UitgelichtHet boek “Met het oog op Kackadoris” van Cees Renckens is weer beschikbaar!

Koop hier het boek
Door: de Webredactie | Geplaatst: 25 februari 2011

Consumentenbond in actie tegen vitaminepillen

De Consumentenbond is een actie gestart tegen het onnodig gebruik van vitaminepillen. De gezondheidsclaims die op de verpakkingen staan, kloppen niet en zijn veelal misleidend.

Consumentenbond in actie tegen vitaminepillen

De Consumentenbond roept mensen op om een protestmail te sturen naar verkopers en producenten van deze preparaten. In eerste instantie richt de actie zich met name op 3 grote verkopers: HEMA, Kruidvat en Albert Heijn.

Speciale aandacht wordt gevraagd voor vitamine C, een middel waarvan Nobelprijswinnaar Linus Pauling in 1979 beweerde dat het werkzaam is bij een verkoudheid. Al heel lang is echter bekend dat vitamine C de weerstand helemaal niet verhoogt. De Europese Voedselautoriteit EFSA oordeelde dan ook dat deze claim niet wetenschappelijk is bewezen. Desondanks blijven de producenten van vitaminepreparaten deze claims op grote schaal gebruiken.

De Consumentenbond wil dat deze misleiding stopt en heeft een brief gestuurd aan de Voedsel en Waren Autoriteit (VWA, zie link rechtsboven op deze pagina) en is de actie Bitter Pil gestart. De Vereniging tegen de Kwakzalverij steunt deze actie van de Consumentenbond. Bij een normale intake van voeding is het gebruik van vitaminesupplementen nutteloos en soms zelfs schadelijk voor de gezondheid.

de Webredactie

Gerelateerde artikelen

artikelen - 13 april 2024

Orthomoleculaire hormoontherapeuten overspoelen de markt. Vivian Reijs, die ook een hormoon-‘academy’ leidt, is een van hen.

artikelen - 09 april 2024

Mike Verest is een van die leefstijlcoaches met veel volgers die wetenschap aan zijn laars lapt en via sociale media onzin de wereld in slingert.

artikelen - 25 maart 2024

EMDR- en hypnose-therapeute Mariska Bruinenberg heeft geen psycho-diploma, maar behandelt wel complexe aandoeningen als PTSS, relatieproblemen, seksueel misbruik en tinnitus. Ook bij kinderen.