Door: de Webredactie | Geplaatst: 26 september 2022

Koning Charles III is lang een promotor van alternatieve behandelingen geweest

Buitenlandrubriek met o.a.: ‘Alternatieven zouden niet meer mogen opereren in India’ / Koning Charles III is lang een promotor van alternatieve behandelingen geweest.

Koning Charles III is lang een promotor van alternatieve behandelingen geweest

Foto: King Charles III. Bron: https://www.youtube.com/watch?v=Bc6QGIH7S_o

Iedere maand plaatst de Vereniging tegen de Kwakzalverij een overzicht van ontwikkelingen in het buitenland. In deze aflevering: Britse Koning Charles III is lang een promotor van alternatieve behandelingen geweest / ‘Alternatieven zouden niet meer mogen opereren in India’ / Coronacrisis heeft voor opleving homeopathie gezorgd in de VS / Frans Genootschap van dokters vindt dat er strenger toezicht op alternatieven moet komen.

Groot-Brittannië: Koning Charles III is lang een promotor van alternatieve behandelingen geweest

Met de opvolging van de overleden Koningin Elisabeth II door haar zoon Charles, heeft Groot-Brittannië een koning gekregen die zich vrij uitvoerig heeft ingezet voor de alternatieve geneeskunde. Zo ondersteunde hij een kliniek die kanker zei te kunnen genezen met koffie-clysma’s en vruchtensappen. Ook richtte hij een vereniging voor alternatieven op, die uiteindelijk in 2010 werd opgeheven nadat een van de aangesloten behandelaars geld bleek wit te wassen.
Lees meer bij The Insider.

India: ‘Alternatieven zouden niet meer mogen opereren’

De Association of (allopathic) Medical Consultants is naar het hooggerechtshof van India gestapt omdat ze vindt dat Ayurvedische en homeopathische behandelaars geen operaties meer uit zouden mogen voeren, omdat ze daar simpelweg niet goed voor zijn opgeleid. De Indiase overheid is voornemens de evidence based geneeskunde te integreren met traditionele homeopatische geneeskunst. Operaties zouden voorbehouden moeten blijven aan degenen die daarvoor geleerd hebben.
Lees meer bij News 9 Live.

Verenigde Staten: Coronacrisis heeft voor opleving homeopathie gezorgd

Uit onderzoek van CVS Health blijkt dat de coronacrisis ervoor heeft gezorgd dat de klanten van CVS zich meer met hun gezondheid bezig zijn gaan houden en hun interesse in alternatieve therapieën is toegenomen. De helft van de klanten (54 %) zei dat ze open stonden voor een holistische benadering (traditionele aangevuld met homeopathische behandelingen) van geneeskunde.
Lees meer bij Drugstorenews.

Frankrijk: Genootschap van dokters vindt dat er strenger toezicht op alternatieven moet komen

Het Franse Genootschap van dokters vindt dat er strengere regels moeten komen voor Doctolib. Dit is een online platform waar Fransen een afspraak met een behandelaar naar keuze kunnen maken. Onlangs zijn 17 natuurgenezers van het platform geweerd. Het genootschap vindt dat de verwarring tussen wat daadwerkelijke geneeskunde en homeopathische behandelingen zijn, duidelijker aangepakt moet worden.
Lees meer bij RFI.

de Webredactie

Gerelateerde artikelen

artikelen - 25 november 2022

Buitenlandrubriek met o.a.: Wat maakt dat mensen misinformatie over gezondheid geloven? / Hoofd van Indiaas hooggerechtshof zegt dat kwakzalverij ‘India’s grootste ziekte’ is.

artikelen - 21 oktober 2022

De Vereniging tegen de Kwakzalverij (VtdK) staat op de shortlist voor de Anti Fraude Award 2022; de winnaar van de prijs wordt begin november bekend gemaakt.

artikelen - 05 oktober 2022

Duitse documentaire Homöopathie unwiderlegt? over homeopathische dokters te zien op het Fraude Film Festival te Amsterdam.