UitgelichtHet boek “Met het oog op Kackadoris” van Cees Renckens is weer beschikbaar!

Koop hier het boek
Door: de Webredactie | Geplaatst: 26 februari 2020

India adviseert homeopathische middelen tegen corona-virus

Buitenlandrubriek met o.a.: Indiase overheid adviseert homeopathische middelen tegen corona-virus.

India adviseert homeopathische middelen tegen corona-virus

Foto: https://pixabay.com/nl/illustrations/coronavirus-corona-virus-covid-19-4833754/

Iedere maand plaatst de Vereniging tegen de Kwakzalverij een overzicht van ontwikkelingen in het buitenland. In deze aflevering: Indiase overheid adviseert homeopathische middelen tegen corona-virus / Vier op tien Amerikanen geloven dat alternatieve therapie kanker geneest / Goop in overtreding van eerdere beslissing rechtbank / Antivaxxers houden van Andrew Wakefield / Amerikaanse verkopers pil ReJuvenation schikken rechtszaak.

India: Overheid adviseert homeopathische middelen tegen corona-virus

Het Indiase ministerie van AYUSH heeft de Indiase bevolking geadviseerd om homeopathische middelen te nemen om zich tegen het corona-virus te beschermen. Het gaat om het middel Arsenicum album 30C en om iedere ochtend twee preventieve druppels sesamolie in elk neusgat. Ook zouden Unani medicijnen moeten helpen (dat zijn middelen die zijn gebaseerd op de ideeën van Hippocrates en Galen). De overheid krijgt veel kritiek op het advies, omdat er vooralsnog geen enkel bewezen remedie voor het Corona-virus is gevonden.
Lees meer in The Times of India

Verenigde Staten: Vier op tien Amerikanen geloven dat alternatieve therapie kanker geneest

Uit nieuw onderzoek van de American Society of Clinical Oncology blijkt dat vier op de tien Amerikanen erin geloven dat alternatieve therapie (zuurstoftherapie, diëten, kruiden, vitaminesupplementen) kanker kan genezen. Onder mensen tussen de 18 en 37 jaar geloofde bijna de helft van de ondervraagden daar zelfs in.
Lees meer in Minnpost.

Verenigde Staten: Goop in overtreding van eerdere beslissing rechtbank

Goop, de website van actrice Gwyneth Paltrow waarop allerhande alternatieve producten worden verkocht, werd in 2018 veroordeeld wegens het claimen van gezondheidsvoordelen waar die niet wetenschappelijk waren aangetoond. Onderdeel van de uitspraak door de rechtbank was, naast een flinke boete, dat Goop nooit meer zulke claims mocht doen. Uit onderzoek van TINA (Truth in Advertising) blijkt echter dat Goop nu weer onbewezen claims maakt bij elf producten op haar website.
Lees meer bij TINA

Mondiaal: Antivaxxers houden van Andrew Wakefield

In een stuk over de als documentaire gemaskeerde propagandafilm Vaxxed, gaat journalist Steven Salzberg in op de bron waar deze film (en het vervolg Vaxxed II) op gebaseerd is: Andrew Wakefield. Antivaxxers blijven zijn theorie dat vaccinaties autisme veroorzaken, hardnekkig geloven, terwijl die theorie al lang en breed bij het grofvuil is gezet, omdat die niet klopt.
Lees meer bij Forbes.

Verenigde Staten: Verkopers pil ReJuvenation schikken rechtszaak

De verkopers van de pil ReJuvenation hebben een rechtszaak met de Federal Trade Commission (FTC) geschikt. De zaak was aangespannen omdat de verkopers claimden dat de pil allerlei ouderdomskwalen konden genezen (denk aan beschadigde cellen, schade ten gevolge van een hartaanval, hersenschade, blindheid en doofheid). Ook claimden ze dat de pil de ziekten van Alzheimer, Parkinson en Crohn om konden keren. Omdat deze claims niet wetenschappelijk bewezen waren, misleiden de verkopers hun klanten. De schikking bestaat eruit dat ze in totaal 3,3 miljoen dollar moeten betalen.
Lees meer bij de FTC.

 

de Webredactie

Gerelateerde artikelen

artikelen - 24 augustus 2023

Buitenlandrubriek met o.a.: CfI roept Amerikanen op te protesteren tegen Homeopathie-amendement / Amerikaanse dokter mag niet meer praktiseren na claims dat vaccin magnetisch maakt.

artikelen - 17 juli 2023

Vijf organisaties zijn genomineerd voor de Meester Kackadorisprijs 2023: De Nederlandse Vereniging voor Medische Oncologie, LINDA, De Nationale Gezondheidsbeurs, KRONCRV en de website Kanker.nl.

artikelen - 25 juni 2023

Buitenlandrubriek met o.a.: Desinformatie zorgt voor minder gevaccineerde kinderen in Australië / Meer dan 10 miljoen Canadezen gebruikten homeopathie in 2022.