UitgelichtHet boek “Met het oog op Kackadoris” van Cees Renckens is weer beschikbaar!

Koop hier het boek
Door: Broer Scholtens | Geplaatst: 15 december 2021

Holistisch therapeut Roel Nuijt kraamt covid-wartaal uit

Er zijn kwakzalvers die suikerkorrels voorschrijven omdat ze denken dat corona-vaccins schadelijk zijn. Roel Nuijt is er een van.

Holistisch therapeut Roel Nuijt kraamt covid-wartaal uit

Foto: Pixabay.com

Bij Roel Nuijt in het Utrechtse Rhenen kun je voor een trits aan alternatieve gekkigheid terecht. Lang bleef hij onder de radar van de Vereniging tegen de Kwakzalverij tot een lid van de vereniging een link rondstuurde naar zijn website. Onzinteksten zijn daar troef. De holistische therapeut praktiseert volgens de Kamer van Koophandel sinds 2002 in Rhenen, eerst in zijn Praktijk Gezond Zijn. Vijf jaar geleden doopte hij die om in het wat simpelere Praktijk Nuijt. De therapeut behandelt daar met een ´bewustzijn verruimende´ insteek. Geen idee wat hij hiermee bedoelt.

De recent door hem bedachte reclametekst luidt: ‘Kom je er niet uit, bel Nuijt’. De wetenschapsredactie van HP/De Tijd signaleerde in 2012 al eens de idiote beweringen van de natuurtherapeut. 

De Rhenense therapeut suggereert, ondanks zijn zichtbare warrigheid, veel klanten te hebben. ‘Cliëntenstop voor nieuwe cliënten en wachtlijst’, laat hij op zijn website weten. Niet onvermeld mag blijven dat Roel Nuijt ook gezondheidsadviezen geeft aan (over?) dieren zoals paarden, honden en katten. De goudvis is bij hem niet in beeld.

Nuijt is een vreemde snuiter. Nuijt is de weg kwijt, wetenschap is niet aan hem besteed, zo straalt af van de teksten op zijn website. In de hele wereld liggen ziekenhuizen vol met besmette mensen maar Nuijt meent dat het covid-virus mensen niet kan besmetten. Hij meent bovendien dat gevaccineerden zich moeten laten ontgiften om de schadelijke werking van vaccins teniet te doen, ook die van covid-vaccins. Kwakzalvers hebben het dan over ontstoren.

Ontstoren met suikerkorrels

De basale ontgiftingsactie van Nuijt bestaat uit suikerkorrels die hij voor elk vaccin dat bij zijn ‘patiënten’ is ingespoten op maat instraalt. Zo zijn er homeopathische ‘frequentiekorrels’ voor de vaccins van Pfizer, Astra Zenica en Janssen. Zijn wonderkorrels voor het Moderna-vaccin worden om een of andere reden net iets anders – andere frequentie? – ingestraald. Er zijn ook korrels te koop die het effect van specifieke spike-eiwitten verwijderen. Gevaccineerde personen hebben in al hun lichaamscellen spike-eiwitten, die kunnen worden overgedragen op niet-geprikte personen die hierdoor migraine kunnen krijgen, bloedklontering en onvruchtbaarheid zowel bij mannen als bij vrouwen, beweert de kwakzalver uit Rhenen.

Zijn gekkigheid kent geen grenzen. Zo zijn er ook korrels voor als je bij de GGD een PCR-test hebt gedaan; met zo’n test wordt je per slot van rekening langzaam gevaccineerd, redeneert Nuijt. Neem geen prik en doe geen PCR-test, is daarom zijn advies. Een mega-kuur ontgiften gebeurt op basis van de eerste ochtendurine die wordt gepotentiëerd in een steeds ‘diepere/hogere homeopathische’ frequentie. Het resultaat kan ook op je navel worden gesmeerd. Informeer voor verdere uitleg bij Nuijt. Zijn ervaringen met de kuur zijn geweldig en brandschoon, meldt hij.

De ontstoringskorrels zijn bij hem te koop, een bestel e-mailtje is voldoende. Wel vooraf betalen. Nuijt kan vaccinatiekorrels direct opsturen zonder een gezondheidstest te hebben uitgevoerd. Voordat andere ’detox’-middelen bij hem kunnen worden aangeschaft, is echter een bioresonantie-gezondheidstest nodig, laat hij weten in een iets te lange informatielijst op zijn website. 

Bioresonantie op afstand

Zo’n gezondheidstest is overigens op afstand uit te voeren. Nuijt schrijft: ‘Indien u spijt heeft van de injectie – lees vaccinatie – en u mRNA-gevolgen (lees BioNTech/Pfizer en Moderna) wilt verwijderen, neutraliseren dan bied ik u een eerste gezondheidscheck aan. U mailt een foto van uzelf waar u alleen op staat, genomen na de injectie, met uw geboorte datum en adresgegevens.’ Zijn bioresonatietensor doet de rest; waarover later meer. Nuijt kan overigens ook een voortest op afstand uitvoeren, via Skype vooruitlopend op het echte advies dat komt na een bezoek aan zijn praktijk in Rhenen. Zo’n voortest is overigens al 99 % betrouwbaar, meldt de therapeut.

De ingestraalde ‘covid 19-21 korrels’ die Nuijt verkoopt geven bescherming tegen sars-cov2, mers, de varianten delta- en marburgvirus en andere coronavirussen, ze bevatten bovendien ivermectine tegen ontsteking en verlaging van koorts, schrijft Nuijt. Preventief slikken betekent dat je deze aandoeningen niet krijgt, is zijn belofte. De korrels zijn geüpdate voor het new castle deasese virus D6.

In een flesje zitten 200 korrels. Er is een basisset voor de mensen die twee prikken hebben gehad. Deze is bedoeld voor mensen die spijt hebben van de vaccinnatieprik. De lactosevrije vaccinatiekorrels in deze standaardset moeten worden geslikt in combinatie met zeoliet en bicarbonaat (niet langer dan een maand overigens anders gaat de maag opspelen) om zo het ‘Post Vaccinaal Syndroom’ aan te pakken.

Ingestraalde korrels

Er zijn bij Nuijt verder korrels te bestellen voor als je werkt en/of woont bij een gevaccineerde, voor als je een intieme relatie hebt met een ‘geprikte’ en voor als je bang bent covid te krijgen enzovoort. Hoe het precies in elkaar steekt en welke ingestraalde korrels wanneer besteld moet worden, is niet duidelijk. Nuijts lange bestelinformatielijst is namelijk warrig opgeschreven, zeker voor niet-stralingsingewijden. De therapeut hecht zeer aan ontgiften alvorens een behandeling bij hem kan beginnen. Het lijkt daarom verstandig Nuijt hier zelf over te raadplegen.

Enkele andere warrigheden van Nuijt, uit een lange reeks: de therapeut werkt veel met een biotensor, een moderne wichelroede die veel weg heeft van een kaasfondueprikker; het instrument is bij hem te koop. Een goed afgewerkte ‘semi-prof biotensor met stekkeraansluiting en met opbergrol’ kost bij hem 45 euro Een koopje. 

Met zo’n biotensor kan hij niet alleen iemands (on)gezondheid peilen maar detecteert Nuijt ook stralingsbelasting in huizen. Ook dit kan hij op afstand uitvoeren aan de hand van een tekening van het huis waarop staat vermeld waar bijvoorbeeld de tv staat, de zitbank en waar het slaapvertrek is. Zijn motto daarbij: meten is weten, legt hij uit. De therapeut geeft ook workshops wichelroeden, aan het eind ervan wacht een certificaat. De cursus is geschikt voor therapeuten en anderen. Er komen deelnemers uit binnen- en buitenland, belooft Nuijt

Er kleven veel vreemde dingen aan de Rhenense therapeut. Zo is Nuijt aanhanger van de Germaanse Geneeskunde, een idiote en verderfelijke therapie van de Duitse uit zijn ambt gezette (inmiddels overleden) Ryke Geerd Hamer. We hebben op deze website enkele malen geschreven over deze Duitse arts/internist, die een traumatische gebeurtenis koppelde aan het ontstaan van kanker, en omgekeerd. 

Auteur Broer Scholtens

Broer Scholtens

Broer Scholtens (1949) studeerde scheikunde aan de Universiteit Utrecht en promoveerde er op onderzoek naar batterijen. Hij werkte vier jaar bij het tijdschrift De Ingenieur en bijna dertig jaar als wetenschapsjournalist bij de Volkskrant. Hij schreef jarenlang over technologie, (wind)energie, gezondheid, voeding en consumentenproducten.

Gerelateerde artikelen

artikelen - 28 mei 2024

Germaanse geneeskunde-gelovigen Mies Kloos en Daniel Derweduwen houden kankerpatiënten weg van de reguliere geneeskunde, blijkt uit verborgen camera-opnames van Alberto Stegeman. De inspectie is aan zet.

artikelen - 23 februari 2024

Buitenlandrubriek met o.a.: Vraag naar Australische wichelroede-lopers neemt toe / Welke therapie gaat homeopathie-liefhebber Koning Charles gebruiken?

artikelen - 31 oktober 2022

Mies Kloos hield een kankerpatiënt af van chemokuren; er was volgens haar geen tumor, het lichaam kon genezing zelf aan. De patiënt is overleden.