UitgelichtHet boek “Met het oog op Kackadoris” van Cees Renckens is weer beschikbaar!

Koop hier het boek
Door: de Webredactie | Geplaatst: 25 januari 2020

Geen misleidende zwangerschapsclaims van Canadese chiropractoren meer

Buitenlandrubriek met o.a.: Canadese chiropractoren moeten misleidende claims over zwangerschap weghalen.

Geen misleidende zwangerschapsclaims van Canadese chiropractoren meer

Iedere maand plaatst de Vereniging tegen de Kwakzalverij een overzicht van ontwikkelingen in het buitenland. In deze aflevering: Canadese chiropractoren moeten misleidende claims over zwangerschap weghalen / Spaanse homeopaten gaan naar rechter om strengere regels aan te vechten / Amerikaans onderzoek naar kankerpatiënten die alternatieve therapie gebruiken / Online studie over geestverschijningen via Schotse Universiteit van Edinburgh / Duits paard overlijdt na homeopathische injectie.

Canada: Chiropractoren moeten misleidende claims over zwangerschap weghalen

Het College van Chiropractors van British Columbia heeft bekend gemaakt dat chiropractoren die claimen zwangere vrouwen te kunnen helpen om makkelijker te bevallen en ook postnatale depressie te kunnen genezen, die claims van hun site moeten halen. Deze claims zijn misleidend en niet wetenschappelijk onderbouwd, stelt het college.
Lees meer bij CBC

Spanje: Homeopaten gaan naar rechter om strengere regels aan te vechten

Sinds dit jaar zijn homeopaten in Spanje wettelijk verplicht om de werkzaamheid van hun therapie middels een klinische studie aan te tonen. Dat levert hen zoveel problemen op, dat de Fundación Terapias Naturales heeft aangekondigd gerechtelijke stappen te nemen om deze hoge eis aan te vechten. Volgens de vereniging zou de nieuwe wetgeving de eigenheid van de homeopathie tenietdoen, eisen stellen die niet relevant zijn voor deze specifieke therapie, vergunningen nietig verklaren en een tekort in het aanbod veroorzaken voor de vraag naar deze therapie. Bovendien zou de aangepaste wet het vertrouwen van de consument in de homeopathie ernstig schaden, aldus een tekst die deze maand op de website van de Fundación Terapias Naturales werd geplaatst.
Lees meer bij INSpanje

Verenigde Staten: Onderzoek naar kankerpatiënten die alternatieve therapie gebruiken

Uit een nieuw onderzoek van de Yale School of Medicine naar kankerpatiënten die open staan voor alternatieve behandelingen blijkt dat deze patiënten er sneller toe geneigd zijn andere conventionele kankerbehandelingen te weigeren en een groter risico lopen om te overlijden dan patiënten conventioneel behandeld willen worden.
Lees meer in Jama

Schotland: Online studie over geestverschijningen via Universiteit van Edinburgh

The Koestler Parapschology Unit, dat onderdeel is van de Universiteit van Edinburgh, biedt een opleiding aan in allerlei vreemde onderwerpen: geesten, voorspellingen, psychokinese en ESP (extrasensory perception). De unit bestaat al sinds 1962 maar biedt nu ook een online cursus aan waarin iemand in 11 weken wordt bijgeschoold in geestverschijningen en andere paranormale zaken.
Meer op de website Leicestershire Live

Duitsland: Paard overlijdt na homeopathische injectie

Een dierenarts diende een ziek sportpaard een homeopathische injectie toe waarna het dier overleed. De dierenarts werd door de rechtbank veroordeeld, maar ging in beroep. Dat beroep is afgewezen. De arts moet een schadevergoeding van 250.000 euro betalen.
Lees meer bij BR

 

de Webredactie

Gerelateerde artikelen

artikelen - 23 februari 2024

Buitenlandrubriek met o.a.: Vraag naar Australische wichelroede-lopers neemt toe / Welke therapie gaat homeopathie-liefhebber Koning Charles gebruiken?

artikelen - 05 februari 2024

Energetisch therapeute Vivian Blaauw uit Heerlen ‘zette’ honderden baby’s op de wereld door handoplegging, beweert ze. Onzin.

artikelen - 25 januari 2024

Buitenlandrubriek met o.a.: Homeopathie niet meer vergoed in Duitsland / Amerikaanse verloskundige gaf 1500 kinderen nep-vaccinaties.