UitgelichtHet boek “Met het oog op Kackadoris” van Cees Renckens is weer beschikbaar!

Koop hier het boek
Door: de Webredactie | Geplaatst: 25 december 2023

Hoofd van gezondheidszorg voor de Britse Royals is pro-homeopathie

Buitenlandrubriek met o.a.: Hoofd van gezondheidszorg voor de Britse Royals is pro-homeopathie / Nepdokter gearresteerd die het gemunt had op “goedgelovige” Mexicanen.

Hoofd van gezondheidszorg voor de Britse Royals is pro-homeopathie

Foto: Koning Charles. Bron: Pixabay

Iedere maand plaatst de Vereniging tegen de Kwakzalverij een overzicht van ontwikkelingen in het buitenland. In deze aflevering: Hoofd van gezondheidszorg voor de Britse Royals is pro-homeopathie / Nepdokter gearresteerd die het gemunt had op “goedgelovige” Mexicanen / Canadese natuurgenezer wederom veroordeeld Thaise behandeling laat brandwonden achter bij model.

Hoofd van gezondheidszorg voor de Britse Royals is pro-homeopathie

Het door Koning Charles aangestelde hoofd van de zorg voor de Britse koninklijke familie is uitgesproken pro-homeopathie. Daarom zijn wetenschappers en medici tegen deze aanstelling omdat het het onterechte signaal afgeeft dat homeopathie zou werken. Dr. Michael Dixon (71) werkte jarenlang voor de National Health Service, waar hij zich positief inzette voor kruidengeneeskunde en geloofsgenezing. Edzard Ernst, emeritus professor aan de Universiteit van Exeter en een bekende criticaster van alternatieve geneeswijzen: “Iedereen die homeopathie promoot, ondermijnt daarmee de evidence-based geneeskunde en logisch nadenken.”
Lees meer in The Guardian.

Nepdokter gearresteerd die het gemunt had op “goedgelovige” Mexicanen

Juan Carlos Munoz Melgar is opgepakt in Orange County, Florida, omdat hij zichzelf voordeed als dokter, zonder daar de benodigde papieren voor te hebben. Munoz Melgar richtte zich specifiek op de oudere Mexicaanse gemeenschap, zo bleek uit documenten die Channel 9 in handen had gekregen. Een undercoveroperatie van de politie maakte duidelijk waarom hij zich op Mexicanen richtte. Tegen agenten had Munoz Melgar gezegd dat deze mensen “goedgelovige boeren” zijn, “die contant betalen zonder vragen te stellen.” Ook zei hij dat “Mexicanen domme mensen zijn.” Hij richtte zich niet op andere bevolkingsgroepen, omdat die sneller geneigd zouden zijn om naar de rechter te stappen.
Lees meer bij WFTV 9.

Canadese natuurgenezer wederom veroordeeld

Natuurgenezer Ken Montizampert is wederom veroordeeld voor het zich voordoen als een geneeskundige. Een eerdere veroordeling heeft hem er niet van weerhouden zich aan patienten aan te bieden als iemand die ervoor geleerd heeft om hen te genezen. Hij bood patienten voorbehouden handelingen aan die alleen mogen worden uitgevoerd door medici die zijn aangesloten bij de College des medecins du Quebec. Montizampert moet nu binnen 36 maanden 120.000 Canadese dollar (omgerekend ruim 82.000 euro) boete betalen. Montizampert liep tegen de lamp toen een undercoverjournalist een reportage over hem maakte.
Lees meer bij Noovo.

Thaise behandeling laat brandwonden achter bij model

Een model dat in Bangkok een alternatieve therapie onderging om menstruatiepijn en inwendige darmklachten te helpen genezen, liep derdegraads brandwonden en blaren op. Tijdens de onbewezen Phao Ya-therapie worden er brandende kruiden op de buik gelegd. Een behandelaar wilde met een waxinelichtje de kruidenmix aansteken, toen het geheel vlam vatte en ook de kleding en de handdoek van het model in brand zette. Het model heeft een klacht ingediend bij het Thaise ministerie voor Volksgezondheid, nadat de kliniek die de behandeling aanbiedt geen verantwoording wilde nemen voor het incident.
Lees meer in The New York Post.

de Webredactie

Gerelateerde artikelen

artikelen - 25 juni 2024

Buitenlandrubriek met o.a.: Britse dokter verliest bevoegdheid wegens aanbevelen geluidtherapie / Oplichters proberen geld te verdienen aan Ozempic-hype.

artikelen - 29 april 2024

Buitenlandrubriek met o.a.: Canadees medium veroordeeld wegens miljoenenfraude / Australiërs meest geneigd om gezondheidsadvies op TikTok te geloven.

artikelen - 25 maart 2024

Buitenlandrubriek met o.a.: Vier op de tien Zweden geloven in paranormale zaken / Indiaas ayurvedisch topmerk mag geen reclame meer maken.