Symposium 2023Fysiotherapie en de grens met niet-reguliere behandelwijzen

Schrijf u nu in
Door: Michiel Hengeveld | Geplaatst: 16 oktober 2011

De fysiotherapeut als sleutel tot zelfbevrijding. Mag dit zomaar?

Waarschuwing van een patiënte voor een kwakzalvende fysiotherapeut. Zij was voor een fysiotherapeutische behandeling gegaan naar de fysiotherapeute Marije Wisse te Middelburg.

In plaats van haar reguliere vak te beoefenen pakte de fysiotherapeute een boek uit de kast, geschreven door Christiane Beerlandt. Titel: De sleutel tot zelfbevrijding. Het moet via deze methode mogelijk zijn om je DNA te repareren, aldus de fysiotherapeute.

De fysiotherapeute vertelde dat haar methode zowel de geest als het lichaam betrof. Alles zou via de methode van Christiane Beerlandt te genezen zijn. Mits je bereid bent om je ballast overboord te gooien en je zienswijze te veranderen naar de inzichten van Christiane Beerlandt.

Dankzij internet kunnen we nu meer te weten komen over kwakzalvende paramedici en boeken schrijvende wondergenezers.

Wie is Marije Wisse?

Zij “handelt vanuit haar visie waarbinnen ze in haar therapie uitgaat van de volledige aandacht voor de mens als geheel.” Zij doet in haar praktijk niet alleen aan algemene fysiotherapie, sportfysiotherapie, handrevalidatie, hartrevalidatie en medische trainingstherapie, maar blijkt ook ‘Dry Needling’ toe te passen en in opleiding te zijn tot osteopaat. Deze schoenmaakster houdt zich dus niet bij haar reguliere leest.

En wie is Christiane Beerlandt?

Christiane Beerlandt is een in 1955 geboren Vlaamse, die in haar boeken “de diepste oorsprong aan het licht brengt van ziekten, gebeurtenissen, verschijnselen, emoties zoals verdriet en angsten, onze voorkeur voor bepaalde voedingswaren, enz., en dit zowel op persoonlijk vlak als op wereldvlak. Ziekten, gebeurtenissen, e.d., kunnen beschouwd worden als ‘signalen’ die onze levende Zelf-kern oproept. Wanneer we deze signalen goed begrijpen en ernaartoe gaan handelen en leven, kunnen we onszelf voortdurend verder brengen op het pad van vreugde en gezondheid”. Deze bijzondere mens “maakt gebruik van haar vermogens om de diepstliggende betekenis (energetisch, emotioneel, psychologisch?) van gebeurtenissen, ziekten en feiten naar boven te halen. Zich openstellend met haar hart en haar bewustzijn voor de taal van het Leven, bekomt zij informatie door “zich af te stemmen op waarheidsfrequentie”, zoals zij het zelf noemt. Haar werkwijze heeft niets te maken met channeling; integendeel, zij stelt zich met helder bewustzijn open, in wijsheid, naar haar innerlijke bron om dan de verkregen informatie rechtstreeks neer te typen. Zo schreef zij in korte tijd een hele reeks boeken, waaronder een aantal quasi encyclopedische naslagwerken. Zij wil hiermee bouwen aan de fundamenten van een nieuwe wereld waarin geen lijden noch dood meer bestaan”.

Aldus twee fragmenten geplukt van de site www.christianebeerlandt.com.

Hoe je dankzij een nietsvermoedend bezoek aan een fysiotherapeute van al je lijden afgeholpen kunt worden!

Michiel Hengeveld

Gerelateerde artikelen

tijdschrift - 23 augustus 2023

Lees het NTtdK 2023, nr 2 integraal, met oa: nieuws over het symposium, een antroposoof met een lintje en evidence versus science based?

shop - 24 juli 2023

Het VtdK-Symposium 2023 vindt op 7 oktober plaats in De Nieuwe Liefde, Amsterdam. Het thema is: Fysiotherapie en de grens met wellness en niet- reguliere behandelwijzen. Sprekers: Rogier Bokelman, Ruud Verdaasdonk, Jan Hindrik Ravesloot, Alphons de Broeder, Thomas Hoogeboom.

artikelen - 16 januari 2023

Fysiotherapeuten omarmen massaal dry needling, de prikhype is kwakzalverij.