Door: C.N.M. Renckens | Geplaatst: 29 mei 2001

Het Verenigd Koninkrijk op het hellend vlak

x

“The Lords Select Committee” voor complementaire en alternatieve geneeskunde heeft een rapport uitgebracht. Men schat dat 50.000 artsen complementaire en alternatieve geneeskunde bedrijven en dat per jaar 1,6 miljard pond aan dergelijke behandelwijzen wordt uitgegeven. Van bepaalde therapieën zoals acupunctuur en kruidengeneeskunde wordt door de beoefenaars de werkzaamheid onderzocht terwijl men zich bovendien georganiseerd heeft. Het comité is van mening dat zo spoedig mogelijk wettelijke regels voor acupunctuur en kruidengeneeskunde en binnen afzienbare tijd ook voor homeopathie opgesteld moeten worden. Er wordt gesuggereerd dat conventioneel werkende artsen vertrouwd moeten raken met complementaire en alternatieve geneeswijzen en dat professionele organisaties richtlijnen met betrekking tot bevoegdheid en training voor gezondheidswerkers die deze geneeswijzen willen toepassen.

Bron: Health Watch Newsletter, Januari 2001.

C.N.M. Renckens

Gerelateerde artikelen

artikelen - 25 maart 2023

Buitenlandrubriek met o.a.: Sociale media moeten inzicht geven in screening op reclame alternatieven / President Mexico deelt foto van wat volgens hem een ‘elf’ is.

artikelen - 15 maart 2023

Neurowetenschapper Andrew Newberg eind maart te gast bij psychiatervereniging NVvP ondanks zijn n=1-onderzoek naar biddende nonnen en mediterende boeddhisten.

artikelen - 03 maart 2023

Psychologe Ingeborg Bosch heeft van haar bedenksel Past Reality Integration (PRI) een verdienmodel gemaakt, een leerling schreef er een boek over. Een recensie. 'Sektarische trekken.'