UitgelichtHet boek “Met het oog op Kackadoris” van Cees Renckens is weer beschikbaar!

Koop hier het boek
Door: de Webredactie | Geplaatst: 25 november 2023

Artikel over de werking van homeopathie bij ADHD ingetrokken

Buitenlandrubriek met o.a.: artikel over de werking van homeopathie bij ADHD ingetrokken / Vaginale crème als anticonceptie moet direct van Amerikaanse markt.

Artikel over de werking van homeopathie bij ADHD ingetrokken

Foto: ADHD. Bron: Pixabay

Iedere maand plaatst de Vereniging tegen de Kwakzalverij een overzicht van ontwikkelingen in het buitenland. In deze aflevering: Paper over de werking van homeopathie bij ADHD ingetrokken / Vaginale crème als anticonceptie moet direct van Amerikaanse markt / Canadese natuurgenezer verliest vergunning na toedienen poep-pillen tegen autisme / Rechtszaak aangespannen tegen verkopers van ‘Invisible Mask’ dat tegen Covid-19 zou beschermen.

Artikel over de werking van homeopathie bij ADHD ingetrokken

Het artikel ‘Is Homeopathy effective for Attention Deficit and Hyperactivity Disorder? A Meta-Analysis’ is anderhalf jaar na publicatie alsnog ingetrokken door Pediatric Research. Uit het onderzoek was gebleken dat op de persoon aangepaste homeopathie ‘klinisch relevant werkzaam’ was bij het behandelen van ADHD. Het artikel werd gebruikt om te stellen dat homeopathie wel degelijk wetenschappelijke waarde heeft. Maar na een review blijkt dat de auteurs van het stuk niet de richtlijnen hadden gevolgd van het Cochrane Handbook for Systemic Reviews of Interventions.

Bovendien was er gebruik gemaakt van een bevooroordeelde studie waarbij alleen kinderen die verbeteringen met homeopathie zeiden te hebben, voor de proef werden uitgezocht. Ook werden er resultaten niet goed weergegeven. Zo was er een controlegroep die meer verbeteringen liet zien dan de groep die homeopathie toegediend hadden gekregen, maar in het onderzoek werden die verbeteringen aan de homeopathie-groep toegeschreven. Daarnaast werden onderzoeksresultaten niet nagerekend.
Lees meer bij Additude.

Vaginale crème als anticonceptie moet direct van Amerikaanse markt

Het bedrijf Smart Women’s Choice moet haar vaginale crème per direct van de markt halen. Dat heeft de rechtsbank in Arizona bepaald. Smart Women’s Choice claimt dat de vaginale crème een goed en veilig anticonceptiemiddel is, maar heeft daar geen wetenschappelijke bewijzen voor. De Food and Drug Administration (FDA) spande een rechtszaak aan omdat het bedrijf medicijnen op de markt brengt die niet goed zijn gekeurd door de FDA.
Lees meer op de website van de FDA.

Canadese natuurgenezer verliest vergunning na toedienen poep-pillen tegen autisme

Jason Klop, een natuurgenezer uit British-Columbia, heeft zijn vergunning verloren. Klop diende pillen en klysma’s die menselijke poep bevatten toe aan kinderen met autisme en vroeg zo’n 15.000 dollar per behandeling. Hij deed dat in klinieken in Mexico, Panama, Hongarije en Australië en claimde dat de pillen heel goed werkten tegen autisme. Na een vier jaar durend onderzoek, is het doek voor Klop nu gevallen. Ook moet hij een boete betalen wegens het schenden van professionele standaarden.
Lees meer bij CBC.

Rechtszaak aangespannen tegen verkopers van ‘Invisible’ Mask dat tegen Covid-19 zou beschermen

De Federal Trade Commission (FTC) heeft een rechtszaak aangespannen tegen vier New Yorkers die ‘1 Virus Buster Invisible Mask’ verkopen. Deze badge die je om je nek hangt zou een onzichtbaar masker creëren dat je tegen 99,9 procent van de virussen zou beschermen, inclusief Covid-19. Ook claimden de verkopers dat het masker door de overheid was goedgekeurd. Dat is echter niet waar. Ook is er geen wetenschappelijk bewijs dat het masker zou helpen. De FTC waarschuwde het viertal al in 2020 dat het moest stoppen met het doen van valse claims. Nu gaat de FTC een stap verder en probeert het viertal via de rechter tegen te houden.
Lees meer op de website van de FTC.

de Webredactie

Gerelateerde artikelen

artikelen - 27 mei 2024

Buitenlandrubriek met o.a.: Amerikaanse verpleegkundige beboet voor vervalsen van vaccinatiebewijzen / ‘Meatfluencers’ staan een dieet van alleen maar vlees voor.

artikelen - 24 augustus 2023

Buitenlandrubriek met o.a.: CfI roept Amerikanen op te protesteren tegen Homeopathie-amendement / Amerikaanse dokter mag niet meer praktiseren na claims dat vaccin magnetisch maakt.

artikelen - 25 juni 2023

Buitenlandrubriek met o.a.: Desinformatie zorgt voor minder gevaccineerde kinderen in Australië / Meer dan 10 miljoen Canadezen gebruikten homeopathie in 2022.