UitgelichtHet boek “Met het oog op Kackadoris” van Cees Renckens is weer beschikbaar!

Koop hier het boek
Door: de Webredactie | Geplaatst: 23 februari 2021

Antivaxers gebruikten Trump-demonstratie bij Capitool

Buitenlandrubriek met o.a.: Antivaxers gebruikten Trump-demonstratie bij Capitool / Misleidende claims moeten van Britse detox-website af.

Antivaxers gebruikten Trump-demonstratie bij Capitool

Foto: https://www.youtube.com/watch?v=uUYwDGMcb6U

Iedere maand plaatst de Vereniging tegen de Kwakzalverij een overzicht van ontwikkelingen in het buitenland. In deze aflevering: Antivaxers gebruikten Trump-demonstratie bij Capitool / Misleidende claims moeten van Britse detox-website worden gehaald / Franse osteopaat vervolgd wegens aanranding en seksuele intimidatie / Homeopathie krijgt het moeilijk in Oostenrijk / Amerikaanse CfI roept op tot harde actie tegen homeopathie / Dertien doden in Bangladesh na drinken homeopathische sterke drank.

Verenigde Staten: Antivaxers gebruikten Trump-demonstratie bij Capitool

Onder de mensen die op 6 januari bij het Capitool in Washington D.C. samenkwamen om te demonstreren tegen de uitkomst van de verkiezingen, was ook een groep antivaxers die van de gelegenheid gebruik maakten om tegen het Covid-vaccin in het geweer te komen. Zij zeggen direct met de demonstratie-organisatie te hebben gecommuniceerd en hun boodschap ook via pro-Trump podcasts en sociale media te hebben verspreid.
Lees meer bij CNN.

Groot-Brittannië: Misleidende claims moeten van detox-website worden gehaald

De Britse equivalent van de Reclame Code Commissie, de Advertising Standards Authority (ASA), heeft geoordeeld dat de Detox Clinic misleidend is geweest. Bovenaan haar website had ze een banner geplaatst waarop stond dat het bewezen was dat Ozontherapie tegen Covid-19 werkte. En op een van haar webpagina’s over Colon Hydrotherapie stelde ze dat dit zou werken tegen spastische darmen. Beide claims kloppen niet en moeten van de ASA zo snel mogelijk worden verwijderd.
Lees meer bij de ASA.

Frankrijk: Osteopaat vervolgd wegens aanranding en seksuele intimidatie

Marc Bozzetto, de directeur van een Osteopathie-opleiding in Valbonne, is aangeklaagd wegens het aanranden en seksueel intimideren van patiënten. Volgens een patiënte zei Bozzetto dat alles door haar vagina en clitoris leidde, dat ze haar benen moest spreiden en de energie los moest laten en zichzelf moest leren plezieren. Hij masseerde ook haar borsten en haar intieme delen.
Lees meer in Le Parisien (Frans) en op de website van Edzard Ernst (vertaald naar Engels).

Oostenrijk: Homeopathie krijgt het moeilijk

In navolging van Engeland, Frankrijk en Duitsland krijgt de homeopathie het nu ook in Oostenrijk moeilijk. Eerst werd een het keuzevak ‘homeopathie’ geschrapt van de geneeskunde-opleiding in Wenen toen studenten een klacht indienden en uit een uitgelekte samenkomst van pro-homeopathie lobbyisten blijkt dat ook zij zich grote zorgen maken voor de toekomst van de alternatieve geneeskunde in het land.
Lees meer op de website van Edzard Ernst.

Verenigde Staten: CfI roept op tot harde actie tegen homeopathie

De grote Amerikaanse sceptische organisatie Center for Inquiry (CfI) heeft Dr. Janet Woodcock, die door President Biden is aangesteld als Commissaris voor de Food and Drug Administration (FDA), verzocht om het beleid van de administratie Trump ongedaan te maken. Met dat beleid mocht de FDA niet te veel ingrijpen in homeopathische activiteiten. De CfI wil dat er juist harde actie wordt ondernomen tegen pseudowetenschap om de consument beter tegen ineffectieve en namaakmedicijnen te beschermen.
Lees meer op de website van het CfI.

Bangladesh: Dertien doden na drinken homeopathische sterke drank

Vier eigenaren van homeopathische winkels in de stad Bogura zijn aangehouden nadat dertien mensen zijn overleden nadat zij een door hen verkochte homeopathische sterke drank hadden gedronken. De politie heeft ook enkele brouwerijen doorgelicht waar dat soort giftige drankje worden gemaakt.
Lees meer in The Daily Star.

de Webredactie

Gerelateerde artikelen

artikelen - 25 juni 2024

Buitenlandrubriek met o.a.: Britse dokter verliest bevoegdheid wegens aanbevelen geluidtherapie / Oplichters proberen geld te verdienen aan Ozempic-hype.

artikelen - 27 mei 2024

Buitenlandrubriek met o.a.: Amerikaanse verpleegkundige beboet voor vervalsen van vaccinatiebewijzen / ‘Meatfluencers’ staan een dieet van alleen maar vlees voor.

artikelen - 29 april 2024

Buitenlandrubriek met o.a.: Canadees medium veroordeeld wegens miljoenenfraude / Australiërs meest geneigd om gezondheidsadvies op TikTok te geloven.