Door: Martijn ter Borg | Geplaatst: 05 februari 2011

Homeopathische overdosis in Amsterdam een groot succes

Vandaag werd er op vele plekken in de wereld een overdosis homeopathische middelen ingenomen in het kader van de 10:23 Campagne. Ook in Nederland werd aan deze actie meegedaan.

Vanochtend om 10:23 uur werd in Amsterdam bij het beeld van Multatuli door een groep leden van Skepsis, de Vereniging tegen de Kwakzalverij en andere belangstellenden, een overdosis homeopathische medicatie ingenomen.

Voor deze locatie was gekozen omdat de bekende schrijver Multatuli ook lid was van de Vereniging tegen de Kwakzalverij.

Met deze actie, die gecoördineerd werd vanuit Engeland, werd wereldwijd aandacht gevraagd voor de nutteloosheid van homeopathie. Stichting Skepsis en de Vereniging tegen de Kwakzalverij organiseerden deze bijeenkomst in Nederland. Voor meer informatie over de 10:23 Challenge en de actie in Nederland kunt u ook terecht op de website www.kloptdatwel.nl.

Natuurlijk gaat het met alle vrijwilligers die de homeopathische middelen hebben ingenomen prima. Zelfs heb ik ongeveer 80 granules Aconitum napellus C200 en 80 granules Coffea cruda C30 ingenomen in combinatie met een flinke hoeveelheid Arsenicum Jodatum C200 drank. Maarten Koller van kloptdatwel.nl spoedde zich na inname naar de studio van Spijkers met Koppen, de overige aanwezigen spoelden de homeopathische middelen weg met koffie in een nabijgelegen café.

 

Hieronder enkele links:

  • Op de website van de 1023 organisatie is een overzicht gemaakt van alle Youtube filmpjes van de overdosis acties over de gehele wereld.
  • Verslag op de website www.kloptdatwel.nl
  • Youtube-film van de overdosis
  • Spijkers met Koppen, radio 2 programma met hierin een debat tussen Maarten Koller van www.kloptdatwel.nl en een homeopathisch werkend dierenarts.
  • RTV Noord Holland maakte een radioreportage
  • Ook in België werd er meegedaan aan deze actie, een reportage is hier te zien.
  • Op Twitter is de wereldwijde actie te volgen via #ten23.
  • De Nederlandse homeopathische verenigingen hebben naar aanleiding van deze actie een persbericht gemaakt dat eigenlijk gaat over bijwerkingen van reguliere medicijnen, niet over de onwerkzaamheid van homeopathie. Ook stellen ze dat een overdosis niet schadelijk zou zijn, in de Hahnemann’s Organon wordt echter het tegenovergestelde beweerd.
  • Op de website www.dejaap.nl is vandaag ook een verslag verschenen van de 1023 actie.
  • Medisch contact

Martijn ter Borg

Martijn ter Borg studeerde geneeskunde aan de Erasmus Universiteit te Rotterdam. Hierna heeft hij een jaar als arts-assistent interne geneeskunde gewerkt in het IJsselland ziekenhuis te Capelle aan den IJssel om in 2004 te starten met een promotieonderzoek naar de behandeling van chronische hepatitis B. Hij heeft meerdere medisch wetenschappelijke publicaties over dit onderwerp in binnen en buitenland op zijn naam staan over dit onderwerp. In 2008 is hij gepromoveerd op het proefschrift ‘Immune Modulating Therapy and its Viral Kinetics in Chronic Hepatitis B’. In 2007 is hij gestart met zijn opleiding tot maag-darm-leverarts in het Deventer ziekenhuis te Deventer en vervolgens in het Erasmus MC te Rotterdam. Sinds maart 2013 is hij werkzaam als maag-darm-leverarts op de afdeling maag-darm-leverziekten van het Máxima Medisch Centrum.

Gerelateerde artikelen

artikelen - 29 november 2023

TV-programma 'Radar' geeft met een verborgen camera een ontluisterend inkijkje in de handopleg-sekte Regenesis met zo’n tweehonderd behandelaars.

artikelen - 25 november 2023

Buitenlandrubriek met o.a.: artikel over de werking van homeopathie bij ADHD ingetrokken / Vaginale crème als anticonceptie moet direct van Amerikaanse markt.

artikelen - 13 november 2023

Door in de tank van OxyFuel extra zuurstof in te ademen verdwijnen longcovid, artritis, Alzheimer en Parkinson; bewijs ontbreekt echter.