Symposium 2023Fysiotherapie en de grens met niet-reguliere behandelwijzen

Schrijf u nu in
Door: de Webredactie | Geplaatst: 04 december 2017

Britse dierenartsen ondertekenen petitie tegen homeopathie bij dieren

Buitenlandrubriek met o.a.: Britse dierenartsen in actie tegen homeopathie / Kwart dokters in Zurich schrijven homeopathische middelen voor.

Britse dierenartsen ondertekenen petitie tegen homeopathie bij dieren

Foto: https://pixabay.com/p-1811837/?no_redirect

Iedere maand plaatst de Vereniging tegen de Kwakzalverij een overzicht van ontwikkelingen in het buitenland. In deze aflevering: 3300 Britse dierenartsen ondertekenen petitie tegen homeopathie / Bijna kwart van dokters in Zurich schrijven homeopathische middelen voor / Russische wetenschappers gaan op Youtube televisieprogramma’s met helderzienden tegen / Versoepeling van regels voor homeopathische middelen.

Groot-Brittannië: 3300 dierenartsen ondertekenen petitie tegen homeopathie

Britse dieren lijden onnodig doordat ze experimentele behandelingen krijgen van dierenartsen die geloven in homeopathie. Om dat tegen te gaan is er een petitie opgesteld die inmiddels door 3300 dierenartsen is ondertekend. Ook de Royal College of Veterinary Surgeons heeft gewaarschuwd voor het toedienen van onwetenschappelijke behandelingen. Een voorbeeld zijn Nosodes, suikerpillen waarin ziek weefsel van een ander dier is verwerkt. Deze worden gegeven in plaats van vaccinaties.
Lees meer bij Metro
Hier is een nieuwe studie terug te vinden over de vergelijking tussen medicijnen en homeopathische middelen voor dieren. (Deel 1 en Deel 2)

Zwitserland: Bijna kwart van dokters in Zurich schrijven homeopathische middelen voor

Uit onderzoek onder 1500 dokters in Zurich blijkt dat 23% van hen Zurich homeopathische middelen voorschrijven. De meesten doen dat voor de placebo-werking van deze middelen, al zegt 46% in de werking van deze middeltjes te geloven. Hier is geschokt op gereageerd.
Lees meer bij Boing Boing

Rusland: Wetenschappers gaan op Youtube televisieprogramma’s met helderzienden tegen

Een groep Russische wetenschappers onder leiding van Alexander Panchin en Mikhail Lidin zullen op het Youtube-kanaal van laatstgenoemde ingaan op televisieprogramma’s waarin helderzienden en andere ‘healers’ worden opgevoerd. In de filmpjes willen ze dat wat er op televisie wordt vertoond ontkrachten. Lees meer bij de BBC

India: Versoepeling van regels voor homeopathische middelen

Een versoepeling van de regels rond homeopathische middelen leidt ertoe dat Indiase apothekers voortaan ook deze middelen over de counter mogen verkopen. Dit is gebeurd op advies van de Drugs Technical Advisory Board (DTAB), die ervoor pleit om homeopathische middelen juist vanuit de overheid te reguleren en ervoor zorg te dragen dat ze goed voorradig zijn voor patienten.
Lees meer in India Today

de Webredactie

Gerelateerde artikelen

artikelen - 26 september 2023

Buitenlandrubriek met o.a.: Voedingsinfluencers krijgen betaald voor het debunken van wetenschapsnieuws / Fact checking haalt claims van Robert F. Kennedy onderuit.

artikelen - 24 augustus 2023

Buitenlandrubriek met o.a.: CfI roept Amerikanen op te protesteren tegen Homeopathie-amendement / Amerikaanse dokter mag niet meer praktiseren na claims dat vaccin magnetisch maakt.

artikelen - 25 juni 2023

Buitenlandrubriek met o.a.: Desinformatie zorgt voor minder gevaccineerde kinderen in Australië / Meer dan 10 miljoen Canadezen gebruikten homeopathie in 2022.