UitgelichtHet boek “Met het oog op Kackadoris” van Cees Renckens is weer beschikbaar!

Koop hier het boek
Door: de Webredactie | Geplaatst: 27 juni 2018

Britse homeopaten verliezen rechtszaak tegen NHS

Buitenlandrubriek met o.a.: Britse homeopaten verliezen rechtszaak tegen NHS / Amerikaanse Televisiedokter Oz promoot astrologie.

Britse homeopaten verliezen rechtszaak tegen NHS

Iedere maand plaatst de Vereniging tegen de Kwakzalverij een overzicht van ontwikkelingen in het buitenland. In deze aflevering: Britse homeopaten verliezen rechtszaak tegen NHS / Amerikaanse FDA waarschuwt bedrijven die geconcentreerde cafeïne verkopen / Amerikaanse televisiedokter Oz promoot astrologie / Canadese homeopaat veroordeeld voor dood door schuld.

Groot-Brittannië: Homeopaten verliezen rechtszaak tegen NHS

De Britse National Health Service (NHS) bracht eerder dit jaar naar buiten dat ze ging stoppen met het vergoeden van therapieën die niet wetenschappelijk bewezen zijn. De British Homeopathic Association stapte daarop naar de rechter om de beslissing tegen te houden. Het hooggerechtshof heeft nu besloten dat het NHS alle recht had om de vergoedingen voor alternatieve therapieën te stoppen.
Lees meer bij The Telegraph

Verenigde Staten: FDA waarschuwt bedrijven die geconcentreerde cafeïne verkopen

De Amerikaanse Food and Drug Administration heeft bedrijven als Liquidcaffeine.com gewaarschuwd omdat ze producten met een hoge en pure cafeïne-dosis op de markt brengen als een gezondheidsproduct, terwijl deze producten juist gevaarlijk voor de gezondheid kunnen zijn. Liquidcaffeine stelt op haar website dus onterecht dat een dosis cafeïne een ‘energyboost’ kan geven en goed voor de gezondheid is.
Lees meer op de website van de FDA

Verenigde Staten: Televisiedokter Oz promoot astrologie

Dr. Oz, een zeer populaire televisiedokter die eerder al in opspraak is geraakt omdat hij alternatieve geneeswijzen een podium geeft in zijn televisieshow, is een stapje dieper gezonken: op Twitter beweert hij dat astrologie invloed heeft op onze gezondheid. In zijn show liet hij een astroloog aan het woord om de kijkers uit te leggen hoe hun gezondheidshoroscoop eruit zag.
Lees meer bij Patheos
Uit ander nieuws blijkt dat President Trump erg gecharmeerd is van de controversiële televisiedokter. In mei werd bekend dat Trump hem wil nomineren om toe te treden tot de Presidential Council on Sport, Fitness and Nutrition.
Lees meer bij Snopes

Canada: Homeopaat veroordeeld voor dood door schuld

Homeopaat Mitra Javanmardi uit Montreal is veroordeeld voor doodslag. Ze diende een man met hartklachten een injectie met magnesium toe, waarop hij overleed.
Lees meer bij CTV News

de Webredactie

Gerelateerde artikelen

artikelen - 25 januari 2024

Buitenlandrubriek met o.a.: Homeopathie niet meer vergoed in Duitsland / Amerikaanse verloskundige gaf 1500 kinderen nep-vaccinaties.

artikelen - 25 december 2023

Buitenlandrubriek met o.a.: Hoofd van gezondheidszorg voor de Britse Royals is pro-homeopathie / Nepdokter gearresteerd die het gemunt had op “goedgelovige” Mexicanen.

artikelen - 25 oktober 2023

Buitenlandrubriek met o.a.: Antivaxers ontvingen miljoenen van Amerikaanse charitatieve instellingen / Het Center for Inquiry waarschuwt Amerikaanse senaat voor zelfregulering homeopathie.