UitgelichtHet boek “Met het oog op Kackadoris” van Cees Renckens is weer beschikbaar!

Koop hier het boek
Door: C.P. van der Smagt | Geplaatst: 28 mei 2001

Bonati

In het juninummer van ‘Skepter’, het kwartaalblad van de onvolprezen Stichting Skepsis, lazen we over de Amerikaanse wonderdokter Alfred Bonati, die met zijn zinloze en soms schadelijke laserbehandelingen een wereldwijde praktijk heeft opgebouwd met o.a. ook patiënten in Nederland. Skepter maakt melding van een Nederlandse vrouw die $ 200.000 spendeerde aan de waardeloze therapie, waarvoor […]

In het juninummer van ‘Skepter’, het kwartaalblad van de onvolprezen Stichting Skepsis, lazen we over de Amerikaanse wonderdokter Alfred Bonati, die met zijn zinloze en soms schadelijke laserbehandelingen een wereldwijde praktijk heeft opgebouwd met o.a. ook patiënten in Nederland. Skepter maakt melding van een Nederlandse vrouw die $ 200.000 spendeerde aan de waardeloze therapie, waarvoor ze haar huis en andere bezittingen moest verkopen. “Alleen haar rolstoel kon ze niet van de hand doen, want die had ze na de behandeling nog even hard nodig”. In de VS. is Bonati al verscheidene malen aangeklaagd en veroordeeld. In 1996 stond hij een jaar onder toezicht van een andere arts die hem moest controleren. Thans wordt overwogen om hem voorgoed zijn bevoegdheid te ontzeggen, maar daarvoor dient eerst de uitspraak te worden afgewacht in de tegen hem lopende klachtprocedure.

 

Nieuwsbrief

De Digitale Nieuwsbrief van de VtdK houdt u regelmatig op de hoogte van nieuwe artikelen op deze site.

C.P. van der Smagt

Studeerde van 1955 tot 1963 geneeskunde aan de Universiteit van Amsterdam. Na een klinische stage van twee jaar was hij gedurende 30 jaar werkzaam als huisarts. Hij publiceerde diverse artikelen over alternatieve geneeswijzen en schreef op verzoek van de stichting Skepsis een boekje over homeopathie. Hij is thans gepensioneerd.

Gerelateerde artikelen