UitgelichtHet boek “Met het oog op Kackadoris” van Cees Renckens is weer beschikbaar!

Koop hier het boek
Door: de Webredactie | Geplaatst: 24 november 2020

‘Laat kinderen van antivax-ouders zelf beslissen of ze vaccin willen’

Buitenlandrubriek met o.a.: ‘Laat kinderen van antivax-ouders in VS zelf beslissen of ze vaccin willen’ / Duitse docu belicht Heilpraktikers

‘Laat kinderen van antivax-ouders zelf beslissen of ze vaccin willen’

Foto: Vaccineren. Bron: Pixabay

Iedere maand plaatst de Vereniging tegen de Kwakzalverij een overzicht van ontwikkelingen in het buitenland. In deze aflevering: ‘Laat kinderen van antivax-ouders in VS zelf beslissen of ze vaccin willen’ / Duitse documentaire belicht Heilpraktikers / Amerikaans colloïdaal zilver-bedrijf veroordeelt om coronaclaims / Spaanse vrouw verliest oog door homeopathie / Resort Bonaire gebruikt experimentele coronatest.

Verenigde Staten: ‘Laat kinderen van antivax-ouders zelf beslissen of ze vaccin willen’

Het Center for Inquiry, de grote Amerikaanse skeptische organisatie, heeft de overheid in Washington D.C. opgeroepen de Minor Consent for Vaccinations Amendment Act aan te nemen. Hiermee kunnen kinderen van antivax-ouders die ouder zijn dan elf jaar, zelf beslissen of ze gevaccineerd willen worden om zichzelf zo tegen ziektes te beschermen. Hun ouders hoeven daar dan geen toestemming meer voor te geven.
Lees meer op de website van het CfI

Duitsland: Documentaire belicht Heilpraktikers

Een documentaire op het Duitse net Das Erste heeft het onderwerp van Heilpraktikers in kaart gebracht. Er zijn meer dan 47.000 van deze alternatieve ‘geneeskundigen’ in Duitsland en hun methoden worden beschouwd als zachtaardige en natuurlijk. Ondertussen is er niet veel voor nodig om Heilpraktiker te worden. De opleiding stelt weinig voor, terwijl Heilpraktikers wel gebruik maken van infusen en injectiespuiten.
Lees meer bij Das Erste en bekijk de docu hier

Verenigde Staten: Colloïdaal zilver-bedrijf veroordeelt om coronaclaims

Een rechtbank in de staat Oklahoma heeft het de eigenaren van het bedrijf Xephyr LLC dba Energetics veroordeeld omdat ze colloïdaal zilver aan de man probeerden te brengen met de claim dat het helpt tegen Covid-19. Ze mogen daar niet meer mee doorgaan. In maart stuurde de Food and Drug Administration al een brief naar dit bedrijf om hen te waarschuwen dat doorgaan met de verkoop tot een rechtszaak zou leiden. Daar hebben de eigenaren geen gehoor aan gegeven. De website van het bedrijf is inmiddels uit de lucht gehaald.
Lees meer bij Nutra-ingrediensts USA.

Spanje: Vrouw verliest oog door homeopathie

Een 73-jarige Spaanse vrouw heeft een oog verloren omdat ze haar reguliere medicatie tegen reuma heeft vervangen met homeopathische middelen. Bij reuma valt het immuunsysteem gezonde lichaamscellen aan waardoor ontstekingen kunnen ontstaan. De vrouw kreeg daar immuunonderdrukkers voor. Toen ze daarmee stopte namen de ontstekingen toe. Die kunnen niet alleen rond de gewrichten plaatsvinden, maar ook in andere organen, zoals de longen, het hart en de ogen.
Lees meer in Newsweek

Bonaire: Resort gebruikt experimentele coronatest

The Delphins Beach Resort op Bonaire is begonnen met een experimentele coronascreeningstest middels het Electronic Pathogen Detection-Systeem. Een test die via een elektronisch signaal in 10 minuten zou moeten meten of iemand het coronavirus heeft. Het resort hoopt met deze bioresonantie-achtige test bij te dragen aan een virusvrij eiland, maar zegt ook dat als iemand een verhoogd risico loopt op het virus, ze een reguliere coronatest moeten doen om dat te bevestigen.
Lees meer op Bonaire.nu

 

de Webredactie

Gerelateerde artikelen

artikelen - 25 juni 2024

Buitenlandrubriek met o.a.: Britse dokter verliest bevoegdheid wegens aanbevelen geluidtherapie / Oplichters proberen geld te verdienen aan Ozempic-hype.

artikelen - 27 mei 2024

Buitenlandrubriek met o.a.: Amerikaanse verpleegkundige beboet voor vervalsen van vaccinatiebewijzen / ‘Meatfluencers’ staan een dieet van alleen maar vlees voor.

artikelen - 29 april 2024

Buitenlandrubriek met o.a.: Canadees medium veroordeeld wegens miljoenenfraude / Australiërs meest geneigd om gezondheidsadvies op TikTok te geloven.