Symposium 2023Fysiotherapie en de grens met niet-reguliere behandelwijzen

Schrijf u nu in
Door: Paul van Wensen | Geplaatst: 20 februari 2006

BioGenesis

In het begin van de jaren 1970 verscheen volgens de dochter van Hanna Kroeger (oprichtster van Kroeger Herbs, een Amerikaans kruidenbedrijf) een soort engel.

Deze adviseerde Mevrouw Kroeger om Cindy een dochter van bevriende kennissen te geloven, wanneer deze met engelen sprak. In 1997, nadat Cindy getrouwd was en 2 kinderen had, verscheen Lantos, een hemels persoon in een andere gedaante dan de gebruikelijke engelen. Deze Lantos sprak rechtstreeks tot Cindy en gaf haar instructies om een “Genesis” ontwerp te bouwen, een piramidevormig voorwerp, dat gebouwd was volgens de piramide van Giza. Lantos bleef Cindy 2 tot 3 maal per week bezoeken en leerde haar het doel van diverse stukken glas.

De kolder begint hiermee pas echt goed:

De club verkoopt onder andere een Heart Pendant (Harthanger) tegen chronische duizeligheid. Maar er is nog veel meer. Kleuren spelen een belangrijke rol.

Violet: stimuleert de milt, het bovenste deel van de hersenen en het centrale zenuwstelsel. De kleur kan gebruikt worden bij verkeerd gerichte celgroei, bijvoorbeeld kanker. De therapeut kan ervoor kiezen om deze kleur te gebruiken als de volgende symptomen worden gemeld: buikproblemen, hersenvliesontsteking, depressie en kaalheid.

Roze/rood: bij longkwalen, verlammingen of impotentie.

Groen: voor geslachtsziekten, hoofpijn en malaria.

Blauw: bij waterpokken, mazelen, epilepsie of rugklachten.

Ondanks de hemelse herkomst van de producten worden aardse prijzen gevraagd: een hele set van 30 kleurenwielen (per stuk 57.50 euro) kost 1725 euro.

Er is geen wetenschappelijk bewijs voor een positief effect van de behandelingen. Deze zouden zo kunnen passen in de komische opera De Liefdesdrank van Donizetti uit 1832, waar de kwakzalver Dulcamara tot vermaak van de toeschouwers de mensen oplicht.

Al deze rammelende onzin over BioGenesis is te vinden op een groot aantal websites, waaronder:

http://www.peveproject.nl/biogenesis/index.htm en http://www.biogenesiseurope.nl/

 

Naschrift april 2009.

De geciteerde websites bestaan niet meer. Kijk ook eens op:

http://www.harmonizing-energy.com/

http://www.yanini.nl/

http://www.lichtstraaltje.com/

 

Nieuwsbrief

De Digitale Nieuwsbrief van de VtdK houdt u regelmatig op de hoogte van nieuwe artikelen op deze site.

 

 

Paul van Wensen

Dr. Paul van Wensen is praktiserend neuroloog. Hij heeft wetenschappelijk onderzoek verricht en is gepromoveerd. Hij was gedurende 6 jaar redacteur van het Neurologen Vademecum

Gerelateerde artikelen

artikelen - 25 april 2023

Buitenlandrubriek met o.a.: 100.000 dollar voor de Nieuw-Zeelander die paranormale gaven kan bewijzen / 700 Amerikaanse marketingbedrijven gewaarschuwd geen valse claims te verspreiden.

tijdschrift - 26 juli 2022

Twintig jaar na de dood van Sylvia Millecam stortten twee betaalzenders zich met documentaires op het medium Jomanda.

artikelen - 25 augustus 2021

Buitenlandrubriek met o.a.: Australisch kledingmerk Lorna Jane krijgt miljoenenboete om valse coronaclaims.