Door: Broer Scholtens | Geplaatst: 21 augustus 2013

Lichtpunt Heijn zweert bij hennep-olie

`Hennep-olie geneest kanker..?! Bewijs keer op keer geleverd..!’, schreeuwt Hilde Heijn uit op haar facebookpagina. Heijn gebruikt op facebook een pseudoniem, Het Lichtpunt.

Lichtpunt Heijn zweert bij hennep-olie

En ze is een licht, de vrouw van Roland-Jan Heijn, de zoon van de vermoorde broer van supermarktbaas Albert Heijn, die inmiddels ook is overleden.

Licht Hilde is wilder in haar uitspraken dan haar man, een oud-hockey international die begin jaren negentig het spiritueel centrum Oibibio opende in hartje Amsterdam en dat vulde met tarotkaartlezers en astrologen, voordat het in 1995 failliet ging.

Laten we eens verder kijken naar de wereld van Hilde Heijn. Op haar facebook-pagina lezen we half juli: `Wat is er aan de hand? Waarom wordt deze informatie over de genezende werking van hennep-olie niet door de grote media uitgemolken? Het is en lijkt simpel: THC, de stof die in grote mate aanwezig is in hennep, geneest kanker en vele andere aandoeningen.’

Heijn gebruikt al een paar weken wiet-olie om te genezen van de ziekte van Lyme. Ze is daardoor al veel beter, laat ze via facebook weten waarna ze vervolgt: `We kunnen rustig zeggen dat miljoenen levens hadden kunnen worden gered wanneer er geen verbod was geweest op cannabis. Ik gebruik op dit moment een verdunde olie. Maar voor kankerpatiënten heb je soms pure olie nodig.’

Hilde Heijn, die niet gelooft in chemotherapie maar er vanuit gaat dat het lichaam zelf problemen creëert en die ook oplost, is in Hamer. De Duitse internist Ryke Geerd Hamer, uitvinder van de Germaanse Nieuwe Geneeskunde, heeft een IJzeren Wet van Kanker geformuleerd waarin hij beweert dat kanker – eigenlijk elke ziekte – ontstaat door een traumatische shock waar geen geneesmiddel tegen zal werken. Er is over deze onzinnige theorie eerder op deze website geschreven.

Heijn is één van de (vele) aanhangers van Hamer. `Ziekte ontstaat wanneer energie niet in balans is’, is haar uitleg van de Hamer-theorie. Haar wereld is er een van onbegrijpelijke eenvoud: `Als je de energieën in evenwicht brengt, verdwijnt de ziekte. Het evenwicht wordt verstoord doordat er teveel energie door een bepaald chakra gaat, of juist te weinig. Ook kan het zijn dat de energie statisch is en helemaal niet stroomt. Wanneer ze statisch is, schept dat de omstandigheden voor het ontstaan van een of andere ziekte. Om die ziekte te genezen moet je inzicht hebben in de chakra’s, in hoe de energie stroomt ?.. en vooral ook vertrouwen hebben in je eigen geneeskracht.’

Op haar facebook-pagina beschrijft Het Lichtpunt, Noorse van geboorte en antroposofisch opgevoed, talloze andere wonderzaken. Ze gebruikt niet alleen hennep-olie maar ook kiwi’s, zonnepitten, pruimen en pistachenoten vanwege hun geneeskracht. Vaccineren, tegen bijvoorbeeld mazzelen, vindt ze onzin. Ze laat zich hierbij inspireren door al even grote dwaallichten van de Nederlandse Vereniging van Kritisch Prikken (NVKP). Polio- en hepatitis B-vaccins veroorzaken bovendien kanker, zo heeft Heijn ergens gelezen.

Hilde Heijn, die als missie heeft `Licht te brengen in de diepte van het menselijke hart’, heeft een eigen therapiewinkel in Bloemendaal waar aan het evenwichtig maken van chakra’s kan worden gewerkt. Je kunt er onder meer terecht voor urinetherapie, een gezonde dagelijkse ochtendexercitie, als we haar mogen geloven.

Heijn: `Het drinken van urine (met name de ochtendurine) werkt als een zelfvaccinatie. Het werkt bacterie- en virusdodend. Urine werkt ook preventief en beschermt tegen griep en virussen. Het dagelijkse glas urine werd ook voor mij een bron van gezondheid. ‘ En, zo lezen we verder, urine is ook goed voor de kleine wasjes. `Gorgelen bij keelklachten werkt ook snel en effectief’, verzekert Hilde Heijn.

Ook haar man Ronald Jan Heijn, is na zijn failliete Obibio-escapade, de gekkigheid niet ontgroeid, zo leren zijn websites. Op de Helloaquarius-site schrijft hij ellenlange blogs met betogen die maar weinig mensen zullen begrijpen. 

In een van die blogs voorspelt hij de naderende terugkomst van prinses Juliana op aarde. Heijn is daar eind vorig jaar achter gekomen. De prinses is geen onbekende van Ronald Jan want `diezelfde ochtend dat Juliana overlijdt, krijgen wij contact met haar; gedurende tien dagen zal dit contact heel intensief blijven tot aan de bijzetting in de grafkelders in Delft’, schrijft Heijn op zijn website.

In de jaren die volgen heeft de gruttersneef sporadisch contact met Juliana. Om te bewijzen dat ze nog leeft heeft Heijn paranormaal fantast Robbert van den Broek actuele foto’s van de prinses laten maken en op zijn website gezet. Van den Broek, ook graancirkelmaker en -gelovige, is al enkele malen ontmaskerd als oplichter, onder andere door de Stichting Skepsis en door schrijvers van de website Kloptdatwel.

Auteur Broer Scholtens

Broer Scholtens

Broer Scholtens (1949) studeerde scheikunde aan de Universiteit Utrecht en promoveerde er op onderzoek naar batterijen. Hij werkte vier jaar bij het tijdschrift De Ingenieur en bijna dertig jaar als wetenschapsjournalist bij de Volkskrant. Hij schreef jarenlang over technologie, (wind)energie, gezondheid, voeding en consumentenproducten.

Gerelateerde artikelen

artikelen - 29 november 2023

TV-programma 'Radar' geeft met een verborgen camera een ontluisterend inkijkje in de handopleg-sekte Regenesis met zo’n tweehonderd behandelaars.

artikelen - 25 november 2023

Buitenlandrubriek met o.a.: artikel over de werking van homeopathie bij ADHD ingetrokken / Vaginale crème als anticonceptie moet direct van Amerikaanse markt.

artikelen - 13 november 2023

Door in de tank van OxyFuel extra zuurstof in te ademen verdwijnen longcovid, artritis, Alzheimer en Parkinson; bewijs ontbreekt echter.