepakt voor het toedienen van een dodelijke injectie

Een homeopaat is de Indiase stad Bhopal is opgepakt omdat hij een patiënt een injectie toe heeft gediend waar hij aan is overleden. De injectie bevatte een niet nader benoemd middel uit de reguliere geneeskunde. De patiënt kreeg een flinke ontsteking die zo uit de hand liep dat hij eraan overleed.
Lees meer bij Medical Dialogues

Verenigde Staten: Antivax-dokter ontslagen bij ziekenhuis wegens toedienen ivermectin

Het Yazoo City Hospital in Mississippi heeft een dokter ontslagen nadat hij bij negen patiënten met corona de reguliere behandeling stopte en overstapte op het controversiële antiwormmiddel ivermectin. Ook mag hij zijn beroep niet meer uitoefenen.
Lees meer in The Sun Herald. 

 

de Webredactie

Gerelateerde artikelen

artikelen - 27 mei 2024

Buitenlandrubriek met o.a.: Amerikaanse verpleegkundige beboet voor vervalsen van vaccinatiebewijzen / ‘Meatfluencers’ staan een dieet van alleen maar vlees voor.

artikelen - 29 april 2024

Buitenlandrubriek met o.a.: Canadees medium veroordeeld wegens miljoenenfraude / Australiërs meest geneigd om gezondheidsadvies op TikTok te geloven.

artikelen - 25 maart 2024

Buitenlandrubriek met o.a.: Vier op de tien Zweden geloven in paranormale zaken / Indiaas ayurvedisch topmerk mag geen reclame meer maken.