Symposium 2023Fysiotherapie en de grens met niet-reguliere behandelwijzen

Schrijf u nu in
Door: de Webredactie | Geplaatst: 26 september 2022

Koning Charles III is lang een promotor van alternatieve behandelingen geweest

Buitenlandrubriek met o.a.: ‘Alternatieven zouden niet meer mogen opereren in India’ / Koning Charles III is lang een promotor van alternatieve behandelingen geweest.

Koning Charles III is lang een promotor van alternatieve behandelingen geweest

Foto: King Charles III. Bron: https://www.youtube.com/watch?v=Bc6QGIH7S_o

Iedere maand plaatst de Vereniging tegen de Kwakzalverij een overzicht van ontwikkelingen in het buitenland. In deze aflevering: Britse Koning Charles III is lang een promotor van alternatieve behandelingen geweest / ‘Alternatieven zouden niet meer mogen opereren in India’ / Coronacrisis heeft voor opleving homeopathie gezorgd in de VS / Frans Genootschap van dokters vindt dat er strenger toezicht op alternatieven moet komen.

Groot-Brittannië: Koning Charles III is lang een promotor van alternatieve behandelingen geweest

Met de opvolging van de overleden Koningin Elisabeth II door haar zoon Charles, heeft Groot-Brittannië een koning gekregen die zich vrij uitvoerig heeft ingezet voor de alternatieve geneeskunde. Zo ondersteunde hij een kliniek die kanker zei te kunnen genezen met koffie-clysma’s en vruchtensappen. Ook richtte hij een vereniging voor alternatieven op, die uiteindelijk in 2010 werd opgeheven nadat een van de aangesloten behandelaars geld bleek wit te wassen.
Lees meer bij The Insider.

India: ‘Alternatieven zouden niet meer mogen opereren’

De Association of (allopathic) Medical Consultants is naar het hooggerechtshof van India gestapt omdat ze vindt dat Ayurvedische en homeopathische behandelaars geen operaties meer uit zouden mogen voeren, omdat ze daar simpelweg niet goed voor zijn opgeleid. De Indiase overheid is voornemens de evidence based geneeskunde te integreren met traditionele homeopatische geneeskunst. Operaties zouden voorbehouden moeten blijven aan degenen die daarvoor geleerd hebben.
Lees meer bij News 9 Live.

Verenigde Staten: Coronacrisis heeft voor opleving homeopathie gezorgd

Uit onderzoek van CVS Health blijkt dat de coronacrisis ervoor heeft gezorgd dat de klanten van CVS zich meer met hun gezondheid bezig zijn gaan houden en hun interesse in alternatieve therapieën is toegenomen. De helft van de klanten (54 %) zei dat ze open stonden voor een holistische benadering (traditionele aangevuld met homeopathische behandelingen) van geneeskunde.
Lees meer bij Drugstorenews.

Frankrijk: Genootschap van dokters vindt dat er strenger toezicht op alternatieven moet komen

Het Franse Genootschap van dokters vindt dat er strengere regels moeten komen voor Doctolib. Dit is een online platform waar Fransen een afspraak met een behandelaar naar keuze kunnen maken. Onlangs zijn 17 natuurgenezers van het platform geweerd. Het genootschap vindt dat de verwarring tussen wat daadwerkelijke geneeskunde en homeopathische behandelingen zijn, duidelijker aangepakt moet worden.
Lees meer bij RFI.

de Webredactie

Gerelateerde artikelen

artikelen - 24 augustus 2023

Buitenlandrubriek met o.a.: CfI roept Amerikanen op te protesteren tegen Homeopathie-amendement / Amerikaanse dokter mag niet meer praktiseren na claims dat vaccin magnetisch maakt.

artikelen - 25 juni 2023

Buitenlandrubriek met o.a.: Desinformatie zorgt voor minder gevaccineerde kinderen in Australië / Meer dan 10 miljoen Canadezen gebruikten homeopathie in 2022.

artikelen - 28 mei 2023

Buitenlandrubriek met o.a.: TikTok grote verspreider van desinformatie / Jonge Duitse apothekers willen homeopathie uit geneesmiddelenrichtlijn halen