UitgelichtHet boek “Met het oog op Kackadoris” van Cees Renckens is weer beschikbaar!

Koop hier het boek
Door: de Webredactie | Geplaatst: 12 januari 2011

Homeopathische ‘overdosis’ in Amsterdam een groot succes

Vandaag werd er op vele plekken in de wereld een overdosis homeopathische middelen ingenomen in het kader van de 10:23 Campagne.

Vanochtend om 10:23 uur werd in Amsterdam bij het beeld van Multatuli door een groep leden van Skepsis, de Vereniging tegen de Kwakzalverij en andere belangstellenden een overdosis homeopathische medicatie ingenomen.
 
Voor deze locatie is gekozen omdat de bekende schrijver Multatuli ook lid was van de Vereniging tegen de Kwakzalverij.
 
Met deze actie, die gecoördineerd werd vanuit Engeland, werd wereldwijd aandacht gevraagd voor de nutteloosheid van homeopathie. Stichting Skepsis en de Vereniging tegen de Kwakzalverij organiseerden deze bijeenkomst in Nederland. Voor meer informatie over de 10:23 Challenge en de actie in Nederland kunt u ook terecht op de website www.kloptdatwel.nl.
 
Natuurlijk gaat het met alle vrijwilligers die de homeopathische middelen hebben ingenomen prima. Maarten Koller van kloptdatwel.nl spoedde zich na inname naar de studio van Spijkers met Koppen, de overige aanwezigen spoelden de homeopathische middelen weg met koffie in een nabijgelegen café.
 

Hieronder enkele links:

  • www.1023.org.uk
  • Spijkers met Koppen, radio 2 programma met hierin een debat tussen Maarten Koller van www.kloptdatwel.nl en een homeopathisch werkend dierenarts.
  • RTV Noord Holland
  • Ook in België werd er meegedaan aan deze actie, een reportage is hier te zien.
  • Op Twitter is de wereldwijde actie ook te volgen.

de Webredactie

Gerelateerde artikelen

artikelen - 13 april 2024

Orthomoleculaire hormoontherapeuten overspoelen de markt. Vivian Reijs, die ook een hormoon-‘academy’ leidt, is een van hen.

artikelen - 09 april 2024

Mike Verest is een van die leefstijlcoaches met veel volgers die wetenschap aan zijn laars lapt en via sociale media onzin de wereld in slingert.

artikelen - 25 maart 2024

EMDR- en hypnose-therapeute Mariska Bruinenberg heeft geen psycho-diploma, maar behandelt wel complexe aandoeningen als PTSS, relatieproblemen, seksueel misbruik en tinnitus. Ook bij kinderen.