UitgelichtHet boek “Met het oog op Kackadoris” van Cees Renckens is weer beschikbaar!

Koop hier het boek
Door: de Webredactie | Geplaatst: 01 augustus 2009

Encyclopedie: Biostabil

Magnetisch hangertje tegen allerlei kwalen.

Encyclopedie: Biostabil

Dit hangertje bevatte een neodymiummagneetje (neodymium is een van de zogeheten zeldzame aarden) ter grootte van een euro, en werd voor aanzienlijke bedragen in grote aantallen verkocht door Bruno Santanera uit Godlinze. Hij maakte er reclame op tv voor met tevreden gebruikers (familieleden) en Tineke de Nooij, bekend van haar eerdere *Jomanda-promotie. De ‘gouden’ uitvoering van deze hanger was in feite van verguld zilver.

De verkoop stortte in na een onthullend programma van Tros Radar op 8 maart 2004. De Reclame Code Commissie sprak zich diverse malen uit over reclames voor de Biostabil 2000, de laatste keer op 6 juni 2007. De adverteerders (RTL en Tell Sell) trokken zich er niets van aan. Ook de website van Biostabil is een bewijs van de geringe kracht van de uitspraken van de Reclame Code Commissie.

Magneten in het algemeen hebben geen geneeskrachtige werking, zie Wonderen der techniek: elektrische en magnetische gezondheid, door Roland Glaser. Platte magneetjes zoals de Biostabil hebben een veld van tamelijk geringe reikwijdte.

Overigens is de naam Biostabil wereldwijd geregistreerd als merknaam, namelijk voor kunststof kiezen van de firma Dentsply, zie: Bruno Santanera en de merknaam Biostabil, op deze website.

 

Voor de geschiedenis van de Biostabil 2000 zie:

Magnetisch volksverlakken (Skepter, december 2003, met naschrift)
Als artsen machteloos staan: de Biostabil 2000! Tijdschrift tegen de Kwakzalverij, maart 2004
Bruno Santanera gaat door
(deze website, juni 2004)
Genomineerden voor de Meester Kackadorisprijs 2004 (deze site)
Bruno houdt vol: de strijd om de Biostabil (Skepter, voorjaar 2005)
Wikipedia: BioStabil 2000
Wikipedia: Bruno Santanera

 

Uitspraken Reclame Code Commissie:

 

 

 

 

 

 

de Webredactie

Gerelateerde artikelen

artikelen - 29 november 2023

TV-programma 'Radar' geeft met een verborgen camera een ontluisterend inkijkje in de handopleg-sekte Regenesis met zo’n tweehonderd behandelaars.

artikelen - 08 november 2022

Bioresonantiebedrijf Herstart je Gezondheid heeft een dwangsom van 10.000 euro opgelegd gekregen, niet vanwege zijn kwakzalveractiviteiten maar om het ontbreken van een klachtenregeling.

tijdschrift - 26 juli 2022

Twintig jaar na de dood van Sylvia Millecam stortten twee betaalzenders zich met documentaires op het medium Jomanda.