Symposium 2023Fysiotherapie en de grens met niet-reguliere behandelwijzen

Schrijf u nu in
Door: de Webredactie | Geplaatst: 15 maart 2007

Aanbieder zelftesten onder verscherpt toezicht inspectie

Het bedrijf MiraTes Europe BV is door de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) onder verscherpt toezicht geplaatst. Aanleiding voor deze maatregel is onder andere het verkopen van in-vitro diagnostica waaronder HIV-tests, waarvan de veiligheid en werking niet kan worden gegarandeerd. Verder is de aanprijzing van de test op darmkanker zodanig verwarrend dat de inspectie eist […]

Het bedrijf MiraTes Europe BV is door de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) onder verscherpt toezicht geplaatst. Aanleiding voor deze maatregel is onder andere het verkopen van in-vitro diagnostica waaronder HIV-tests, waarvan de veiligheid en werking niet kan worden gegarandeerd. Verder is de aanprijzing van de test op darmkanker zodanig verwarrend dat de inspectie eist dat de verkoop hiervan per direct wordt gestaakt. Daarnaast werkt het kwaliteitssysteem van het MiraTes niet en doet het bedrijf te weinig om haar producten te verbeteren.

MiraTes, gevestigd in Rotterdam, is – volgens eigen zeggen – marktleider op het gebied van zelftesten. Deze worden op het internet aangeboden en worden direct aan consumenten geleverd, wat in strijd is met de Nederlandse wetgeving. Haar assortiment bestaat uit zelftesten voor vruchtbaarheid, cholesterol, infectieziekten en tumormarkers, die voor een groot deel door onbekende leveranciers uit Azië worden aangeleverd. Een
doorn in het oog van de inspectie, aangezien het hierdoor onduidelijk is wie de producent en tussenhandelaren zijn, en een schimmig product bij de consument terecht komt.

de Webredactie

Gerelateerde artikelen

artikelen - 22 september 2023

Kwakzalverijbestrijder Piet Borst krijgt de Lasker-Koshland Special Achievement Award.

artikelen - 19 september 2023

De website Kanker.nl, het tijdschrift LINDA en de Nederlandse Vereniging voor Medische Oncologie (NVMO) staan op de shortlist voor de Meester Kackadorisprijs 2023. De winnaar zal op 7 oktober bekend gemaakt worden tijdens het jaarlijkse symposium van de VtdK.

artikelen - 05 september 2023

Natuurgeneeskundige Hanneke Sprenger verdient aan het opleiden van anderen in de Vlow-methode waarbij er in borsten geknepen wordt om de 'borstgezondheid' te bevorderen. Een onbewezen methode.