UitgelichtHet boek “Met het oog op Kackadoris” van Cees Renckens is weer beschikbaar!

Koop hier het boek
Door: de Webredactie | Geplaatst: 25 juni 2024

Britse dokter verliest bevoegdheid wegens aanbevelen geluidtherapie

Buitenlandrubriek met o.a.: Britse dokter verliest bevoegdheid wegens aanbevelen geluidtherapie / Oplichters proberen geld te verdienen aan Ozempic-hype.

Britse dokter verliest bevoegdheid wegens aanbevelen geluidtherapie

Iedere maand plaatst de Vereniging tegen de Kwakzalverij een overzicht van ontwikkelingen in het buitenland. In deze aflevering: Britse dokter verliest bevoegdheid wegens aanbevelen geluidtherapie / Oplichters proberen geld te verdienen aan Ozempic-hype / Zuid Afrikaanse homeopaten pleiten voor opname in gezondheidszorg / Stamcelbedrijf in Florida aangeklaagd wegens het doen van valse claims.

Britse dokter verliest bevoegdheid wegens aanbevelen geluidtherapie

Julian Kenyon (77) een Britse dokter die aan het hoofd stond van de Dove Clinic, een privékliniek in Twyford, Hampshire, is zijn bevoegdheid kwijtgeraakt. Hij zette een patiënt met zware kanker onder druk om een onbewezen behandelingen a 13.000 pond (ruim 15.000 euro), te ondergaan. Het ging ondermeer om geluids- en lichttherapie. Kenyon zei tegen de patiënt dat die weinig opties over had en gaf hem hoop dat deze alternatieve behandelingen hem zouden kunnen genezen. De tuchtraad noemde dit moreel laakbaar en onacceptabel gedrag.
Lees meer bij de BBC.

Oplichters proberen geld te verdienen aan Ozempic-hype

Sinds Ozempic en andere medicijnen die kunnen helpen om af te vallen, zijn goedgekeurd door de Amerikaanse Food and Drug Administration, is de vraag extreem toegenomen. De vraag is zo groot dat er niet genoeg van het medicijn voorradig is. Ook mensen die niet obees zijn of diabetes hebben proberen het op de kop te tikken, om af te kunnen vallen en wenden zich tot de zwarte markt. Daar zijn tal van oplichters opgestaan die zich voordoen als dokters en voor veel geld nepmiddelen verkopen, met alle gevaren voor de gezondheid van dien.
Lees meer bij McAfee.

Zuid Afrikaanse homeopaten pleiten voor opname in gezondheidszorg

De Homeopathic Association of South Africa (HSA) is van mening dat de Zuid-Afrikaanse overheid homeopathische zorg moet opnemen in de gezondheidszorg. De overheid heeft onlangs een wetsvoorstel gedaan waarin de zorg voor Zuid-Afrikanen geregeld wordt. In de wet wordt verduidelijkt wat wel en niet onder betrouwbare zorg valt. Homeopathie is niet in de wet opgenomen,  uiteraard omdat er geen wetenschappelijk bewijs is dat het werkt. Homeopaten proberen daar tegenin te gaan.
Lees meer bij MSN.

Stamcelbedrijf in Florida aangeklaagd wegens het doen van valse claims

Kitty Kesler (81) had last van ondraaglijke pijn in haar gewrichten. Het bedrijf Reclaim Health Group uit Orlando, Florida, zei haar te kunnen genezen door haar vier injecties te geven met stamcellen uit navelstrengen. Kosten: meer dan 14.000 dollar (omgerekend ruim 13.000 euro). De behandeling zou goedgekeurd zijn door de Amerikaanse Food and Drug Administration (FDA). Na de injecties werd de pijn juist erger en ook bleek dat de FDA nooit haar zegen had gegeven. Kesler sleept het bedrijf nu voor de rechter.
Lees meer bij 7 News Miami.

de Webredactie

Gerelateerde artikelen

artikelen - 29 april 2024

Buitenlandrubriek met o.a.: Canadees medium veroordeeld wegens miljoenenfraude / Australiërs meest geneigd om gezondheidsadvies op TikTok te geloven.

artikelen - 25 maart 2024

Buitenlandrubriek met o.a.: Vier op de tien Zweden geloven in paranormale zaken / Indiaas ayurvedisch topmerk mag geen reclame meer maken.

artikelen - 23 februari 2024

Buitenlandrubriek met o.a.: Vraag naar Australische wichelroede-lopers neemt toe / Welke therapie gaat homeopathie-liefhebber Koning Charles gebruiken?