De Balance Taping Therapy

Ondanks de ouderdom der theorieën lijkt de therapie toch pas recent ontdekt te zijn. De Nederlandse site geeft als startpunt van deze therapie 1995 in Korea aan.

In ons land beoefent Huub Koning, een apotheker uit Emst, deze behandelwijze.

 

Waar gaat het over?

Balans slaat op de verhouding tussen yin en yang in het lichaam. Taping is het plakken van strookjes tape op de huid; volgens de foto’s zo ongeveer als de Limburgse vlaaienbakker deegstrookjes aanbrengt over de vlaai. Deze strookjes moeten de balans weer op orde brengen.

Bij de uitleg over deze therapie worden het heelal en de planeten betrokken; ook de groei der planten en vingerafdrukken. Spiraalvormen worden overal aangetroffen en er is al snel geen touw aan de theorievorming vast te knopen. Op een andere internetsite wordt gesteld, dat het tapen een verandering der elektromagnetische stromen in de huid geeft met genezend effect. Dat zal wel weer geleend zijn uit de (elektro)acupuntuur. Voor beginners in de alternatieve behandelwijzen is het een aanrader, want na wat zelfstudie is de techniek gemakkelijk toepasbaar. Bovendien: geen bijwerkingen!

De “indicaties” voor behandeling bestaan vooral uit pijnsyndromen. Voor literatuur betreffende de behandeling, wordt naar enkele krantenknipsels verwezen.

Enig wetenschappelijk bewijs voor de werking van de Balance Taping Therapy bestaat niet.

 

Nieuwsbrief

De Digitale Nieuwsbrief van de VtdK houdt u regelmatig op de hoogte van nieuwe artikelen op deze site.

 

Nederlands Tijdschrift tegen de Kwakzalverij

Schrijf je in en ontvang het Nederlands Tijdschrift tegen de Kwakzalverij (NTtdK).

Word lid east
Kwakzalverij