Symposium 2023Fysiotherapie en de grens met niet-reguliere behandelwijzen

Schrijf u nu in
Door: C.N.M. Renckens | Geplaatst: 29 mei 2001

Het Verenigd Koninkrijk op het hellend vlak

x

“The Lords Select Committee” voor complementaire en alternatieve geneeskunde heeft een rapport uitgebracht. Men schat dat 50.000 artsen complementaire en alternatieve geneeskunde bedrijven en dat per jaar 1,6 miljard pond aan dergelijke behandelwijzen wordt uitgegeven. Van bepaalde therapieën zoals acupunctuur en kruidengeneeskunde wordt door de beoefenaars de werkzaamheid onderzocht terwijl men zich bovendien georganiseerd heeft. Het comité is van mening dat zo spoedig mogelijk wettelijke regels voor acupunctuur en kruidengeneeskunde en binnen afzienbare tijd ook voor homeopathie opgesteld moeten worden. Er wordt gesuggereerd dat conventioneel werkende artsen vertrouwd moeten raken met complementaire en alternatieve geneeswijzen en dat professionele organisaties richtlijnen met betrekking tot bevoegdheid en training voor gezondheidswerkers die deze geneeswijzen willen toepassen.

Bron: Health Watch Newsletter, Januari 2001.

C.N.M. Renckens

Gerelateerde artikelen

artikelen - 26 september 2023

Buitenlandrubriek met o.a.: Voedingsinfluencers krijgen betaald voor het debunken van wetenschapsnieuws / Fact checking haalt claims van Robert F. Kennedy onderuit.

artikelen - 22 september 2023

Kwakzalverijbestrijder Piet Borst krijgt de Lasker-Koshland Special Achievement Award.

artikelen - 19 september 2023

De website Kanker.nl, het tijdschrift LINDA en de Nederlandse Vereniging voor Medische Oncologie (NVMO) staan op de shortlist voor de Meester Kackadorisprijs 2023. De winnaar zal op 7 oktober bekend gemaakt worden tijdens het jaarlijkse symposium van de VtdK.