UitgelichtHet boek “Met het oog op Kackadoris” van Cees Renckens is weer beschikbaar!

Koop hier het boek
Door: de Webredactie | Geplaatst: 24 december 2021

CfI klaagt Amerikaans gezondheidsministerie aan over Homeopathiebijbel

Buitenlandrubriek met o.a.: CfI klaagt Amerikaans ministerie van Volksgezondheid aan over Homeopathiebijbel

CfI klaagt Amerikaans gezondheidsministerie aan over Homeopathiebijbel

Foto: Pxhere

Iedere maand plaatst de Vereniging tegen de Kwakzalverij een overzicht van ontwikkelingen in het buitenland. In deze aflevering: CfI klaagt Amerikaans ministerie van Volksgezondheid aan over Homeopathiebijbel / Nieuwe Indiase universiteit voor alternatieve behandelmethoden opgericht / Canadese minister van Volksgezondheid niet blij met chiropractors / Alleen Amerikaanse gediplomeerde artsen mogen vrijstelling vaccinatie geven / Miljoenenboete opgelegd aan New Yorkse stamcelkliniek voor valse reclame.

Verenigde Staten: CfI klaagt ministerie van Volksgezondheid aan over Homeopathiebijbel

Het Amerikaanse Center for Inquiry (CfI), de onderzoekstak van het Committee for Skeptical Inquiry (CSI), heeft een rechtszaak aangespannen tegen het Department of Health and Human Services om inzage te krijgen in de Homeopathic Pharmacopoeia of the United States (HPUS, ook bekend als de Homeopathiebijbel). De Amerikaanse Food and Drug Administration is bij wet belast met de regulering van medicijnen, maar voor homeopathische producten is er in de wet een uitzondering gemaakt, daar gaat de Homeopathic Phamacopoeia Convention over. Zij bepalen ook wat een ‘geneesmiddel’ is. Zo is het mogelijk geworden dat er homeopathische middelen als ‘medicijn’ worden verkocht zonder dat vast is komen te staan dat het veilige en effectieve middelen zijn op basis van science-based geneeskunde. De CfI wil inzage in de Homeopathiebijbel kunnen krijgen om meer duidelijkheid en inzicht te krijgen in welke homeopathische middelen verkocht mogen worden.
Lees meer op de website van CfI

India: Nieuwe universiteit voor alternatieve behandelmethoden opgericht

Er komt een speciale Ayush University in de Indiase staat Karnataka. (Ayush staat voor ‘Ayurveda, Yoga, Naturopathie, Unani, Siddha, Sowa-Rigpa en Homeopathie). In deze universiteit worden aan homeopathie gerelateerde onderdelen ondergebracht van een andere universiteit, de Rajiv Gandhi University of Health Sciences (RGUHS).
Lees meer in The HIndu

Canada: Minister van Volksgezondheid niet blij met chiropractors

Adrian Dix, de Canadese minister van Volksgezondheid, heeft zich uitgesproken tegen de houding van chiropractors. In Canada speelt de discussie of mensen die in de gezondheidszorg werken, verplicht gevaccineerd moeten worden. Tijdens een bijeenkomst van de Canadese vereniging voor Chiropractie was meer dan driekwart van de chiropractors daartegen. Ook werden er veel opmerkingen gemaakt waaruit bleek dat het coronavirus en de vaccinaties niet serieus werden genomen. Minister Dix vond het onbestaanbaar dat gezondheidswerknemers in zulke grote getale onbewezen claims ondersteunden, terwijl mensen doodgaan aan Covid19.
Lees meer bij Edzard Ernst

Verenigde Staten: Alleen gediplomeerde artsen mogen vrijstelling vaccinatie geven

De American Medical Association (AMA) heeft een resolutie goedgekeurd waarin staat dat alleen gediplomeerde artsen voortaan mogen vaststellen of iemand een vrijstelling van vaccinatie op medische gronden kan krijgen. Vaccinweigeraars oefenen grote druk uit op iedereen die een mogelijke vrijwaring op medische gronden zou kunnen afgeven.
Lees meer op de website van de AMA

Verenigde Staten: Miljoenenboete opgelegd aan stamcelkliniek voor valse reclame

De rechtbank in de staat New York heeft de New York City Stem Cell Clinic een boete van 5,1 miljoen dollar opgelegd (omgerekend ruim 4,5 miljoen euro) wegens het misleiden van klanten door middel van reclames en zo duizenden dollars te verdienen. De reclames waren voor onbewezen en mogelijk schadelijke stamcelbehandelingen. Door de reclames konden patiënten het idee krijgen dat de behandelingen zouden helpen.
Lees meer op de website van de Attorney General

 

de Webredactie

Gerelateerde artikelen

artikelen - 25 juni 2024

Buitenlandrubriek met o.a.: Britse dokter verliest bevoegdheid wegens aanbevelen geluidtherapie / Oplichters proberen geld te verdienen aan Ozempic-hype.

artikelen - 27 mei 2024

Buitenlandrubriek met o.a.: Amerikaanse verpleegkundige beboet voor vervalsen van vaccinatiebewijzen / ‘Meatfluencers’ staan een dieet van alleen maar vlees voor.

artikelen - 29 april 2024

Buitenlandrubriek met o.a.: Canadees medium veroordeeld wegens miljoenenfraude / Australiërs meest geneigd om gezondheidsadvies op TikTok te geloven.