UitgelichtHet boek “Met het oog op Kackadoris” van Cees Renckens is weer beschikbaar!

Koop hier het boek
Door: de Webredactie | Geplaatst: 24 maart 2019

Amazon en Facebook nemen actie tegen antivaxers

Buitenlandrubriek met o.a.: Amazon en Facebook nemen actie tegen antivaxers / Canada stopt met vergoeden homeopathische hulp in Honduras.

Amazon en Facebook nemen actie tegen antivaxers

Iedere maand plaatst de Vereniging tegen de Kwakzalverij een overzicht van ontwikkelingen in het buitenland. In deze aflevering: Amazon, Facebook en Youtube nemen actie tegen antivaxers / 150 homeopaten moeten stoppen met genezingsclaims over autisme / Canada stopt met vergoeden homeopathische hulp in Honduras / Amerikaanse kruidendokter veroordeeld voor dood jongetje.

Verenigde Staten: Amazon, Facebook en Youtube nemen actie tegen antivaxers

Webwinkel Amazon heeft bekend gemaakt dat ze boeken uit hun aanbod zal halen waarin geclaimd wordt dat autisme genezen kan worden en waarmee ook andere misinformatie over vaccinaties wordt verspreid. De bekendmaking komt een paar weken nadat tijdschrift Wired de webwinkel had bekritiseerd voor het aanbieden van boeken met ongefundeerde claims over vaccinaties, waaronder een link tussen een vaccinatie en het ontstaan van autisme.
Facebook heeft ook bekend gemaakt dat het artikelen die onwaarheden over vaccinaties bevatten, zullen downgraden zodat ze minder snel in de tijdslijn van mensen terechtkomen. Ook gaat het sociale netwerk advertenties met dat soort content tegenhouden. Youtube besloot vorige maand ook te stoppen met dat soort advertenties bij haar video’s.
Lees meer bij NBC News
Uit ander nieuws blijkt dat Amazon ook vijf antivax-documentaires uit haar aanbod heeft verwijderd. Lees meer bij Decider
In Nederland speelt dit probleem ook, al weigert Bol.com volgens het AD juist antivaxboeken uit het assortiment te verwijderen. 
Tenslotte is er gerelateerd nieuws uit Italie, waar de antivax-populist Massimiliano Fedriga waterpokken heeft gekregen. Lees meer bij The Times.

Groot-Brittannië: 150 homeopaten moeten stoppen met genezingsclaims over autisme

De Britse Advertising Standards Authority heeft bekendgemaakt dat honderdvijftig homeopaten de claim van hun website moeten halen dat ze autisme kunnen genezen. Vijf van hen worden mogelijk ook vervolgd voor het aanbieden van Cease-therapie, een ongefundeerde methode waarmee deze homeopaten denken autisme uit te kunnen bannen. 
Lees meer bij de BBC

Canada: Overheid stopt met vergoeden homeopathische hulp in Honduras

De Canadese overheid heeft bekend gemaakt te stoppen met homeopathische ontwikkelingshulp aan Honduras. Terre Sans Frontiere (TSF) had bijna 200.000 dollar (omgerekend 131.000 euro) gekregen om gedurende vijf jaar homeopathische behandelingen te laten uitvoeren in het Midden-Amerikaanse land. Omdat deze behandelingen geen wetenschappelijke basis hebben, wil de overheid nu dat er geen belastinggeld meer aan deze ‘hulp’ wordt besteed.
Lees meer bij de BBC

Verenigde Staten: Kruidendokter veroordeeld voor dood jongetje

Timothy Morrow, een kruidendokter uit Californië, heeft een gevangenisstraf opgelegd gekregen omdat hij doktersadvies gaf zonder daarvoor gestudeerd te hebben. Morrow adviseerde een dertienjarige diabetespatiënt te stoppen met het spuiten van insuline. De jongen is daarop overleden.
Lees meer bij LA City Attorney. 

de Webredactie

Gerelateerde artikelen

artikelen - 27 mei 2024

Buitenlandrubriek met o.a.: Amerikaanse verpleegkundige beboet voor vervalsen van vaccinatiebewijzen / ‘Meatfluencers’ staan een dieet van alleen maar vlees voor.

artikelen - 29 april 2024

Buitenlandrubriek met o.a.: Canadees medium veroordeeld wegens miljoenenfraude / Australiërs meest geneigd om gezondheidsadvies op TikTok te geloven.

artikelen - 25 maart 2024

Buitenlandrubriek met o.a.: Vier op de tien Zweden geloven in paranormale zaken / Indiaas ayurvedisch topmerk mag geen reclame meer maken.