Symposium 2023Fysiotherapie en de grens met niet-reguliere behandelwijzen

Schrijf u nu in
Door: de Webredactie | Geplaatst: 05 oktober 2022

Kritische homeopathie-film te zien op fraudefestival, VtdK genomineerd

Duitse documentaire Homöopathie unwiderlegt? over homeopathische dokters te zien op het Fraude Film Festival te Amsterdam.

Kritische homeopathie-film te zien op fraudefestival, VtdK genomineerd

Foto: Het Fraude Film Festival te Amsterdam.

De 8ste editie van het fraude-festival, een jaarlijks terugkerend festival met films, documentaires, workshops, interviews en netwerken over fraude en fraudebestrijding, wordt 3 en 4 november 2022 gehouden in Koninklijk Theater Tuschinski (bekijk het programma hier).

De Vereniging tegen de Kwakzalverij (VtdK) sponsort de vertoning van de Duitse documentaire Homöopathie unwiderlegt? op het Fraude Film Festival in Amsterdam, de eerste week van november.

De homeopathie-documentaire Homeopathy Inrefuted is begin dit jaar in roulatie gebracht. In de film komen homeopathische artsen aan het woord die weliswaar medicijnen hebben gestudeerd maar hun patiënten niet behandelen op basis van wetenschappelijke kennis. De artsen krijgen ruim baan om hun homeopathiegeloof uit te leggen. De toon in de documentaire is echter zo gekozen dat na afloop slechts één conclusie rest: het zijn kwakzalvers.

De Vereniging tegen de Kwakzalverij is dit jaar ook opgenomen in de longlist van genomineerden voor de Anti Fraude Award 2022. De prijswinnaar wordt op donderdag 3 november bekend gemaakt.

 

de Webredactie

Gerelateerde artikelen

artikelen - 24 augustus 2023

Buitenlandrubriek met o.a.: CfI roept Amerikanen op te protesteren tegen Homeopathie-amendement / Amerikaanse dokter mag niet meer praktiseren na claims dat vaccin magnetisch maakt.

artikelen - 25 juni 2023

Buitenlandrubriek met o.a.: Desinformatie zorgt voor minder gevaccineerde kinderen in Australië / Meer dan 10 miljoen Canadezen gebruikten homeopathie in 2022.

artikelen - 28 mei 2023

Buitenlandrubriek met o.a.: TikTok grote verspreider van desinformatie / Jonge Duitse apothekers willen homeopathie uit geneesmiddelenrichtlijn halen