Door: de Webredactie | Geplaatst: 15 maart 2007

Aanbieder zelftesten onder verscherpt toezicht inspectie

Het bedrijf MiraTes Europe BV is door de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) onder verscherpt toezicht geplaatst. Aanleiding voor deze maatregel is onder andere het verkopen van in-vitro diagnostica waaronder HIV-tests, waarvan de veiligheid en werking niet kan worden gegarandeerd. Verder is de aanprijzing van de test op darmkanker zodanig verwarrend dat de inspectie eist […]

Het bedrijf MiraTes Europe BV is door de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) onder verscherpt toezicht geplaatst. Aanleiding voor deze maatregel is onder andere het verkopen van in-vitro diagnostica waaronder HIV-tests, waarvan de veiligheid en werking niet kan worden gegarandeerd. Verder is de aanprijzing van de test op darmkanker zodanig verwarrend dat de inspectie eist dat de verkoop hiervan per direct wordt gestaakt. Daarnaast werkt het kwaliteitssysteem van het MiraTes niet en doet het bedrijf te weinig om haar producten te verbeteren.

MiraTes, gevestigd in Rotterdam, is – volgens eigen zeggen – marktleider op het gebied van zelftesten. Deze worden op het internet aangeboden en worden direct aan consumenten geleverd, wat in strijd is met de Nederlandse wetgeving. Haar assortiment bestaat uit zelftesten voor vruchtbaarheid, cholesterol, infectieziekten en tumormarkers, die voor een groot deel door onbekende leveranciers uit Azië worden aangeleverd. Een
doorn in het oog van de inspectie, aangezien het hierdoor onduidelijk is wie de producent en tussenhandelaren zijn, en een schimmig product bij de consument terecht komt.

de Webredactie

Webredacteuren: Rob Koene, Mike van Geer, Martijn ter Borg, Ron Keizer, Paul van Wensen

Gerelateerde artikelen

artikelen - 27 juni 2022

Buitenlandrubriek met o.a.: Amerikaanse patiënten met Long Covid omarmen alternatieve therapieën / Vitamine-supplementen werken niet.

artikelen - 18 juni 2022

Bioresonantieapparaat Bioscan, ook in Nederland in gebruik, werkt niet, oordeelde een Duitse rechter. De uitvinders moeten vanwege bedrog twee jaar de gevangenis in.

artikelen - 30 mei 2022

Je gelooft je oren niet, oorprikcursiste met covid-reukverlies krijgt smaak terug na prikactie van arts/acupuncturist Toine Korthout.