UitgelichtHet boek “Met het oog op Kackadoris” van Cees Renckens is weer beschikbaar!

Koop hier het boek
Door: Broer Scholtens | Geplaatst: 08 september 2013

Genezeres Clara Ruizendaal is terug als Clara Rosner

Medium Clara Ruizendaal (eigenlijk Klaartje Ruizendaal), van het failliete gelijknamige instituut in Hoogland, is terug in zienerzaken.

Ze heeft, ter camouflage, haar naam voor de buitenwereld veranderd in Clara Rosner; soms gebruikt ze de naam Klaartje Rosner. Ruizendaal, ziener, orthomoleculair genezeres en claimster van vele wonderen, is een oude bekende van de Vereniging tegen de Kwakzalverij (VtdK).

In 2000 schreef ze het boek Eigen-wijsheid, dat alleen nog in de dump te koop is. Ruizendaal, is te lezen op de boekflap, is een `medium gespecialiseerd in holistisch, orthomoleculair genezen die gelooft dat geen enkele ziekte genezen kan worden, mits er gewerkt wordt op het lichamelijk, energetisch, mentaal, emotioneel en zielenniveau tegelijk.´ Voedingssupplementen spelen een belangrijke rol in dit hersenspinsel.

In 2007 in een brief aan de VtdK beloofde haar advocaat dat ze met haar oude werkzaamheden is gestopt en dat ze haar beroepsuitoefening als orthomoleculair genezer heeft gestaakt. Die beloftes zijn inmiddels in de prullenbak beland. Clara Rosner-Ruizendaal is weer aan het werk. Vragen die de VtdK hierover heeft gesteld, beantwoordt ze niet.

Helderziende Ruizendaal vertrok na het faillissement van haar instituut naar het zuiden, naar Sittard/Wessem. Ze luistert daar blijkbaar niet alleen meer naar Barbra Streisand en Lionel Richie, maar heeft daar ook haar oude stiel weer ter hand genomen. Volgens haar Facebook-pagina is ze directeur, eigenaar en transformatie-, bewustzijns- en holistisch coach/medium bij Conscious Human in Sittard. Dezelfde functies bekleedt ze bij The Innerwork in Wessem. Daar maakt aurakijker Ruizendaal met haar `26 jaar ervaring de diepst onbereikbare emoties, achter blokkades verscholen, weer zicht- en voelbaar.´ In Wessem houdt ze daar eind september een workshop over.

Ruizendaal vindt zichzelf ook natuurvoedingsdeskundige en heeft daarvoor een website ontwikkeld, Gezondheiddieet.nl. Deze had half augustus de lucht in moeten gaan. Een voorproefje ervan is te zien op een andere website, de Conscious Human-site. Coaches van het bedrijf Conscious Human – wat wordt vertaald met bewuste mens – gebruiken een zogeheten biotensor om voedingspatronen te bedenken. Het bedrijf is ingedeeld in de CBS-categorie alternatieve genezers. Een tensor is een soort wichelroede die voor een paar tientjes op marktplaats.nl is aan te schaffen. Met het spiraaltjesachtige apparaatje zouden trillingen te meten zijn die door organen zouden worden uitgezonden. Aan de hand van deze vermeende signalen wordt een persoonlijk dieet opgesteld dat voor ieder mens uniek is, lezen we. Het is een lekker goedkope methodiek die veel goedkoper is dan bloedtesten bij gespecialiseerde laboratoria, luidt de aanprijzing.

Rosner/Ruizendaal is een gelovige in voedsel-intolerantie. Diëten die ze aanprijst zijn vaak glutenvrij; combinatie van fruit en eiwitrijke producten zijn taboe. Er is een website glutenfreeshop.nl waarbij ze betrokken is. Ruizenaar doet in voedingswebsites. Op Facebook houdt ze een pagina bij over veganistische voeding. 

Hier enkele alinea’s vol gekkigheid en taalfouten die zijn gepikt van één van haar websites:

`Proefondervindelijk hebben we destijds testen uitgevoerd en we begonnen met het elimineren van alle suikers in het dieet, tegen over een groep waarin we dit niet deden en volgden we deze twee groepen voor 8 weken. Tegelijkertijd kregen beide groepen coaching in het ontwikkelen van meer bewustzijn en probeerden we een balans te brengen tussen het gevoel en verstand.

Het resultaat was ronduit verbluffend! De aura’s van de groep die de suikers elimineerden werden veel rustiger, ik kon ze met gemak aarden, de alvleesklier energie werd veel rustiger. Maar wat nog veel meer belangrijk was, was de enorme vooruitgang in het bewustzijn en de gevoel- en verstandsbalans. Innerlijke blokkades konden veel makkelijker getransformeerd worden omdat men veel sneller bewust was van hun blokkade en de inzichten veel groter waren. Verborgen talenten achter de blokkades konden veel sneller ontwikkeld worden. De aura’s werden veel krachtiger, sterker in waarneming en de spiritualiteit verbeterde sterk. (dit werd iedere week weer getest met foto’s in 20 gesloten enveloppen waar een omschrijving van werd gevraagd via waarneming of psychometrie) Pas na acht weken werden alle uitslagen bekend gemaakt, men wist dus al die acht weken niet de afbeelding van de foto in de enveloppe.

De waarnemingen en de aura’s werden bij de groep die de suikers elimineerden per week sterker terwijl de andere groep dit merkbaar minder snel konden ontwikkelen. Ook konden de aura’s van deze groep vrijwel niet hersteld worden in aarding en bewustzijn kon veel moeilijker ontwikkeld worden omdat er veel minder focus maar vooral IK kracht aanwezig was om de confrontaties met zichzelf aan te kunnen. Men kon de blokkade ook veel minder breed inzichtelijk maken.

In de jaren daarna heb ik ingezien dat vooral spiritueel ontwikkelde mensen, waar van de energie veel hoger in trillingsgetal is, veel baat hebben bij voeding die een hoge energie in zich heeft. Bewerkte voeding zuivel, suiker, cake, koek, gebak, snoep, chips, koffie, energie drankjes, kant- en klaar eten, frisdranken met suiker, maar ook door ons zelf bereidde voeding met een veel te hoge glycemische index brengt de spirituele energie erg uit balans. Ook zag je duidelijk dat bespoten voeding en granen zoals tarwe en dierlijke voeding slecht verdragen werden.

Wanneer ik een voedsel panel uittestte bij spirituele mensen (bewust of niet) dan reageerden veel meer stoffen in een veel hogere intolerantie dan bij meer verstandelijke mensen, wel of niet geaard. Telkens deed een eliminatie dieet wonderen zoals al boven omschreven.´

Auteur Broer Scholtens

Broer Scholtens

Broer Scholtens (1949) studeerde scheikunde aan de Universiteit Utrecht en promoveerde er op onderzoek naar batterijen. Hij werkte vier jaar bij het tijdschrift De Ingenieur en bijna dertig jaar als wetenschapsjournalist bij de Volkskrant. Hij schreef jarenlang over technologie, (wind)energie, gezondheid, voeding en consumentenproducten.

Gerelateerde artikelen

artikelen - 11 mei 2022

Steven de Koenigswarter van nano-mineralenproducent The Health Factory bedient zich van leugens, de vereniging moet het ontgelden.

artikelen - 11 januari 2022

Klanten van online voedselintolerantietesten trekken de haren uit hun hoofd. De bioresonantie-methode van testaanbieders is volslagen onzin.

tijdschrift - 29 maart 2015

Schaamte voor aambeien maakt dat men liever zelf met smeersels aan de gang gaat. Kwakzalvers varen er wel bij.