UitgelichtHet boek “Met het oog op Kackadoris” van Cees Renckens is weer beschikbaar!

Koop hier het boek
Door: de Webredactie | Geplaatst: 15 maart 2007

Aanbieder zelftesten onder verscherpt toezicht inspectie

Het bedrijf MiraTes Europe BV is door de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) onder verscherpt toezicht geplaatst. Aanleiding voor deze maatregel is onder andere het verkopen van in-vitro diagnostica waaronder HIV-tests, waarvan de veiligheid en werking niet kan worden gegarandeerd. Verder is de aanprijzing van de test op darmkanker zodanig verwarrend dat de inspectie eist […]

Het bedrijf MiraTes Europe BV is door de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) onder verscherpt toezicht geplaatst. Aanleiding voor deze maatregel is onder andere het verkopen van in-vitro diagnostica waaronder HIV-tests, waarvan de veiligheid en werking niet kan worden gegarandeerd. Verder is de aanprijzing van de test op darmkanker zodanig verwarrend dat de inspectie eist dat de verkoop hiervan per direct wordt gestaakt. Daarnaast werkt het kwaliteitssysteem van het MiraTes niet en doet het bedrijf te weinig om haar producten te verbeteren.

MiraTes, gevestigd in Rotterdam, is – volgens eigen zeggen – marktleider op het gebied van zelftesten. Deze worden op het internet aangeboden en worden direct aan consumenten geleverd, wat in strijd is met de Nederlandse wetgeving. Haar assortiment bestaat uit zelftesten voor vruchtbaarheid, cholesterol, infectieziekten en tumormarkers, die voor een groot deel door onbekende leveranciers uit Azië worden aangeleverd. Een
doorn in het oog van de inspectie, aangezien het hierdoor onduidelijk is wie de producent en tussenhandelaren zijn, en een schimmig product bij de consument terecht komt.

de Webredactie

Gerelateerde artikelen

artikelen - 25 maart 2024

EMDR- en hypnose-therapeute Mariska Bruinenberg heeft geen psycho-diploma, maar behandelt wel complexe aandoeningen als PTSS, relatieproblemen, seksueel misbruik en tinnitus. Ook bij kinderen.

artikelen - 25 maart 2024

Buitenlandrubriek met o.a.: Vier op de tien Zweden geloven in paranormale zaken / Indiaas ayurvedisch topmerk mag geen reclame meer maken.

artikelen - 11 maart 2024

De snelgroeiende religieuze organisatie Frontrunners hanteert nepgenezingen als verdienmodel. Jomanda 2.0 is opgestaan.