UitgelichtHet boek “Met het oog op Kackadoris” van Cees Renckens is weer beschikbaar!

Koop hier het boek
Door: de Webredactie | Geplaatst: 11 mei 2022

CfI klaagt homeopathieproducent Boiron aan

Buitenlandrubriek met o.a.: CfI klaagt homeopathieproducent Boiron aan / Belgische vrouw aangerand in hotel tijdens acupunctuurbehandeling.

CfI klaagt homeopathieproducent Boiron aan

Foto: Reclame voor Boirons middel Oscillococcinum, te zien op YouTube https://www.youtube.com/watch?v=ODgQ_kupXrY

Iedere maand plaatst de Vereniging tegen de Kwakzalverij een overzicht van ontwikkelingen in het buitenland. In deze aflevering: Het Amerikaanse CfI klaagt homeopathieproducent Boiron aan / Belgische vrouw aangerand in hotel tijdens acupunctuurbehandeling / Hoe angst wordt gebruikt om fitness te verkopen / Natuurgenezer is veroordeeld wegens verkoop valse covidmedicatie / Amerikaanse rechtbank veroordeelt Redwood Scientific Technologies.

Verenigde Staten: CfI klaagt homeopathieproducent Boiron aan

Het Amerikaanse Center for Inquiry (CfI), de onderzoekstak van het Committee for Skeptical Inquiry (CSI), heeft een rechtszaak aangespannen tegen Boiron Inc., een van de grootste producenten van homeopathische middelen. Volgens CfI misleidt Boiron de consument door hen producten aan te bieden die geen effect hebben, maar er uitzien als medicijnen. Boiron doet volgens het CfI valse claims over de werking van de middelen.
Lees meer op de website van CfI.

Sri Lanka: Belgische vrouw aangerand in hotel tijdens acupunctuurbehandeling

Een Belgische vrouw vertelde aan de eigenaar van het hotel waar ze verbleef in Sri Lanka dat ze last had van lage rugpijn. Hij bood haar een behandeling ‘Chinese acupunctuur’ aan. Tijdens de behandeling betastte hij haar op allerlei ongepaste plaatsen als haar borsten en geslachtsdelen. De vrouw deed aangifte.
Lees meer bij HLN.

Verenigde Staten: Hoe angst wordt gebruikt om fitness te verkopen

Om gezondheid en fitness te promoten wordt een beroep gedaan op de angst van de consument. Fructose wordt een ‘gif’ genoemd en wie ook maar een koolhydraat zou nuttigen zou zijn of haar lichaam geweld aandoen. Daarna worden tal van diëten aangeprezen die wél goed voor je zouden zijn.
Lees het blog van Nick Stiller op The Sceptical Inquierer.

Verenigde Staten: Natuurgenezer veroordeeld wegens verkoop valse covidmedicatie

Richard Marschall, een natuurgenezer uit Port Angeles, Washington is veroordeeld tot acht maanden cel wegens het verkopen en aanprijzen van homeopathische middelen die allerlei ziekten waaronder Covid-19 zouden kunnen genezen. Volgens de rechter had Marschall een geschiedenis van liegen tegen patiënten.
Lees meer op de website van de Attorney General.

Verenigde Staten: Rechtbank veroordeelt Redwood Scientific Technologies

De Amerikaanse Federal Trade Commission heeft een rechtszaak gewonnen die ze had aangespannen tegen Redwood Scientific Technologies over orale strips die het bedrijf fabriceert en verkoopt als wondermiddel om af te vallen, als rookstopmiddel en voor betere seksuele prestaties. Het bedrijf liet valse gebruikers-testimonials plaatsen op haar website en maakte ook reclame met valse claims.
Lees meer bij de FTC.

de Webredactie

Gerelateerde artikelen

artikelen - 25 juni 2024

Buitenlandrubriek met o.a.: Britse dokter verliest bevoegdheid wegens aanbevelen geluidtherapie / Oplichters proberen geld te verdienen aan Ozempic-hype.

artikelen - 29 april 2024

Buitenlandrubriek met o.a.: Canadees medium veroordeeld wegens miljoenenfraude / Australiërs meest geneigd om gezondheidsadvies op TikTok te geloven.

artikelen - 25 maart 2024

Buitenlandrubriek met o.a.: Vier op de tien Zweden geloven in paranormale zaken / Indiaas ayurvedisch topmerk mag geen reclame meer maken.