UitgelichtHet boek “Met het oog op Kackadoris” van Cees Renckens is weer beschikbaar!

Koop hier het boek
Door: Sophie J.M. Josephus Jitta | Geplaatst: 29 mei 2001

Top twintig 20e eeuw: Plaats 9: Lodewijkx, A.J.

De pdf van Genezen is het woord niet, met de hele Top Twintig en fraaie illustraties is op de site van Skepsis down te loaden,en trouwens ook als boekje nog verkrijgbaar. (prakt. 1980-heden) ‘Kanker wordt gekenmerkt door melkzure gisting in de lichaamscel en dit leidt tot verstoorde celademhaling. Door fermentatie komt rechtsdraaiend melkzuur in het […]

De pdf van Genezen is het woord niet,
met de hele Top Twintig en fraaie illustraties
is op de site van Skepsis down te loaden,
en trouwens ook als boekje nog verkrijgbaar.

(prakt. 1980-heden)

‘Kanker wordt gekenmerkt door melkzure gisting in de lichaamscel en dit leidt tot verstoorde celademhaling. Door fermentatie komt rechtsdraaiend melkzuur in het lichaam en wordt de zuurgraad van het bloed weer normaal. Dit betekent de nekslag voor de kankercel’. Ad Lodewijkx, genezer

Vertegenwoordiger in worsten, enige tijd actief in de Moerman-vereniging, maar sinds ongeveer ’80 werkzaam als orthomoleculair natuurgeneeskundige, eerst te Harderwijk, maar al gauw in een grote villa in Ermelo. Heeft een eigen theorie over het ontstaan van kanker: zie citaat.

In ’83 richt hij de ‘Stichting voor niet-toxische geneeswijzen’ op. Hij doet aan iriscopie en deinst er niet voor terug om bloedmonsters af te nemen, hoewel hij geen enkele opleiding heeft, zelfs geen alternatieve. Als remedie schrijft hij een dieet en enorme hoeveelheden vitaminen voor. In 1984 komt hij ernstig in opspraak naar aanleiding van de behandeling van een slager met suikerziekte, en wordt veroordeeld.

In ’85 zijn er 15 klachten bij de inspectie binnengekomen. De politie doet een huiszoeking en neemt medicijnen en paperassen mee. Lodwijkx wordt gearresteerd, maar mag later als vrij man weer naar huis.

In 1997 spant hij een kort geding aan tegen de Blijdorp Group in Delfzijl. Hij was er in ’95 aangetrokken als directeur vanwege zijn kennis van de astrologie en zijn kijk op mensen, maar voldeed niet aan de verwachtingen. Lodewijkx deed weinig anders dan astronomische bedragen opstrijken voor waardeloze diensten en werd de laan uitgestuurd. Het kort geding verloor hij. Ook momenteel is hij nog werkzaam: zijn website is makkelijk te vinden: het is weer Ermelo as usual.

Naschrift april 2009

De desbetreffende website is  http://www.ngab.nl/, van het “NatuurGeneeskundig AdviesBuro”. 

Sophie J.M. Josephus Jitta

Gerelateerde artikelen

tijdschrift - 27 juli 2009

Deze jaargang bevat 60 lange en korte artikelen. Hieronder een selectie.

tijdschrift - 27 juli 2009

Deze jaargang bevat 68 lange en korte artikelen. Hieronder een selectie.

tijdschrift - 05 augustus 2005

Deze jaargang bevat 62 lange en korte artikelen. Hieronder een selectie.