UitgelichtHet boek “Met het oog op Kackadoris” van Cees Renckens is weer beschikbaar!

Koop hier het boek
Door: C.N.M. Renckens | Geplaatst: 29 mei 2001

Het Verenigd Koninkrijk op het hellend vlak

x

“The Lords Select Committee” voor complementaire en alternatieve geneeskunde heeft een rapport uitgebracht. Men schat dat 50.000 artsen complementaire en alternatieve geneeskunde bedrijven en dat per jaar 1,6 miljard pond aan dergelijke behandelwijzen wordt uitgegeven. Van bepaalde therapieën zoals acupunctuur en kruidengeneeskunde wordt door de beoefenaars de werkzaamheid onderzocht terwijl men zich bovendien georganiseerd heeft. Het comité is van mening dat zo spoedig mogelijk wettelijke regels voor acupunctuur en kruidengeneeskunde en binnen afzienbare tijd ook voor homeopathie opgesteld moeten worden. Er wordt gesuggereerd dat conventioneel werkende artsen vertrouwd moeten raken met complementaire en alternatieve geneeswijzen en dat professionele organisaties richtlijnen met betrekking tot bevoegdheid en training voor gezondheidswerkers die deze geneeswijzen willen toepassen.

Bron: Health Watch Newsletter, Januari 2001.

C.N.M. Renckens

Gerelateerde artikelen

artikelen - 14 juni 2024

Homeopathisch huisarts José van Ditmarsch biedt via website HPVhealth.nl een gevaarlijke behandeling aan bij aandoeningen van de baarmoedermond, de IGJ grijpt niet in.

artikelen - 28 mei 2024

Germaanse geneeskunde-gelovigen Mies Kloos en Daniel Derweduwen houden kankerpatiënten weg van de reguliere geneeskunde, blijkt uit verborgen camera-opnames van Alberto Stegeman. De inspectie is aan zet.

artikelen - 27 mei 2024

De inspectie kan gebedsgenezer Tom de Wal, die zich misdraagt als een Jomanda 2.0, niet aanpakken, stelde Pia Dijkstra, minister van Volksgezondheid tijdens het Kamervragenuurtje.