UitgelichtHet boek “Met het oog op Kackadoris” van Cees Renckens is weer beschikbaar!

Koop hier het boek
Door: de Webredactie | Geplaatst: 02 juli 2019

Canadese apothekers waarschuwen klanten voor homeopathische middelen

Buitenlandrubriek met o.a.: Canadese Apothekers waarschuwen klanten voor homeopathische middelen / Frans debat over vergoeding kwak-middelen

Canadese apothekers waarschuwen klanten voor homeopathische middelen

Iedere maand plaatst de Vereniging tegen de Kwakzalverij een overzicht van ontwikkelingen in het buitenland. In deze aflevering: Canadese apothekers waarschuwen klanten voor homeopathische middelen / Het Amerikaanse Walmart is aangeklaagd voor consumentenmisleiding met homeopathische middelen / Debat over vergoeding homeopathische middelen laait op in Frankrijk / Spaanse dokter geschorst na claim dat autisme door een vaccinatie komt / Prins Charles beschermvader Homeopathie Faculteit /Amerikaanse chiropractor veroordeeld wegens verzekeringsfraude.

Canada: Apothekers waarschuwen klanten voor homeopathische middelen

Apothekers in de staat Quebec hebben bij de homeopathische middelen in hun apotheek bordjes geplaatst waarop staat dat uit niets blijkt dat die middelen zullen helpen. De bordjes bevatten de uitleg dat er geen enkel wetenschappelijk bewijs voor de werking is van deze middelen.
Lees meer bij McGill.

Verenigde Staten: Walmart aangeklaagd voor consumentenmisleiding met homeopathische middelen

Het Center for Inquiry (CfI) dat zich inzet voor de bevordering van de wetenschap heeft grootgrutter Walmart aangeklaagd omdat ze vindt dat Walmart consumenten misleidt door geen onderscheid te maken tussen het aanbieden van reguliere medicijnen en homeopathische middelen. Het CfI heeft een vergelijkbare zaak lopen tegen drogistketen CVS.
Lees meer op de website van het CfI.

Frankrijk: Debat over vergoeding homeopathische middelen laait op

Het gebruik van homeopathische tabletten als Arnica Montana en Passieflora zit diep in de Franse volksaard ingebakken. Maar de huidige regering wil stoppen met de vergoeding die ze biedt voor deze middelen (dertig procent van de aankoopprijs) omdat deze middelen niet wetenschappelijk aantoonbaar werken.
Lees meer bij The National

Spanje: Dokter geschorst na claim dat autisme door een vaccinatie komt

De Medische Associatie van Madrid heeft dokter Isabel Bellostas voor een jaar geschorst omdat ze claimde dat autisme het gevolg kan zijn van een vaccinatie, een hardnekkige theorie die al door tal van wetenschappelijke studies is weerlegd.
Lees meer bij El Pais.

Groot-Brittannië: Prins Charles beschermvader Homeopathie Faculteit

Prins Charles is de beschermvader geworden van The Faculty of Homeopathy. De voorzitter van de instantie, Dr. Gary Smith, zegt verheugd te zijn met deze steun van het Britse Koningshuis. Edzard Ernst schrijft op zijn weblog dat de houding van Prins Charles ten opzichte van de wetenschap al discutabel was en dat hij hiermee een stapje verder is gegaan.
Lees meer bij Edzard Ernst.

Verenigde Staten: Chiropractor veroordeeld wegens verzekeringsfraude

Steven Wiseth, een chiropractor uit Thief River Falls, Minnesota, is veroordeeld tot meer dan twee jaar gevangenisstraf en een boete van 330.000 dollar wegens oplichting van een grote verzekeringsmaatschappij. Wiseth bracht allerlei behandelingen in rekening die hij niet uitvoerde.
Meer bij Star Tribune.

 

de Webredactie

Gerelateerde artikelen

artikelen - 25 januari 2024

Buitenlandrubriek met o.a.: Homeopathie niet meer vergoed in Duitsland / Amerikaanse verloskundige gaf 1500 kinderen nep-vaccinaties.

artikelen - 25 december 2023

Buitenlandrubriek met o.a.: Hoofd van gezondheidszorg voor de Britse Royals is pro-homeopathie / Nepdokter gearresteerd die het gemunt had op “goedgelovige” Mexicanen.

artikelen - 25 november 2023

Buitenlandrubriek met o.a.: artikel over de werking van homeopathie bij ADHD ingetrokken / Vaginale crème als anticonceptie moet direct van Amerikaanse markt.