UitgelichtHet boek “Met het oog op Kackadoris” van Cees Renckens is weer beschikbaar!

Koop hier het boek
Door: | Geplaatst: 25 augustus 2020

Homeopathie lijkt op zijn retour in België

Buitenlandrubriek met o.a.: Homeopathie lijkt op zijn retour in België / FTC spant in VS zaak aan tegen bedrijf dat claimt corona te genezen

Homeopathie lijkt op zijn retour in België

Iedere maand plaatst de Vereniging tegen de Kwakzalverij een overzicht van ontwikkelingen in het buitenland. In deze aflevering: Homeopathie lijkt op zijn retour in Belgie / Amerikaanse FTC spant zaak aan tegen bedrijf dat claimt corona te kunnen genezen / Antivaxers trekken met speciale bus door Australië om hun twijfel te verspreiden / Amerikaan aangeklaagd omdat hij zich voordeed als dokter en claimde Covid-19 te kunnen genezen / Experts waarschuwing voor een Nieuw-Zeelands medium dat bluetooth vitamine-apparaatje verkoopt / Aanhanger van Nigeriaans geloof dat baby’s bezeten kunnen zijn door demonen, begint rechtszaak / Indiase deelstaat Gurajat distribueerde homeopathisch anticoronamiddel aan halve bevolking.

België: Homeopathie lijkt op zijn retour

Uit een nieuw rapport van Sciensano blijkt dat het de afgelopen twintig jaar steeds minder populair is geworden om een homeopaat te bezoeken in België. Waar in 2001 nog 5,9 procent van de Belgen de voorgaande twaalf maanden een homeopaat had geraadpleegd, was dat in 2018 nog 1,7 procent. Homeopathie blijkt vooral populair bij hoogopgeleiden en bij de vrouwelijke bevolking, volgens het rapport.
Lees meer bij De Specialist.

Verenigde Staten: FTC spant zaak aan tegen bedrijf dat claimt corona te kunnen genezen

De Amerikaanse Federal Trade Commission (FTC) is een zaak begonnen tegen het Californische bedrijf Golden Sunrise. Sinds maart biedt Golden Sunrise een behandeling tegen Covid-19 aan voor een bedrag van 23.000 dollar. De behandeling bestaat uit voedingssupplementen ImunStem, Aktiffvate en AnterFeerons. De FTC vindt dat Golden Sunrise de consument misleidt omdat er geen behandeling voor Covid-19 is.
Lees meer op de website van de FTC.

Australië: Antivaxers trekken met speciale bus door land om hun twijfel te verspreiden

Met een speciale Antivax-bus trekken Australische antivaxers door het land om onderweg hun twijfel te verspreiden over het nut van vaccinaties. Australian Skeptics heeft gezondheidsprofessionals, media en gemeenteraden opgeroepen op hun hoede te zijn en de antivaxers niet te helpen bij de verspreiding van misinformatie die grote gevolgen voor de volksgezondheid kan hebben.
Lees meer bij Australian Skeptics.

Verenigde Staten: Man aangeklaagd omdat hij zich voordeed als dokter en claimde Covid-19 te kunnen genezen

Het Openbaar Ministerie van Utah heeft Gorden Pedersen aangeklaagd omdat hij zich onterecht voordeed als dokter en mensen op zilver gebaseerde medicatie voorschreef waarmee ze volgens hem konden genezen van Covid-19. Pederson droeg in reclamefilmpjes en op foto’s ook een witte jas en een stethoscoop om de indruk te wekken dat hij dokter was.
Lees meer op de website van het OM.

Nieuw-Zeeland: Experts waarschuwing voor een medium dat bluetooth vitamine-apparaatje verkoopt

Het Nieuw-Zeelandse medium Jeanette Wilson is een bluetooth-apparaatje gaan verkopen dat volgens haar middels vibraties vitamines aan gebruikers kan toedienen. Gezondheidsexperts waarschuwen consumenten dat ze de claims van Wilson niet moeten geloven.
Lees meer bij News Hub.

Nigeria: Aanhanger van geloof dat baby’s bezeten kunnen zijn door demonen, begint rechtszaak

Helen Ukpabio, een zelfverklaarde ‘Lady Apostle’ die predikt dat kinderen bezeten kunnen zijn door demonen en daardoor heeft aangezet tot kindermishandeling, begint een rechtszaak tegen activist Leo Igwe en eist 52 miljoen dollar van hem. Ukpabio stelt dat je kunt zien dat kinderen bezeten zijn als ze bijvoorbeeld ’s nachts onophoudelijk huilen. Ouders begonnen hun kinderen te mishandelen opdat de demonen zouden verdwijnen. Igwe probeert het voor kinderen schadelijke gepreek van Ukpabio te stoppen. En zij probeert hem de mond te snoeren middels de zaak. Ze beticht hem van smaad.
Lees meer bij The Friendly Atheist.

India: Deelstaat Gurajat distribueerde homeopathisch anticoronamiddel aan halve bevolking

De halve bevolking van de Indiase deelstaat Gurajat heeft van de overheid het homeopathische middel Arsenicum Album-30 gekregen. Het is uitgedeeld als profylaxe tegen het coronavirus. Er is geen wetenschappelijk bewijs dat dit middel werkt.
Lees meer bij The India Times.

Gerelateerde artikelen

artikelen - 25 juni 2024

Buitenlandrubriek met o.a.: Britse dokter verliest bevoegdheid wegens aanbevelen geluidtherapie / Oplichters proberen geld te verdienen aan Ozempic-hype.

artikelen - 27 mei 2024

Buitenlandrubriek met o.a.: Amerikaanse verpleegkundige beboet voor vervalsen van vaccinatiebewijzen / ‘Meatfluencers’ staan een dieet van alleen maar vlees voor.

artikelen - 29 april 2024

Buitenlandrubriek met o.a.: Canadees medium veroordeeld wegens miljoenenfraude / Australiërs meest geneigd om gezondheidsadvies op TikTok te geloven.