UitgelichtHet boek “Met het oog op Kackadoris” van Cees Renckens is weer beschikbaar!

Koop hier het boek
Door: de Webredactie | Geplaatst: 28 augustus 2018

Cesiumchloride werkt niet tegen kanker

Buitenlandrubriek met o.a.: Cesiumchloride werkt niet tegen kanker / Vaginale verjonging met laserapparaat niet te vertrouwen.

Cesiumchloride werkt niet tegen kanker

Iedere maand plaatst de Vereniging tegen de Kwakzalverij een overzicht van ontwikkelingen in het buitenland. In deze aflevering: Cesiumchloride werkt niet tegen kanker / Vaginale verjonging met laserapparaat niet te vertrouwen / Bedrijf King Bio haalt 32 kinderhomeopathie-middelen uit schappen om besmetting / Peter Fisher, homeopaat van Britse koningin overleden / Australische natuurgenezeres verboden ooit nog medische adviezen te geven.

Verenigde Staten: Cesiumchloride werkt niet tegen kanker

De Amerikaanse Food and Drug Agency (FDA) heeft gewaarschuwd voor het gebruik van Cesiumcholoride. Dit is een zout dat volgens natuurgenezers en homeopaten zou kunnen werken tegen kanker. Het is nooit bewezen dat dit werkt. Ook kan het gebruik van aanvullende mineralen juist negatieve effecten hebben voor kankerpatiënten, zoals hartritmestoornissen, flauwvallen, stuiptrekkingen en zelfs de dood.
Lees meer bij Science Based Medicine.

Verenigde Staten: Vaginale verjonging met laserapparaat niet te vertrouwen

De Amerikaanse Food and Drug Administration (FDA) heeft een waarschuwing doen uitgaan voor laserapparatuur waarbij de fabrikant claimt dat de apparaten kunnen helpen bij het verjongen van de vagina. De fabrikanten claimen dat een behandeling kan helpen bij vaginale droogte, jeuk, pijn tijdens de gemeenschap, tijdens het plassen en bij verminderde seksuele sensatie. De FDA laat weten dat niet bewezen is dat deze laserapparaten werken en roept patiënten op hun gezondheidsklachten te bespreken met een professional. Ook heeft ze de fabrikanten benaderd.
Lees meer op de website van de FDA

Verenigde Staten: Bedrijf King Bio haalt 32 kinderhomeopathie-middelen uit schappen om besmetting

Het bedrijf King Bio heeft 32 homeopathische middelen uit de schappen laten halen omdat deze ‘op water gebaseerde middelen’ gericht op kinderen besmet bleken te zijn met een bepaalde bacterie. Welke bacterie is niet bekend gemaakt. Begin juli heeft het bedrijf ook zo’n beslissing genomen nadat drie middelen toen besmet waren met de bacteriën Pseudomonas brenneri, Pseudomonas fluorescens en Burkholderia multivorans. 
Lees meer bij Ars Technica.

Groot-Brittannië: Peter Fisher, homeopaat van de koningin overleden

Op 15 augustus is Peter Fisher omgekomen bij een verkeersongeluk in London. Fisher was de directeur van de Faculty of Homeopathy dat opleidingen verzorgde voor homeopaten en zich tomeloos inzette voor de belangenbehartiging en promotie van homeopaten. Fisher was volgens het British Medical Journal (BMJ) ook de enige homeopaat die de koningin behandelde.
Lees meer op de website van de Faculty of Homeopathy en bij BMJ.

Australië: Natuurgenezeres verboden ooit nog medische adviezen te geven

Marilyn Bodnar heeft te horen gekregen nooit meer medische adviezen te mogen verstrekken. Bodnar hangt extreme diëten aan en adviseerde een moeder diens zieke zoon alleen rauwe groenten, fruit en zaden te geven om zijn eczeem te genezen. Uiteindelijk liep het zover uit de hand dat de jongen op het randje van de dood stond. In 1987 was Bodnar al eens aangeklaagd voor doodslag nadat ze een man had geadviseerd niets anders dan water te drinken en de man daarop overleed.
Lees meer bij Skeptics.
Uit ander nieuws blijkt dat een Chinese kruidendokter is aangeklaagd nadat een patient van hem overleed. Lees meer bij The Sidney Morning Herald

de Webredactie

Gerelateerde artikelen

artikelen - 25 juni 2024

Buitenlandrubriek met o.a.: Britse dokter verliest bevoegdheid wegens aanbevelen geluidtherapie / Oplichters proberen geld te verdienen aan Ozempic-hype.

artikelen - 29 april 2024

Buitenlandrubriek met o.a.: Canadees medium veroordeeld wegens miljoenenfraude / Australiërs meest geneigd om gezondheidsadvies op TikTok te geloven.

artikelen - 25 maart 2024

Buitenlandrubriek met o.a.: Vier op de tien Zweden geloven in paranormale zaken / Indiaas ayurvedisch topmerk mag geen reclame meer maken.