UitgelichtHet boek “Met het oog op Kackadoris” van Cees Renckens is weer beschikbaar!

Koop hier het boek
Door: Michiel Hengeveld | Geplaatst: 16 oktober 2011

De fysiotherapeut als sleutel tot zelfbevrijding. Mag dit zomaar?

Waarschuwing van een patiënte voor een kwakzalvende fysiotherapeut. Zij was voor een fysiotherapeutische behandeling gegaan naar de fysiotherapeute Marije Wisse te Middelburg.

In plaats van haar reguliere vak te beoefenen pakte de fysiotherapeute een boek uit de kast, geschreven door Christiane Beerlandt. Titel: De sleutel tot zelfbevrijding. Het moet via deze methode mogelijk zijn om je DNA te repareren, aldus de fysiotherapeute.

De fysiotherapeute vertelde dat haar methode zowel de geest als het lichaam betrof. Alles zou via de methode van Christiane Beerlandt te genezen zijn. Mits je bereid bent om je ballast overboord te gooien en je zienswijze te veranderen naar de inzichten van Christiane Beerlandt.

Dankzij internet kunnen we nu meer te weten komen over kwakzalvende paramedici en boeken schrijvende wondergenezers.

Wie is Marije Wisse?

Zij “handelt vanuit haar visie waarbinnen ze in haar therapie uitgaat van de volledige aandacht voor de mens als geheel.” Zij doet in haar praktijk niet alleen aan algemene fysiotherapie, sportfysiotherapie, handrevalidatie, hartrevalidatie en medische trainingstherapie, maar blijkt ook ‘Dry Needling’ toe te passen en in opleiding te zijn tot osteopaat. Deze schoenmaakster houdt zich dus niet bij haar reguliere leest.

En wie is Christiane Beerlandt?

Christiane Beerlandt is een in 1955 geboren Vlaamse, die in haar boeken “de diepste oorsprong aan het licht brengt van ziekten, gebeurtenissen, verschijnselen, emoties zoals verdriet en angsten, onze voorkeur voor bepaalde voedingswaren, enz., en dit zowel op persoonlijk vlak als op wereldvlak. Ziekten, gebeurtenissen, e.d., kunnen beschouwd worden als ‘signalen’ die onze levende Zelf-kern oproept. Wanneer we deze signalen goed begrijpen en ernaartoe gaan handelen en leven, kunnen we onszelf voortdurend verder brengen op het pad van vreugde en gezondheid”. Deze bijzondere mens “maakt gebruik van haar vermogens om de diepstliggende betekenis (energetisch, emotioneel, psychologisch?) van gebeurtenissen, ziekten en feiten naar boven te halen. Zich openstellend met haar hart en haar bewustzijn voor de taal van het Leven, bekomt zij informatie door “zich af te stemmen op waarheidsfrequentie”, zoals zij het zelf noemt. Haar werkwijze heeft niets te maken met channeling; integendeel, zij stelt zich met helder bewustzijn open, in wijsheid, naar haar innerlijke bron om dan de verkregen informatie rechtstreeks neer te typen. Zo schreef zij in korte tijd een hele reeks boeken, waaronder een aantal quasi encyclopedische naslagwerken. Zij wil hiermee bouwen aan de fundamenten van een nieuwe wereld waarin geen lijden noch dood meer bestaan”.

Aldus twee fragmenten geplukt van de site www.christianebeerlandt.com.

Hoe je dankzij een nietsvermoedend bezoek aan een fysiotherapeute van al je lijden afgeholpen kunt worden!

Michiel Hengeveld

Gerelateerde artikelen

tijdschrift - 15 januari 2024

Symposiumverslag: Mogelijkheden en beperkingen van fysiotherapie.

tijdschrift - 15 januari 2024

Lees het NTtdK 2023, nr 3 integraal, met oa: alles over het afgelopen jaarsymposium, boekrecensies en meer.

artikelen - 12 oktober 2023

Op zaterdag 7 oktober vond het jaarlijkse symposium van de VtdK plaats. Dit jaar was het thema ‘Fysiotherapie en de grens met wellness en niet- reguliere behandelwijzen’. Bekijk de video’s van de lezingen.