UitgelichtHet boek “Met het oog op Kackadoris” van Cees Renckens is weer beschikbaar!

Koop hier het boek
Door: de Webredactie | Geplaatst: 25 november 2019

FDA onderneemt actie tegen homeopathische middelen

Buitenlandrubriek met o.a.: FDA onderneemt actie tegen homeopathische middelen/ Australische alternatief genezer veroordeeld wegens doodslag

FDA onderneemt actie tegen homeopathische middelen

Iedere maand plaatst de Vereniging tegen de Kwakzalverij een overzicht van ontwikkelingen in het buitenland. In deze aflevering: Amerikaanse FDA onderneemt actie tegen homeopathische middelen / Duitse deelstaat Beieren doet onderzoek naar homeopathie als vervanging van antibiotica / Britse gezondheidsexperts: ‘Pas op met accreditatie homeopaten’ / Canadese politicus Tom Mulcair geeft geloofwaardigheid aan homeopaten / Australische alternatief genezer veroordeeld wegens doodslag.

Verenigde Staten: FDA onderneemt actie tegen homeopathische middelen

De Amerikaanse Food and Drug Administration (FDA) wil strenger optreden tegen het gebruik van homeopathische middelen. Daartoe wil het een open discussie met de consument aangaan. Ook heeft de FDA een in 1988 uitgebracht protocol voor homeopathische middelen ingetrokken omdat dat niet meer overeenkomst met hoe het nu naar alternatieve geneeskunde kijkt.
Lees meer bij Medical News Today

Duitsland: Deelstaat Beieren doet onderzoek naar homeopathie als vervanging van antibiotica

De Duitse deelstaat Beieren heeft een onderzoek aangekondigd naar de vervanging van antibiotica door homeopathische middelen. Hierbij moet gekeken worden of homeopathie een zinnig alternatief voor antibiotica kan bieden. Kwakzalverijbestrijder en hoogleraar Edzard Ernst is er kritisch over op zijn website
Lees het artikel over het onderzoek in Süddeutsche Zeitung

Groot-Brittannië: ‘Pas op met accreditatie homeopaten’

Gezondheidsexperts hebben de Professional Standards Authority opgeroepen om een groep homeopaten niet te voorzien van een accreditatie. Door hen te accrediteren ontstaat het beeld dat de behandelingen die ze bieden effectief zijn, zo stellen de experts. In een tijd waarin er veel misinformatie is over behandelingen en over vaccinaties is het belangrijk om alleen effectieve behandelingen te ondersteunen.
Lees meer bij de BBC

Canada: Politicus Tom Mulcair geeft geloofwaardigheid aan homeopaten

Tom Mulcair, de ex-voorzitter van de New Democratic Party, heeft door het bijwonen van een conferentie over homeopathie en het geven van een lezing over hoe alternatieve geneeskunde hem heeft geholpen, valse geloofwaardigheid aan alternatieven gegeven. Dat stellen gezondheidsexperts. Mulcair heeft nog wel gezegd dat er ook veel mensen tegen homeopathie zijn omdat het niet wetenschappelijk bewezen is dat dit helpt en dat hij begrip heeft voor dat standpunt.
Lees meer bij PA Now

Australië: Alternatief genezer veroordeeld wegens doodslag

Hong Chi Xiao, een alternatief genezer die claimt diabetes te kunnen genezen door te rekken en strekken en patiënten herhaaldelijk op de huid te slaan, is veroordeeld wegens doodslag op een zesjarig jongetje. Xiao had de ouders van het jongetje aangeraden te stoppen met het toedienen van insuline omdat westerse medicijnen slecht zouden zijn. Het jongetje overleed daarna.
Lees meer in The Sydney Morning Herald

 

de Webredactie

Gerelateerde artikelen

artikelen - 25 juni 2024

Buitenlandrubriek met o.a.: Britse dokter verliest bevoegdheid wegens aanbevelen geluidtherapie / Oplichters proberen geld te verdienen aan Ozempic-hype.

artikelen - 29 april 2024

Buitenlandrubriek met o.a.: Canadees medium veroordeeld wegens miljoenenfraude / Australiërs meest geneigd om gezondheidsadvies op TikTok te geloven.

artikelen - 25 maart 2024

Buitenlandrubriek met o.a.: Vier op de tien Zweden geloven in paranormale zaken / Indiaas ayurvedisch topmerk mag geen reclame meer maken.