Symposium 2023Fysiotherapie en de grens met niet-reguliere behandelwijzen

Schrijf u nu in
Door: Rob Koene | Geplaatst: 01 december 2004

De Pillie Willie koerier

Ik ben op zoek naar objectieve informatie over de Pillie Willie-site. Kunt u mij eventueel verder helpen ? F. S.     Antwoord webredactieDe website Pillie Willie (www.pilliewillie.nl ) draagt alle kenmerken van een onvervalste kwakzalversite. Het meest misleidende ervan is dat allerlei onzinnige beweringen vermengd worden met op zich juiste gegevens uit de reguliere […]

Ik ben op zoek naar objectieve informatie over de Pillie Willie-site.

Kunt u mij eventueel verder helpen ?

F. S.

 

 

Antwoord webredactie
De website Pillie Willie (www.pilliewillie.nl ) draagt alle kenmerken van een onvervalste kwakzalversite. Het meest misleidende ervan is dat allerlei onzinnige beweringen vermengd worden met op zich juiste gegevens uit de reguliere geneeskunde. Daardoor krijgt de site op het eerste gezicht een wetenschappelijk (en daardoor betrouwbaar) tintje. De Pillie Willie Koerier heeft dan ook als ondertitel: “wetenschappelijke informatie….”.

Maar met echte wetenschap heeft deze site niks te maken. Elk verhaal leidt uiteindelijk naar het aanbevelen van een of andere alternatieve behandelwijze, zoals orthomoleculaire geneeskunde, vitaminen en voedingssupplementen, chelatietherapie, biostabil, etc.

 

Ter illustratie volgt hieronder een uittreksel uit een discussie over Pilie Willlie op ons Ledenforum.

 

Discussie op het VtdK ledenforum over Pillie Willie

25 sep 2003

Ooit gehoord van Pillie Willie ? De beste man heeft blijkbaar al wel kennis gemaakt met de VtdK en Skepsis/Scepsis:
www.candida-fibromyalgie-hypoglycemie-chronische-vermoeidheid-me.nl/forums/viewtopic.php?t=3811

(Opmerking redactie:Op deze link gaat het over HPU en Kamsteeg. Lees ook de link naar de VtdKpagina waarnaar verwezen wordt: www.kwakzalverij.nl/php/display/index.php?c=ap&id=271&iCatId=76)

 

 

25 sep 2003

Ze zitten wel met de VtdK in de maag. Zie :
www.candida-fibromyalgie-hypoglycemie-chronische-vermoeidheid-me.nl/forums/viewtopic.php?t=1977&highlight=www+kwakzalverij+nl

 

25 sep 2003

Ik moet zeggen dat ik Pillie Willie heel goed ken….ik ken de man erachter ook persoonlijk.
Tsja…..hij bedoelt het allemaal best goed wat hij uitzoekt en tracht ook wel een wetenschappelijke onderbouwing te vinden maar zeer vaak valt het mij op dat hij uit veel te kort gegevens veel te veel conclusies trekt. Ik heb dit al een paar keer proberen over te brengen maar hij is uitzonderlijke eigenwijs

Rob Koene

Prof.dr. R.A.P. Koene (1938) studeerde geneeskunde aan de KU te Nijmegen. Van 1965 tot 1969 volgde hij de opleiding tot internist in het Sint-Radboudziekenhuis te Nijmegen. In 1969 en 1970 werkte hij in het Massachusetts General Hospital te Boston, alwaar hij zich verder bekwaamde in de klinische Nierziekten en laboratoriumonderzoek deed op het gebied van de transplantatie. In 1980 werd hij benoemd tot hoogleraar in de Nefrologie aan de Katholieke Universiteit Nijmegen. Van 1982 tot 2001 was hij hoofd van de afdeling Nierziekten van het Universitair Medisch Centrum St. Radboud te Nijmegen en van 1992 tot 1999 tevens voorzitter van de Cluster Inwendige Specialismen. Van 1974 tot 1987 was hij voorzitter van de Transplantatie Werkgroep Nederland en van 1984 tot 1988 voorzitter van de Nederlandse Vereniging voor Nefrologie. Hij heeft wetenschappelijk onderzoek verricht op de volgende terreinen: transplantatie-immunologie, klinische transplantatie, experimentele glomerulonefritis, erytropoëtine en hypertensie.

Gerelateerde artikelen

artikelen - 19 september 2023

De website Kanker.nl, het tijdschrift LINDA en de Nederlandse Vereniging voor Medische Oncologie (NVMO) staan op de shortlist voor de Meester Kackadorisprijs 2023. De winnaar zal op 7 oktober bekend gemaakt worden tijdens het jaarlijkse symposium van de VtdK.

artikelen - 05 september 2023

Natuurgeneeskundige Hanneke Sprenger verdient aan het opleiden van anderen in de Vlow-methode waarbij er in borsten geknepen wordt om de 'borstgezondheid' te bevorderen. Een onbewezen methode.

artikelen - 26 augustus 2023

Kinderspecialistenvereniging NVK legt wetenschap naast zich neer en laat kwakzalvers kritiekloos aan het woord waaronder een acupuncturist.