UitgelichtHet boek “Met het oog op Kackadoris” van Cees Renckens is weer beschikbaar!

Koop hier het boek
Door: Broer Scholtens | Geplaatst: 29 april 2019

Lintje voor bestuurslid Menso van Meeteren

VtdK-bestuurslid Menso Westerouen van Meeteren (70) is benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau.

Lintje voor bestuurslid Menso van Meeteren

VtdK-bestuurslid Menso Westerouen van Meeteren (70) is benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau vanwege zijn verdiensten op het terrein van de gezondheidszorg. Van Meeteren kreeg het lintje vrijdag 26 april uitgereikt op het gemeentehuis in Vught, uit handen van burgemeester Roderick van de Mortel. 

Van Meeteren begon zijn loopbaan als huisarts en werkte vervolgens als inspecteur/arts bij de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) en als hoofd ‘curatieve somatische zorg’ voor Zuid-Nederland en de toenmalige Nederlandse Antillen. Ook was hij forensisch arts bij de GGD Hart voor Brabant. Van Meeteren is actief voor diverse organisaties. Zo is hij bestuurslid van de Vereniging tegen de Kwakzalverij (VtdK).

In 2009 ontving hij de tweejaarlijkse prijs ‘Gebroeders Bruinsma Erepenning’ van de vereniging. Van Meeteren krijgt het lintje in het bijzonder voor zijn strijd tegen de behandelaars van de aan kanker overleden televisiepresentatrice Sylvia Millecam, vertelde de burgemeester tijdens de uitreiking. De nieuwe ridder is voorzitter van de Koninklijke Nederlandse Maatschappij ter bevordering van de Geneeskunde (KNMG) in de regio Noordoost-Brabant en Lid van de Raad van Toezicht van de Stichting 113 Zelfmoordpreventie.

Van Meeteren is een bekende in het Vughtse verenigingsleven. Hij was van 1998 tot 2006 vrijwilliger, bestuurslid én voorzitter (zes jaar) van de Vughtse Mixed Hockey & Cricketclub ‘Maakt Onderling Plezier’ (MOP). Onder zijn leiding werd het sportcomplex van de vereniging geprivatiseerd. Ook nam hij het initiatief voor de uitbreiding van het complex met twee kunstgrasvelden, lichtte de burgemeester het lintjesbesluit toe.

Menso van Meeterens is niet het enige geridderde bestuurslid van de vereniging. Cees Renckens werd in 2006 benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau. 

Auteur Broer Scholtens

Broer Scholtens

Broer Scholtens (1949) studeerde scheikunde aan de Universiteit Utrecht en promoveerde er op onderzoek naar batterijen. Hij werkte vier jaar bij het tijdschrift De Ingenieur en bijna dertig jaar als wetenschapsjournalist bij de Volkskrant. Hij schreef jarenlang over technologie, (wind)energie, gezondheid, voeding en consumentenproducten.

Gerelateerde artikelen

artikelen - 25 maart 2024

EMDR- en hypnose-therapeute Mariska Bruinenberg heeft geen psycho-diploma, maar behandelt wel complexe aandoeningen als PTSS, relatieproblemen, seksueel misbruik en tinnitus. Ook bij kinderen.

artikelen - 25 maart 2024

Buitenlandrubriek met o.a.: Vier op de tien Zweden geloven in paranormale zaken / Indiaas ayurvedisch topmerk mag geen reclame meer maken.

artikelen - 11 maart 2024

De snelgroeiende religieuze organisatie Frontrunners hanteert nepgenezingen als verdienmodel. Jomanda 2.0 is opgestaan.