Dokter Frank in televisiedebat over dieet

Op 18 mei 2011 stond dokter Frank van Berkum, de bekendste afvalgoeroe van het moment, in een televisiedebat bij Knevel & van den Brink tegenover Frans Kok, hoogleraar voeding en gezondheid.
Door: Martijn ter Borg | Geplaatst: 22 mei 2011

In dit debat had Frans Kok scherpe kritiek op het dieet van de bekende dokter Frank. Er is geen bewijs voor de effectiviteit van het dieet en het heeft mogelijk wel bijwerkingen, omdat het een crashdieet is waarbij degene die het dieet volgt te weinig calorieën binnenkrijgt. Het gevaar van een crashdieet is ook dat na stoppen het bekende jojo-effect optreedt.

Professor Frans Kok stelde verder dat het dokter Frank dieet vitaminetekorten zou kunnen geven. Dokter Frank verdedigde zichzelf met de mededeling dat hij frequent vitaminespiegels prikt bij zijn patiënten; hij heeft hierover echter nooit iets in de medische literatuur gepubliceerd. Of het waar is wat hij beweert, weten we dan ook helaas niet.

De uitzending van Knevel & van den Brink is op de website Uitzending gemist terug te vinden: http://beta.uitzendinggemist.nl/afleveringen/1102233

 

Al eerder hebben wij uitgebreid over het dokter Frank dieet geschreven:

Lees ook