De Pillie Willie koerier

Door: Rob Koene | Geplaatst: 1 dec 2004 | Laatste Wijziging: 13 feb 2016

Ik ben op zoek naar objectieve informatie over de Pillie Willie-site.

Kunt u mij eventueel verder helpen ?

F. S.

 

 

Antwoord webredactie
De website Pillie Willie (www.pilliewillie.nl ) draagt alle kenmerken van een onvervalste kwakzalversite. Het meest misleidende ervan is dat allerlei onzinnige beweringen vermengd worden met op zich juiste gegevens uit de reguliere geneeskunde. Daardoor krijgt de site op het eerste gezicht een wetenschappelijk (en daardoor betrouwbaar) tintje. De Pillie Willie Koerier heeft dan ook als ondertitel: "wetenschappelijke informatie….".

Maar met echte wetenschap heeft deze site niks te maken. Elk verhaal leidt uiteindelijk naar het aanbevelen van een of andere alternatieve behandelwijze, zoals orthomoleculaire geneeskunde, vitaminen en voedingssupplementen, chelatietherapie, biostabil, etc.

 

Ter illustratie volgt hieronder een uittreksel uit een discussie over Pilie Willlie op ons Ledenforum.

 

Discussie op het VtdK ledenforum over Pillie Willie

25 sep 2003

Ooit gehoord van Pillie Willie ? De beste man heeft blijkbaar al wel kennis gemaakt met de VtdK en Skepsis/Scepsis:
www.candida-fibromyalgie-hypoglycemie-chronische-vermoeidheid-me.nl/forums/viewtopic.php?t=3811

(Opmerking redactie:Op deze link gaat het over HPU en Kamsteeg. Lees ook de link naar de VtdKpagina waarnaar verwezen wordt: www.kwakzalverij.nl/php/display/index.php?c=ap&id=271&iCatId=76)

 

 

25 sep 2003

Ze zitten wel met de VtdK in de maag. Zie :
www.candida-fibromyalgie-hypoglycemie-chronische-vermoeidheid-me.nl/forums/viewtopic.php?t=1977&highlight=www+kwakzalverij+nl

 

25 sep 2003

Ik moet zeggen dat ik Pillie Willie heel goed ken....ik ken de man erachter ook persoonlijk.
Tsja.....hij bedoelt het allemaal best goed wat hij uitzoekt en tracht ook wel een wetenschappelijke onderbouwing te vinden maar zeer vaak valt het mij op dat hij uit veel te kort gegevens veel te veel conclusies trekt. Ik heb dit al een paar keer proberen over te brengen maar hij is uitzonderlijke eigenwijs

Lees ook