UitgelichtHet boek “Met het oog op Kackadoris” van Cees Renckens is weer beschikbaar!

Koop hier het boek
Door: de Webredactie | Geplaatst: 23 juli 2018

Amerikaanse keten CVS aangeklaagd om consumentenfraude met homeopathie

Buitenlandrubriek met o.a.: Amerikaanse drogist CVS aangeklaagd wegens consumentenfraude met homeopathische producten.

Amerikaanse keten CVS aangeklaagd om consumentenfraude met homeopathie

Iedere maand plaatst de Vereniging tegen de Kwakzalverij een overzicht van ontwikkelingen in het buitenland. In deze aflevering: Amerikaanse drogist CVS aangeklaagd wegens consumentenfraude met homeopathische producten / Canadese bond voor natuurdokters adviseert zelf tegen CEASE-therapie / Waarom houtskool niet goed is om jezelf te ontgiften / Australische ouders die weigeren hun kinderen te vaccineren, gekort op kinderbijslag / Vitaminepreparaten helpen niet om hart- en vaatziekten te voorkomen.

Verenigde Staten: Drogist CVS aangeklaagd wegens consumentenfraude met homeopathische producten

Het Center for Inquiry (CFI) heeft drogisterij CVS, de grootste keten in de Verenigde Staten, aangeklaagd wegens consumentenfraude door homeopathische middelen te verkopen en te doen alsof die effectief en veilig zijn. Klanten kopen producten die niet werken en verkwanselen zo hun geld. Ook kan het zelfs schadelijk voor hun gezondheid zijn.
Lees meer op de website van CFI.

Canada: Bond voor natuurdokters adviseert zelf tegen CEASE-therapie

The College of Naturopathic Physicians of British Columbia (CNBPC) heeft op haar website kenbaar gemaakt dat natuurdokters voortaan geen CEASE-therapie meer aan moeten bieden aan hun klanten. CEASE (bedacht door de Nederlandse homeopaat Tinus Smits) staat voor Complete Elimination of Autism Spectrum Expression en gaat ervan uit dat autisme veroorzaakt zou kunnen zijn door een vaccinatie. Volgens het College is die bewering niet waar.
Meer op de website van CNPBC

Australië: Waarom houtskool niet goed is om jezelf te ontgiften

De wereldberoemde actrice Gwyneth Palthrow raadde in 2014 op haar lifestyle-website GOOP al aan om houtskool aan detox-drankjes toe te voegen om het lichaam te ontgiften. Houtskool wordt soms gebruikt om mensen die gif hebben ingenomen te helpen: het bindt het gif in de maag aan zich, zodat het niet opgenomen wordt in de bloedbaan en wordt daarna via de ontlasting weer uitgescheiden. Maar dat wil niet zeggen dat het goed voor de gezondheid is. Houtskool bindt bijvoorbeeld ook vitamines en mineralen. Het wordt nu als toevoeging aan bijvoorbeeld vruchtensap verkocht in hippe gezondheidsetablissementen. De nuttiger van het drankje neemt zo echter de vitamines en mineralen niet op. Houtskool kan ook delen van medicijnen aan zich binden (bijvoorbeeld van antidepressiva) waardoor ze minder effect hebben.
Lees meer bij nieuwszender SBS

Australië: Ouders die weigeren hun kinderen te vaccineren, gekort op kinderbijslag

Ouders die weigeren hun kinderen te laten vaccineren, zullen dat in de portemonnee voelen. Iedere veertien dagen dat hun kind niet gevaccineerd is, zal het ze 28 Australische dollar kosten, die ingehouden zal worden van de kinderbijslag. De overheid stelt dat vaccinatie de beste manier is om een kind en de omgeving (waaronder andere kinderen) te beschermen tegen overdraagbare ziektes.
Meer bij ABC News

Verenigde Staten: Vitaminepreparaten helpen niet om hart- en vaatziekten te voorkomen

Uit een nieuw onderzoek dat is gepubliceerd in het Journal of the American College of Cardiology (JACC) blijkt dat vitaminepreparaten geen effect hebben op het voorkomen van hart- en vaatziekten en daarom moet het innemen van de preparaten goed afgezet worden tegen de mogelijke gezondheidsrisico’s die ze hebben. De onderzoekers troffen matig bewijs (en van slechte kwaliteit) aan voor het slikken van foliumzuur bij hart- en vaatziekten en foliumzuur en B-vitamines bij hartaanvallen. Multivitamines, vitamine C, D, Beta-caroteen, calcium en selenium hadden geen enkel effect en mengsels van antioxidanten en niacine verhoogden zelfs het risico. Sluitend bewijs voor de voordelen van voedingssupplementen ontbreekt.
Lees meer bij JACC.
Uit ander onderzoek blijkt dat het slikken van Omega-3-vetzuren ook niet helpt om het risico op hart- en vaatziekten te verlagen. De conclusie is gebaseerd op tien trials en meer dan 77000 deelnemers die het langer dan vier jaar innamen.
Lees meer bij JAMA

de Webredactie

Gerelateerde artikelen

artikelen - 25 juni 2024

Buitenlandrubriek met o.a.: Britse dokter verliest bevoegdheid wegens aanbevelen geluidtherapie / Oplichters proberen geld te verdienen aan Ozempic-hype.

artikelen - 27 mei 2024

Buitenlandrubriek met o.a.: Amerikaanse verpleegkundige beboet voor vervalsen van vaccinatiebewijzen / ‘Meatfluencers’ staan een dieet van alleen maar vlees voor.

artikelen - 29 april 2024

Buitenlandrubriek met o.a.: Canadees medium veroordeeld wegens miljoenenfraude / Australiërs meest geneigd om gezondheidsadvies op TikTok te geloven.