UitgelichtHet boek “Met het oog op Kackadoris” van Cees Renckens is weer beschikbaar!

Koop hier het boek
Door: de Webredactie | Geplaatst: 28 oktober 2020

Kankerpatiënten lopen met kwakbehandelingen grotere kans op overlijden

Buitenlandrubriek met o.a.: Kankerpatiënten lopen met alternatieve behandelingen verhoogde kans op overlijden.

Kankerpatiënten lopen met kwakbehandelingen grotere kans op overlijden

Iedere maand plaatst de Vereniging tegen de Kwakzalverij een overzicht van ontwikkelingen in het buitenland. In deze aflevering: Kankerpatiënten lopen met alternatieve behandelingen verhoogde kans op overlijden / Skepp vraagt om donaties om rechtszaak te kunnen bekostigen / In het hoofd van een antivaxer / Facebook gaat antivax-advertenties blokkeren / Hoe een psychiater een corona-ontkenner werd.

Verenigde Staten: Kankerpatiënten lopen met alternatieve behandelingen verhoogde kans op overlijden

Uit een nieuw onderzoek van de Yale University dat is gepubliceerd in het Journal of the National Cancer Institute blijkt dat kankerpatiënten die alternatieve behandelingen uitproberen en de reguliere behandelingen laten liggen, een verhoogd risico op vroegtijdig overlijden lopen. Uit het onderzoek blijkt dat het risico op overlijden binnen vijf jaar met 5,7 keer toeneemt ten opzichte van patiënten die een reguliere behandeling ondergaan.
Lees meer bij Ars Technica.

België: Skepp vraagt om donaties om rechtszaak te kunnen bekostigen

Skepp, de Belgische zusterorganisatie van de Verenging tegen de Kwakzalverij, heeft een oproep gedaan om donaties op te halen. Twee van hun auteurs, Patrick Vermeren en Bart van de Ven, zijn aangeklaagd door de Belgische multimiljonair Carl van de Velde omdat ze zijn naam zouden hebben bezoedeld in een kritisch artikel. De Skepp-auteurs wonnen de zaak, maar Van de Velde gaat in beroep. Tot zover hebben de auteurs al 53.000 euro aan kosten moeten maken en dat zal verder oplopen. Skepp vraagt hen te steunen.
Lees meer bij Skepp.

Mondiaal: In het hoofd van een antivaxer

Mocht het vaccin tegen Covid-19 aanstaande zijn, hoe kunnen we er dan voor zorgen dat ook antivaxers zich tegen het coronavirus laten vaccineren? Dat vroeg journaliste Olga Khazan zich af. Ze probeert de psyche van een antivaxer te doorgronden. Een van de manieren om hen in een vaccinatie mee te krijgen is hen duidelijk te maken wat de gevolgen van een ziekte zijn, door bijvoorbeeld plaatjes te laten zien van een kind dat mazelen heeft en duidelijk maken dat dat gebeurt als er niet gevaccineerd wordt.
Lees meer in The Atlantic.

Mondiaal: Facebook gaat antivax-advertenties blokkeren

Facebook heeft bekend gemaakt dat het bedrijf antivax-advertenties voortaan gaat blokkeren. Het sociale medium hoopt zo de hoeveelheid misinformatie dat via het platform wordt verspreid, te verminderen.
Lees meer bij Forbes.

Verenigde Staten: Hoe een psychiater een corona-ontkenner werd

Dr. Andrew Kaufman, een psychiater uit Syracuse, New York, heeft op internet een enorm gevolg opgebouwd door sinds het begin van de coronacrisis te ontkennen dat het virus überhaupt bestaat. Veel mensen die tegen het dragen van mondkapjes zijn, gebruiken hem als lichtend voorbeeld.
Lees meer bij McGill

de Webredactie

Gerelateerde artikelen

artikelen - 25 januari 2024

Buitenlandrubriek met o.a.: Homeopathie niet meer vergoed in Duitsland / Amerikaanse verloskundige gaf 1500 kinderen nep-vaccinaties.

artikelen - 25 november 2023

Buitenlandrubriek met o.a.: artikel over de werking van homeopathie bij ADHD ingetrokken / Vaginale crème als anticonceptie moet direct van Amerikaanse markt.

artikelen - 25 oktober 2023

Buitenlandrubriek met o.a.: Antivaxers ontvingen miljoenen van Amerikaanse charitatieve instellingen / Het Center for Inquiry waarschuwt Amerikaanse senaat voor zelfregulering homeopathie.