UitgelichtHet boek “Met het oog op Kackadoris” van Cees Renckens is weer beschikbaar!

Koop hier het boek
Door: Frits van Dam en Martijn ter Borg | Geplaatst: 02 december 2010

Geschorste artsen Sickesz en Broekhuijse trekken zich nergens iets van aan

Artsen die door het tuchtrecht zijn geschorst, blijken nog steeds patiënten te behandelen. Edith Schippers, minister van Volksgezondheid, wil net als de KNMG en de VtdK dat deze artsen harder worden aangepakt maar de huidige wet BIG maakt optreden tegen deze artsen heel moeilijk.

Geschorste artsen Sickesz en Broekhuijse trekken zich nergens iets van aan

Uit onderzoek van RTL Nieuws blijkt dat tien artsen die door de tuchtrechter tijdelijk of definitief geschorst zijn, gewoon doorgaan met het (alternatief) behandelen van patiënten. Het bordje aan de deur er afschroeven, het briefpapier aanpassen en hupsakee volgende patiënt. De minister vindt dit een ongewenste situatie maar kan niets doen. Ook de KNMG staat machteloos en wil een dat er beleidsveranderingen komen.

Twee van hen zijn oude bekenden van de Vereniging tegen de Kwakzalverij namelijk Sickesz en Broekhuijse. Sickesz is sinds 2010 geschorst als arts uit het BIG register. Broekhuijse was betrokken bij de ‘behandeling’ van Sylvia Millecam en hiervoor is hij in 2007 als arts geschorst. Hij bleek bij de behandeling van zijn zaak bij het Hof in Amsterdam niets geleerd te hebben en gaf aan het volgende keer weer gewoon zo te doen.

Het is treurig dat de Nederlandse staat haar burgers geen bescherming kan bieden tegen deze door de beroepsgroep veroordeelde charlatans.

Overige referenties

Anonieme lijst met tien artsen van RTL nieuws

Lijst van het BIG register met geschorste en uit het beroep gezette zorgverleners

Schippers: regels geschorste artsen aanscherpen

Frits van Dam en Martijn ter Borg

Gerelateerde artikelen

artikelen - 25 maart 2024

EMDR- en hypnose-therapeute Mariska Bruinenberg heeft geen psycho-diploma, maar behandelt wel complexe aandoeningen als PTSS, relatieproblemen, seksueel misbruik en tinnitus. Ook bij kinderen.

artikelen - 25 maart 2024

Buitenlandrubriek met o.a.: Vier op de tien Zweden geloven in paranormale zaken / Indiaas ayurvedisch topmerk mag geen reclame meer maken.

artikelen - 11 maart 2024

De snelgroeiende religieuze organisatie Frontrunners hanteert nepgenezingen als verdienmodel. Jomanda 2.0 is opgestaan.