UitgelichtHet boek “Met het oog op Kackadoris” van Cees Renckens is weer beschikbaar!

Koop hier het boek
Door: de Webredactie | Geplaatst: 31 januari 2021

Homeopathie-organisatie spant rechtszaak tegen Franse overheid aan

Buitenlandrubriek met o.a.: Homeopathieclub spant rechtszaak tegen Frankrijk aan / Accreditatie van Britse Society of Homeopaths geschrapt.

Homeopathie-organisatie spant rechtszaak tegen Franse overheid aan

Iedere maand plaatst de Vereniging tegen de Kwakzalverij een overzicht van ontwikkelingen in het buitenland. In deze aflevering: Homeopathie-organisatie spant rechtszaak tegen Franse overheid aan / Sociale media zijn opgeroepen om antivax-verspreiders te blokkeren / Accreditatie van Britse Society of Homeopaths geschrapt / Waarom je je geen zorgen over 5G hoeft te maken / Amazon claimt onterecht B-vitaminen tegen kanker te verkopen / Rechtbank Georgia veroordeelt man die valse claims over Vitamine D doet.

Frankrijk: Homeopathie-organisatie spant rechtszaak tegen overheid aan

De Association pour la Promotion de la Médecine Homéopathique (APMH) heeft de Franse staat aangeklaagd omdat die per 1 januari is gestopt met het vergoeden van homeopathische middelen. De Minister van Volksgezondheid zei dat homeopathische middelen en behandelingen niet bewezen effectief zijn. Volgens de APMH doet de minister van Volksgezondheid de Franse bevolking te kort en heeft homeopathie wel degelijk een functie.
Lees meer bij The Connexion.

Verenigde Staten: Sociale media zijn opgeroepen om antivax-verspreiders te blokkeren

Het Center for Countering Digital Hate (CCDH) heeft sociale mediaplatforms opgeroepen om accounts die de antivax-ideologie verspreiden, te blokkeren. Volgens het CCDH hebben antivaxers lang geen kans gehad om desinformatie over vaccinaties te verspreiden tot de komst van sociale media waarbij ze ineens een miljoenenpubliek konden bereiken.
Lees meer bij Quackwatch.

Groot-Brittannië: Accreditatie van Society of Homeopaths geschrapt

De Professional Standards Authority (PSA) heeft de accreditatie van de Society of Homeopaths (SoH) per 11 januari geschrapt. De PSA reguleert wie er zorg aan mag bieden in Groot-Brittannië. De SoH moet aan een aantal zaken voldoen om geaccrediteerd te zijn, zoals het niet aanbieden van CEASE-therapie of andere aanverwante onbewezen therapieën. De PSA heeft geconcludeerd dat de SoH niet aan haar eisen voldoet.
Lees meer op de website van de PSA.

Verenigde Staten: Waarom je je geen zorgen over 5G hoeft te maken

Met een artikel op website van de grote Amerikaanse skeptische organisatie Center for Inquiry (CfI) gaat de organisatie in op de complottheorieën die rondgaan over 5G. Volgens het CfI is 5G niet schadelijk en verschilt het niet van de al bestaande draadloze technologie.
Lees meer bij het CfI

Verenigde Staten: Amazon claimt onterecht B-vitaminen tegen kanker te verkopen

Uit onderzoek van de organisatie Truth in Adverting (TINA) blijkt dat Amazon bij het aanbieden van voedingssupplement B17 stelt dat het kanker geneest. Dat is een claim die nooit bewezen is. Nadat TINA Amazon om commentaar vroeg, heeft de webwinkel de claim van de site gehaald.
Lees meer bij TINA

Verenigde Staten: Rechtbank Georgia veroordeelt man die valse claims over Vitamine D doet

Een man in Georgia die Vitamine D-supplementen aanprijst als een middel om te genezen van Covid-19 is door de rechtbank veroordeelt wegens het doen van valse claims. Dat Covid te genezen zou zijn met vitamine D is nooit bewezen.
Lees meer op de website van het Department of Justice

 

de Webredactie

Gerelateerde artikelen

artikelen - 27 mei 2024

Buitenlandrubriek met o.a.: Amerikaanse verpleegkundige beboet voor vervalsen van vaccinatiebewijzen / ‘Meatfluencers’ staan een dieet van alleen maar vlees voor.

artikelen - 29 april 2024

Buitenlandrubriek met o.a.: Canadees medium veroordeeld wegens miljoenenfraude / Australiërs meest geneigd om gezondheidsadvies op TikTok te geloven.

artikelen - 25 maart 2024

Buitenlandrubriek met o.a.: Vier op de tien Zweden geloven in paranormale zaken / Indiaas ayurvedisch topmerk mag geen reclame meer maken.