UitgelichtHet boek “Met het oog op Kackadoris” van Cees Renckens is weer beschikbaar!

Koop hier het boek
Door: P.G. Klasen | Geplaatst: 29 juni 2007

Bijna-nieuwsbank.nl

Nieuwsbank.nl is niet te vertrouwen.

Een jaar geleden viel ons het zogenaamde interactief Nederlands persbureau Nieuwsbank.nl op wegens uiterst dubieuze berichtgeving over tuberculose en vogelgriep. Een niet nader te noemen reisorganisatie slaagde erin het medium te gebruiken voor promotie van haar “sapreinigingsconcept dat borg staat voor een betere gezondheid en dus ook voor een grotere weerstand tegen besmettelijke ziektes.”

Hecht vooral niet te veel waarde aan stukjes op deze website. Ondanks de vertrouwenwekkende naam is lang niet alles waar wat erop vermeld wordt. Het is eigenlijk meer een soort forum waarop iedereen zijn grieven kwijt kan, alleen is het jammer dat nieuwsredacties die lid zijn van deze site dat dan ook lezen en niet altijd even kritisch omgaan met de (non) informatie. Zo probeerde nep-tandarts Brandsma zijn gelijk te halen ten koste van ondergetekende. Voor het gebruik van het woord kwakzalver door Het Friesch Dagblad in een stukje waarin mijn naam ook voorkwam, heb ik uit tactische overweging sorry gezegd. Brandsma legde dit in een “persbericht” uit alsof ik zijn manier van werken nu wel goedkeur, en ik het allemaal niet zo bedoeld had. Gelukkig was de Friese pers zo slim om, alvorens het bericht in de krant te plaatsen, contact met mij op te nemen zodat ik eerst mijn uitleg kon geven.

 

Nieuwsbrief

De Digitale Nieuwsbrief van de VtdK houdt u regelmatig op de hoogte van nieuwe artikelen op deze site.

 

 

 

P.G. Klasen

Gerelateerde artikelen

artikelen - 25 juli 2022

Buitenlandrubriek met o.a.: Penny Mondant, in de race voor het voorzitterschap van de Britse Conservatieven, lobbyde voor homeopathie / Indiërs zijn de grootste gebruikers van homeopathie.

tijdschrift - 13 mei 2020

Inhoud Nederlands Tijdschrift tegen de Kwakzalverij, jaargang 131, 2020, nr. 1: * Van de bestuurstafel, pag. 1* ‘Innovatief’ magneetapparaat Artrose Centrum werkt niet, pag. 2 * Nationale Gezondheidsbeurs 2020, pag. 7 * Ad hominem, pag. 10* Natuurlijke congressen voor tandartsen, pag. 15 * Drie hoogleraren als vlag op een modderschuit: een follow-up, pag. 17 * […]

tijdschrift - 12 april 2020

De NVBT organiseerde een natuurlijk congres voor tandartsen met een open mind.