Door: de Webredactie | Geplaatst: 05 oktober 2022

Kritische homeopathie-film te zien op fraudefestival, VtdK genomineerd

Duitse documentaire Homöopathie unwiderlegt? over homeopathische dokters te zien op het Fraude Film Festival te Amsterdam.

Kritische homeopathie-film te zien op fraudefestival, VtdK genomineerd

Foto: Het Fraude Film Festival te Amsterdam.

De 8ste editie van het fraude-festival, een jaarlijks terugkerend festival met films, documentaires, workshops, interviews en netwerken over fraude en fraudebestrijding, wordt 3 en 4 november 2022 gehouden in Koninklijk Theater Tuschinski (bekijk het programma hier).

De Vereniging tegen de Kwakzalverij (VtdK) sponsort de vertoning van de Duitse documentaire Homöopathie unwiderlegt? op het Fraude Film Festival in Amsterdam, de eerste week van november.

De homeopathie-documentaire Homeopathy Inrefuted is begin dit jaar in roulatie gebracht. In de film komen homeopathische artsen aan het woord die weliswaar medicijnen hebben gestudeerd maar hun patiënten niet behandelen op basis van wetenschappelijke kennis. De artsen krijgen ruim baan om hun homeopathiegeloof uit te leggen. De toon in de documentaire is echter zo gekozen dat na afloop slechts één conclusie rest: het zijn kwakzalvers.

De Vereniging tegen de Kwakzalverij is dit jaar ook opgenomen in de longlist van genomineerden voor de Anti Fraude Award 2022. De prijswinnaar wordt op donderdag 3 november bekend gemaakt.

 

de Webredactie

Gerelateerde artikelen

artikelen - 13 november 2022

De vereniging heeft op het Fraude Film Festival begin november de vertoning van een Duitse homeopathie-documentaire gesponsord en kreeg de tweede prijs van de Anti Fraude Award 2022. Een verslag.

artikelen - 21 oktober 2022

De Vereniging tegen de Kwakzalverij (VtdK) staat op de shortlist voor de Anti Fraude Award 2022; de winnaar van de prijs wordt begin november bekend gemaakt.

artikelen - 26 september 2022

Buitenlandrubriek met o.a.: ‘Alternatieven zouden niet meer mogen opereren in India’ / Koning Charles III is lang een promotor van alternatieve behandelingen geweest.