UitgelichtHet boek “Met het oog op Kackadoris” van Cees Renckens is weer beschikbaar!

Koop hier het boek
Door: de Webredactie | Geplaatst: 26 januari 2023

Franse natuurgenezer aangeklaagd om dood van volgers

Buitenlandrubriek met o.a.: Franse natuurgenezer aangeklaagd om dood van volgers / Amerikaanse geschiedenisprofessor klaagt paranormale Tiktok-gebruiker aan.

Franse natuurgenezer aangeklaagd om dood van volgers

Foto: De Franse natuurgenezer Eric Gandon. Bron: YouTube

Iedere maand plaatst de Vereniging tegen de Kwakzalverij een overzicht van ontwikkelingen in het buitenland. In deze aflevering: Franse natuurgenezer aangeklaagd om dood van volger / Amerikaanse geschiedenisprofessor klaagt paranormale Tiktok-gebruiker aan / Brian Johnsons spieren komen niet van een paleo-dieet maar van anabolen / Amerikaan krijgt levenslang na valselijk claimen stamceltherapie te geven / 29 januari is Vaccinatie-docu online te bekijken.

Frankrijk: Natuurgenezer aangeklaagd om dood van volgers

Natuurgenezer Eric Gandon stelt dat mensen zichzelf kunnen genezen door te vasten en alleen water te drinken. Meerdere van zijn volgers die verzwakt waren, zijn overleden. Gandon moet voorkomen bij het gerechtshof in Tours. Hij is aangeklaagd voor doodslag, machtsmisbruik en het in gevaar brengen van de levens van anderen. Ook is hij aangeklaagd omdat hij zich onterecht heeft uitgegeven als dokter en apotheker.
Lees meer bij Connexion France.

Verenigde Staten: Geschiedenisprofessor klaagt paranormale Tiktok-gebruiker aan

Rebecca Scofield, een geschiedenisprofessor aan de University of Idaho, heeft Tiktok-gebruiker Ashley Guillard aangeklaagd. Guillard claimt paranormaal te zijn en vertelde haar meer dan 100.000 Tiktok-volgers dat Scofield achter vier moorden zat die op de campus van de universiteit hebben plaatsgevonden. Scofield zegt de studenten die vermoord zijn niet te kennen en bovendien op reis te zijn geweest toen de moorden plaatsvonden. Ze klaagt Guillard aan wegens smaad.
Lees meer bij Scripps News.

Verenigde Staten: Brian Johnsons spieren komen niet van een paleo-dieet maar van anabolen

Brian Johnson die ook wel bekend staat als The Liver King verdiende miljoenen door op sociale media te verkondigen dat hij zo ontzettend gespierd was geworden door het eten van rauw vlees en andere producten die bij een Paleo-dieet horen. Maar uit uitgelekte e-mails blijkt dat hij vooral zo gespierd is omdat hij anabolen steroïden gebruikte. Johnson heeft inmiddels in een YouTube-video spijt betuigd aan zijn volgers.
Lees meer bij The Skeptical Inquier.

Verenigde Staten: Man krijgt levenslang na valselijk claimen stamceltherapie te geven

Jimmy Lee Taylor (71) uit Florida is bij het Hooggerechtshof van Houston County veroordeeld tot 202 jaar cel. Hij is schuldig bevonden aan 44 gevallen van ouderenmishandeling en 23 gevallen van het uitvoeren van geneeskundige handelingen zonder daarvoor bevoegd te zijn. Taylor reisde het hele land door om mensen stamceltherapie te geven, althans dat zei hij. Ze moesten daarvoor contant betalen. Toen hij werd ingerekend bleek bij drugs uit Mexico bij zich te hebben.
Lees meer bij 41 NBC.

Mondiaal: 29 januari is Vaccinatie-docu online te bekijken

De documentaire Virulent: The Vaccine War over vaccins, vaccintwijfel en de antivax-beweging, zal 29 januari online te bekijken zijn. De vertoning wordt mogelijk gemaakt door Science Based Medicine en zal gevolgd worden door een interview met de makers.
Meer informatie bij Science Based Medicine.

de Webredactie

Gerelateerde artikelen

artikelen - 25 januari 2024

Buitenlandrubriek met o.a.: Homeopathie niet meer vergoed in Duitsland / Amerikaanse verloskundige gaf 1500 kinderen nep-vaccinaties.

artikelen - 25 oktober 2023

Buitenlandrubriek met o.a.: Antivaxers ontvingen miljoenen van Amerikaanse charitatieve instellingen / Het Center for Inquiry waarschuwt Amerikaanse senaat voor zelfregulering homeopathie.

artikelen - 26 september 2023

Buitenlandrubriek met o.a.: Voedingsinfluencers krijgen betaald voor het tegenspreken van wetenschapsnieuws / Fact checking haalt claims van Robert F. Kennedy onderuit.