Door: C.N.M. Renckens | Geplaatst: 29 mei 2001

Het Verenigd Koninkrijk op het hellend vlak

x

“The Lords Select Committee” voor complementaire en alternatieve geneeskunde heeft een rapport uitgebracht. Men schat dat 50.000 artsen complementaire en alternatieve geneeskunde bedrijven en dat per jaar 1,6 miljard pond aan dergelijke behandelwijzen wordt uitgegeven. Van bepaalde therapieën zoals acupunctuur en kruidengeneeskunde wordt door de beoefenaars de werkzaamheid onderzocht terwijl men zich bovendien georganiseerd heeft. Het comité is van mening dat zo spoedig mogelijk wettelijke regels voor acupunctuur en kruidengeneeskunde en binnen afzienbare tijd ook voor homeopathie opgesteld moeten worden. Er wordt gesuggereerd dat conventioneel werkende artsen vertrouwd moeten raken met complementaire en alternatieve geneeswijzen en dat professionele organisaties richtlijnen met betrekking tot bevoegdheid en training voor gezondheidswerkers die deze geneeswijzen willen toepassen.

Bron: Health Watch Newsletter, Januari 2001.

C.N.M. Renckens

Gerelateerde artikelen

artikelen - 25 november 2022

Buitenlandrubriek met o.a.: Wat maakt dat mensen misinformatie over gezondheid geloven? / Hoofd van Indiaas hooggerechtshof zegt dat kwakzalverij ‘India’s grootste ziekte’ is.

artikelen - 17 november 2022

Het Bravis ziekenhuis organiseert een informatieavond over endometriose en geeft daarbij ruimte aan kwakzalverij.

artikelen - 13 november 2022

De vereniging heeft op het Fraude Film Festival begin november de vertoning van een Duitse homeopathie-documentaire gesponsord en kreeg de tweede prijs van de Anti Fraude Award 2022. Een verslag.